Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata Casa si Gradina Secretul taierii trandafirilor vara, dupa fiecare val de inflorire

Secretul taierii trandafirilor vara, dupa fiecare val de inflorire

Email Imprimare

Daca vreti sa aveti o gradina colorata si inmiresmata, plina de roze pana toamna tarziu, trebuie sa acordati o grija deosebita tufelor de trandafiri, mai ales in ceea ce priveste taierea lor. Dupa fiecare val de inflorire, atunci cand tufele de roze se ofilesc, acestea trebuie taiate tinandu-se cont de un secret. Odata urmat acest secret, planta va inflori din nou in loc sa isi canalizeze puterea pentru a fructifica.

Iata care este secretul taierii trandafirilor dupa fiecare val de inflorire: In timpul infloririi se taie varful lastarilor cu flori trecute de 2-3 noduri, de la varf in jos. In felul acesta, se va indeparta fructul care ramane dupa ce floarea se ofileste. Daca sunt mai multi trandafiri, trebuie doar sa rupem floarea trecuta cu tot cu fruct.

Taierea trandafirilor dupa ce trece valul de inflorire
Taierile in verzi, mai ample, se fac cand toate florile trandafirului s-au trecut. Se aplica taieri ample, ca la inceputul primaverii si se scurteaza ramurile la 4-5 noduri (circa 20 cm) pentru a aerisi tufa. Se scurteaza si ramurile care au crescut spre interior. Astfel, pentru un trandafir Teahibrid (cei care au o singura floare pe tija) trebuie sa lasam 4-5 ramuri viguroase si frumoase, iar la trandafirii Floribunda (cei care au mai multe flori pe tija) ideal ar fi sa lasi 5-6 ramuri viguroase. Lungimea ramurilor ar trebui sa fie de aproximativ 20 cm.
Aplicand aceste taieri dupa fiecare val de inflorire, vei stimula urmatorul val care va fi la fel de spectaculos ca cel de dinainte. Aveti grija ca dupa fiecare lucrare de taiere trandafirii sa beneficieze de umiditate. In final, cu o luna inainte de primul inghet, trebuie sa nu mai taiem trandafirii. Pur si simplu, lasam fructele sa se coaca, un proces prin care rozele se pregatesc cel mai bine pentru iarna.
Sursa: Antena Satelor

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.