Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Casa si Gradina Vara se renoveaza locuinta. Tot ce trebuie sa stiti despre mansarda si izolarea ei

Vara se renoveaza locuinta. Tot ce trebuie sa stiti despre mansarda si izolarea ei

Email Imprimare

Mansarda, sau etajul mansardat - fara placa din beton armat, este una dintre cele mai populare si raspandite sisteme constructive din tara noastra. Cunoscuta si sub numele de „acoperis francez”, mansarda este un acoperis in doua sau patru ape, fiecare dintre ele creata, la randul ei, din alte doua pante: una foarte abrupta – aproape de verticala, cealalta mai lina.

Datorita spatiului pe care il pot aduce locuintelor, mansardele au fost adoptate rapid ca solutie pentru crearea unei zone locuibile suplimentare. Trebuie insa stiute cateva lucruri despre avantajele si dezavantajele lor, dar si despre realizarea corecta a unui astfel de proiect.
Este lesne de inteles popularitatea sistemului mansardat, fiind unul relativ ieftin, insa specialistii avertizeaza: este inadecvat pentru climatul din zona de sud a Romaniei, din cauza caldurii foarte mari din timpul verii. Si cum nici „iarna nu-i ca vara”, este clar ca, daca iti doresti o mansarda pentru locuinta ta, trebuie sa ai in vedere izolarea sa.

Ce trebuie sa stii despre izolarea mansardei
O mansarda izolata va aduce costuri reduse de incalzire, de racire, cat si un confort sporit in interior. Pentru intreaga locuinta! Estimarile specialistilor in acoperire arata ca pot fi facute economii de pana la 25%, doar izoland corect mansarda.
In multe dintre locuintele individuale din Romania insa, termoizolarea mansardei nu functioneaza, deoarece nu exista ventilatie. Daca sub invelitoare sau in spatiul dintre izolatie si invelitoare aerul nu circula si, prin urmare, nu se reimprospateaza, pe timpul verii, temperaturile devin greu de suportat. De asemenea, lipsa ventilatiei pe timpul iernii duce la crearea umezelii si, mai apoi, la aparitia mucegaiului.
Pentru a proteja locuinta „din acoperis” de vant, ploi si zgomote este necesara o izolatie realizata in mod profesional. De asemenea, in ceea ce priveste ventilatia, se va tine cont de o serie de parametric, astfel incat sa se evite aparitia umezelii. Pentru a realiza toate aceste lucruri intr-o maniera cat mai calitativa, este necesar ajutorul unui specialist care sa aiba la el solutii complete de acoperire si care va sti exact de ce are nevoie acoperisul tau pentru a se transforma in locul recreativ ideal – de la proiectarea lui si pana la ultimul detaliu. Acum ca stiti mai multe despre cum trebuie sa fie mansarda „perfecta”, spor la renovat in aceasta vara!
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.