Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Casa si Gradina Pepenele de iarna, o premiera in agricultura romaneasca

Pepenele de iarna, o premiera in agricultura romaneasca

Email Imprimare

Pepenele este un fruct "exotic" pentru romani in extrasezon, cand putini isi pot permite sa cumpere acest fruct din import. De curand insa, cercetatorii Statiunii Legumicole de la Buzau au aclimatizat cu succes pepenele de iarna, un soi provenit din Asia, unde este foarte popular. Este o premiera pentru Romania, a carei reusita poate transforma pepenele din fruct sezonier intr-unul pe care il putem gasi si consuma pe toata perioada anului.

Pepenele de iarna este o specie din familia cucurbitaceelor care, spre deosebire de pepenele rosu sau galben, creste pe bolta, asemenea strugurilor. Fructele au o greutate cuprinsa intre doua si patru kilograme, sunt o sursa bogata de vitamina, in special vitamina C, si rezista chiar si cateva luni dupa ce a fost cules. Dulci si gustoase, acestea pot inlocui in preparatele culinare pepenele, castravetele si chiar dovleacul.
Anul acesta am facut documentatia si incepand cu anul viitor va fi inscris in vederea omologarii si brevetarii. Productia depaseste 60 de tone la hectar, o productie foarte mare, o planta produce circa 15-20 de fructe, iar daca sunt lasate sa ajunga la maturitate, numarul lor scade la 8-10 fructe pe planta. Inca din acest an putem oferi seminte promotional cultivatorilor, iar cei care doresc informatii privind cultivarea acestuia vor fi oferite cu promptitudine, a declarat cercetatorul Costel Vanatoru, membru corespondent al Academiei de Stiinte Agricole si Silvice.
Noul pepene este bun in muraturi, iar atunci cand este copt, poate fi confiat, pentru ca devine dulce. Si semintele pot fi consumate, asemenea celor de dovleac. Pepenele de iarna este o delicatesa in bucataria asiatica. In China, e apreciat nu doar pentru gustul sau, ci si pentru continutul bogat de vitamine, magneziu si potasiu.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.