Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Stil de Viata

Stil de viata

3 retete cu anghinare

Email Imprimare

Inca din primele carti de bucate care apar in Romania secolului al XIX-lea, gasim retete care folosesc drept ingredient principal anghinarea. As fi putut sa aleg oricare dintre retetele prezentate de Maria Maurer sau alte vrednice matroane ale veacurilor trecute, am hotarat insa sa va redau mai departe trei dintre retetele publicate de confratele si inaintasul meu Constantin Bacalbasa, jurnalistul autor de carti de bucate caruia ii datorez intalnirea cu (sublima) Dictatura gastronomica.
Si cum stiu despre Bacalbasa ca, la vremea cand isi scria cartea, era la drastic regim, incerc sa mi-l imaginez gustand bucatele ce urmeaza.

Ciorba macelareasca cu zeama de castraveti

Email Imprimare

Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu tin postul, pentru cei care, din varii pricini, au dezlegare sa manance si de dulce si chiar pentru masa de Craciun, astazi vom cauta retete romanesti in cuhniile macelarilor aradeni pentru a afla cum se prepara o ciorba macelareasca. Reteta e veche, cam de pe vremea in care Ardealul si Banatul inca se aflau intre granitele imperiului austro-ungar. Se pregateste din carne si maruntaie de porc si se acreste cu zeama de castraveti acri - care, zice-se, trebuie sa fie atat de acra, de sa-ti sara caciula din cap. Nu vei pune sare, dar niste boia pisata se cuvine!

Dorada mediteraneana

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Dorada mediteraneana.
Ingrediente: 400 g dorada (o bucata), 50 g masline Kalamata, 60 g rosii cherry, 5 catei de usturoi, 3-4 felii de lamaie, sare si piper dupa gust, rozmarin, 100 ml supa de peste, 50 ml vin alb, 50 ml ulei, 10 g patrunjel, 20 g unt.

Tataneasa, planta-minune

Email Imprimare

Tataneasa este o planta ornamentala, cu flori tubulare sau in forma de clopotel, ale carei radacini suculente au proprietati vindecatoare deosebit de importante. Calitatile sale medicinale se pare ca erau cunoscute deja de catre daci, stramosii nostri. Iar Dioscoride a inclus tataneasa in celebrul sau atlas al plantelor medicinale, afland de ea tocmai de la daci, despre care se stie ca erau maestri ai fitoterapiei. Prin urmare, nu este de mirare ca tataneasa este, si astazi, una dintre cele mai raspandite plante medicinale din tara noastra.

Ochiuri romanesti

Email Imprimare

Unde altundeva sa cauti adevaratele retete romanesti daca nu acolo unde ele au fost consemnate de demult, adica in primele noastre carti de bucate? Ouale nemtesti se fac - zicea Ecaterina Comsa, pe la inceputul anilor 1900 - intr-o tigaie de ochiuri (cu adancitura pentru fiecare ousor), prajite-ntr-o lingura de unt fierbinte. Oul se sparge si se pune-n "scufundatura" cat untul face spume albe si nu a inceput a se rumeni. Apoi flacara se face mica-mititica si ochiurile se coc in fierbinteala untului. Ouale ochi nemtesti sunt, am zice astazi, "bomba calorica". Prin comparatie, ochiurile romanesti sunt de-a dreptul dietetice! Nu tu unt sau alta grasime... cel putin nu la inceput, ca reteta, se va vedea, are si ea capcanele ei.

Fii mereu chic si in tendinte!

Email Imprimare

Alege sa porti pe umar gentile din colectia Catwalk de la Deichmann! Spatioase, cu manere elegante si cu detalii care iti vor capta atentia, gentile din colectia Catwalk de la Deichmann iti stau alaturi zi de zi la intalniri de business, la cumparaturi sau seara in oras. Fie ca iti plac uni, combinatiile de culori sau impletiturile, in magazinele Deichmann vei gasi de fiecare data geanta potrivita pentru outfiturile pregatite pentru sezonul rece. Daca iti faci planuri de vacanta, poti sta fara griji pentru ca vei avea suficient spatiu pentru toate lucrurile nelipsite din geanta unei doamne atunci cand planuieste sa cucereasca noi teritorii.

Paste cu muschi de vita

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Paste cu muschi de vita.
Ingrediente: 1/2 ardei iute, putin ulei de masline, 2 graunte de usturoi, 50 g broccoli, 50 g unt, piper si sare dupa gust, 100 ml smantana dulce, 150 g paste linguini, 1 lingurita crema de trufe, 50 ml vin alb, 50 ml supa de vita, 100 g rosii cherry, 100 g muschi de vita, parmezan dupa gust.

Sarbatori de poveste cu decoratiuni inspirate de Ferrero

Email Imprimare

Se apropie acea perioada a anului in care mirosul de brad ne inunda casele si transforma tot ce e in jur intr-o poveste, avand ca decor zapada, cadouri, lumini stralucitoare, emotii si bucurii. Pentru a adauga mai multa magie acestui peisaj, Ferrero iti vine in ajutor cu idei originale de ornamente Do It Yourself (DIY) ce vor incanta privirile celor dragi si pe ale invitatilor tai. In sezonul acesta, Ferrero da tonul tendintelor in decoratiuni cu o colectie inspirata de magia basmelor. Fie ca este vorba despre decorarea mesei festive, impachetarea celor mai frumoase cadouri sau impodobirea casei, ideile creative de la Ferrero te inspira sa realizezi singura atmosfera de basm mult visata.

Coaste de porc la cuptor

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Coaste de porc la cuptor.
Ingrediente: 1 kg coaste de porc, 5 g sare, 10 g piper mozaic, 10 g usturoi granulat, 10 g boia afumata, 3 frunze de dafin, 5 g cimbru, 2 g curcuma, 100 ml coca-cola, 100 ml bere, 50 ml sos Barbeque, 300 ml ulei vegetal.

Chiftele ardelenesti cu sos si tarhon

Email Imprimare

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, intr-o toamna ardeleana, ne-a adus o imbunatatire serioasa a caietului de retete si taine gospodaresti. Tanti Maria si sora-sa, Floarea, mai batrana si mai invatata ca ea, ne initiara in lumea cea fantastica a mancarurilor aromate cu tarhon - ciorbe si sosuri... Acolo, bucatele se fac gospodareste, ca omu' se duce la munca grea, cu sapa, cu coasa, cu toporul, si nu-i nime' sa faca lucrul in locul lui, trebuie sa aiba putere sa mantuie el ce-i de mantuit. Si daca la camp ori la drum nu-i lipsesc din desaga painea, slanina si ceapa rosie, acasa nevasta il asteapta cu bucate alese. Uite asa, cam cum sunt chiftelutele astea cu tarhon si sos de smantana, a caror reteta v-o dau mintenas si dumneavoastra.

Ceapa inabusita (reteta interbelica)

Email Imprimare

Dictatura gastronomica, tomul culinar al lui Constantin Bacalbasa, jurnalistul si gurmandul, chiar daca nu abunda in retete romanesti, aloca totusi un spatiu generos acestora. Ca unul care-a calatorit prin capitalele Europei, a strans de-acolo tot ce-a putut strange, dar nu s-a abtinut sa gaseasca retetelor cosmpopolite corespondent in retete romanesti. Daca ne ducem in campia cea manoasa a Buzaului - celebra si pentru ceapa ei rosie si aromata -, atunci vom afla o multime de retete care au la baza acest ingredient (si rosiile, ardeii si alte legume specifice zonei). Calita nitel in ulei, pana sticleste, apoi inabusita in zeama rosiilor tocate marunt cu custura, ceapa se topeste-n tocana buzoiana, buna de mancat si fierbinte (pe mamaliga rece) si rece (pe painea coapta, abia scoasa din rola).

Salau in aspic, reteta preotesei Minodora

Email Imprimare

Preoteasa parintelui Ignatie a fost dintotdeauna femeie vrednica. Tinea casa cu mana de fier, cuhnia, pe cei cinci prunci "daruiti de Domnul", parohia intreaga si pe... "taica popa". Unii spun ca pana si protopopul "se cam temea" de rigorile ei cand venea in inspectie la parohie si coana Minodora il poftea la masa. Se temea, dar s-ar fi lasat tot mai des invitat, mai ales cand preoteasa gatea mancare de peste. Iar daca din intamplare mancarea aceea era Salau in aspic, atunci se ruga sa fie din belsug la masa, ca tare mai era gustos si imbietor! Si ce era al coanei Minodora, apoi nu-i putea lua nimeni - oricine ar fi mancat din bucatele ei si-ar fi dorit sa fie poftit si a doua oara...

Noile colectii de toamna-iarna 2016-2017 semnate Mihai Albu

Email Imprimare

Iubitoare de pantofi sic, de ghete cool si de cizme cu design original, noiembrie vine cu vesti hot & trendy: designerul Mihai Albu ne dezvaluie cele mai noi si mai spectaculoase creatii depuse la picioarele noastre, sezonul acesta. Descoperiti trendurile si noutatile sezonului pe www.mihaialbu.ro sau in showroom-ul din Bucuresti, Bd. Marasesti, nr. 125. Optati pentru calitatea impecabila a unor pantofi de creator, pe care ii poti avea la preturi accesibile!

Flori in cutie de la Floraria Mobila - eleganta la cutie

Email Imprimare

Prin lansarea colectiei Flori in cutie, Floraria Mobila - florarie online specializata in livrarea rapida a aranjamentelor florale oferite cadou - isi extinde gama Luxury Collection. Florile au fost si raman cel mai frumos mod de a exprima afectiunea si aprecierea, o maniera eleganta de a multumi si o dovada de stil in orice context social. Expresie a elegantei absolute, trandafirii sunt vedeta gamei Flori in cutie. Aranjamente monocrome de trandafiri, disponibile in 6 culori - alb, galben, portocaliu, rosu, roz, mov -, vor putea fi achizitionate online de pe site-ul www.florariamobila.ro, in cutii premium, cartonate, realizate manual.

Fitoterapie romaneasca: Untul pamantului calmeaza durerile reumatice

Email Imprimare

La fel ca alte plante medicinale, untul pamantului este o planta otravitoare, din cauza saponinilor pe care ii contine, insa are excelente calitati vindecatoare in uz extern. Numele sau botanic este Dioscorea communis si face parte din familia Dioscoreaceae, insa unii botanisti il numesc Tamus communis, alaturandu-l altei grupe de plante. La noi i se mai spune brie, usoarea pamantului, vita neagra sau fluieratoare, iar englezii ii mai spun black bryony sau lady's seal. Este inrudit cu ignama salbatica, iar uneori este confundat cu Bryonia alba, care are flori albe si fructe negre, sau cu Bryonia cretica, cu flori albe si fructe rosii. Aceasta planta medicinala, cunoscuta de stramosii nostri, si-a primit numele din limba romana datorita radacinii sale, care este alba la culoare, foarte lunga, de pana la 50 cm si destul de groasa.

Cizmele peste genunchi, pentru un look sexy si in tendinte!

Email Imprimare

Skinny sau mai largi, sport sau mai elegante, cu ciucuri sau catarame, cu toc bloc sau mai subtire, cizmele peste genunchi raman in trend si in acest sezon, asigurandu-ti un look sexy, chic si misterios. Insa, pentru a te mentine tot timpul in sfera bunului gust, acestea trebuie purtate cu atentie si asortate cu haine ce le pun in valoare in mod discret. Tocmai ca sunt atat de senzuale, cizmele peste genunchi trebuie estompate in partea de sus prin rochii largi si lejere sau alte obiecte vestimentare supradimensionate. Un pulover larg si comod, un cardigan sau rochie larga, sac, sunt elementele-cheie ce iti vor asigura un outfit sexy si decent, fara sa-ti faci griji ca tinuta este deplasata.

Porchetta

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Porchetta.
Ingrediente Porchetta: 3 kg piept de porc, 30 ml ulei de masline, 40 g sare de Himalaya cu chili, 30 g usturoi granulat, 30 g condimente pentru carnati, 30 g piper fresh, 30 g boia afumata, 10 g rozmarin, 10 g cimbrisor.
Ingrediente salata: ½ ceapa rosie, ½ castravete, 2 bucati ardei copt, 2 graunte usturoi, 10 ml otet balsamic, 10 ml ulei de masline.

Ce stim despre sprot?

Email Imprimare

Sprotul (Sprattus sprattus) este un peste de talie mica, avand o lungime de 8-16 cm, care traieste in apele marine. Acesta se organizeaza in grupuri numeroase si poate fi gasit in apele Oceanului Atlantic, Marii Mediterane, Marii Adriatice si Marii Negre, dar poate inota si in apele neozeelandeze sau australiene. Corpul sau este alungit si comprimat lateral, la fel cum este si capul, iar la exterior este acoperit cu solzi marisori si caduci. Este de culoare verde-albastrui pe spate si argintiu pe lateral. Se hraneste cu crustacee planctonice, este vanat la randul sau de cod si depune icre in timpul primaverii si al verii sau pe tot parcursul anului in apropierea coastei. Pe litoralul romanesc al Marii Negre traieste subspecia Sprattus sprattus phalericus.

Cheesecake (prajitura cu crema de branza si dulceata din fructe de padure)

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Cheesecake (prajitura cu crema de branza si dulceata din fructe de padure).
Ingrediente pentru blat: biscuiti, unt topit.
Ingrediente pentru crema - strat 1: crema de branza, zahar, zahar vanilat, oua intregi.
Ingrediente pentru crema - strat 2: smantana, zahar vanilat, fresh de lamaie, gelatina.
Ingrediente pentru decor: dulceata din fructe de padure, frunze de menta.

Designerul Mihai Albu, invitat special la Allboutique

Email Imprimare

Invitatul special, designerul Mihai Albu, si ceilalti creatori romani reuniti de platforma online allboutique.ro si-au prezentat, in premiera, cele mai noi piese din colectiile sezonului rece. Cele mai la inaltime creatii ale serii au fost, incontestabil, pantofii stiletto si botinele cu tocuri ametitoare din colectia de toamna-iarna 2016-2017 semnata Mihai Albu. Printre cele mai noi creatii Mihai Albu din acest sezon, iubitoarele de moda prezente la eveniment au remarcat Stealth Booties, botinele cu superbe tocuri structurale de 11 cm. Botinele elegante din piele neagra, inchise in fata cu un fermoar metalic cu dublu rol, functional si decorativ, sunt extrem de trendy prin detaliile lor unice: atat tragatorul fermoarului, sub forma de ciucure, cat si tocurile metalice, adevarate bijuterii aurii sau argintii.

Burger italian

Email Imprimare

In cadrul campaniei de educatie culinara Atelierul de gusturi, initiata de George Radu, Managing Director al grupului de restaurante Gama, va prezentam reteta Burger italian.
Ingrediente pentru 1 burger: 200 g antricot de vita, 3 g usturoi granulat, 5 g nucsoara, 10 g sare, 10 g piper, 1 lingurita sos Worchester, 1 lingurita sos chilly, 1 lingura sos Gama, 3 linguri sos Gorgonzzola, 10 g bacon (2 felii), 20 g ceapa rosie, 1 felie rosie, 30 g castravete murat, 5 g rucola, 10 g nuca.
Ingrediente pentru 1 chifla: 40 g faina neagra, 40 g faina integrala, 1 g drojdie uscata, 6 g. zahar, 2 g sare, 45 ml lapte, 7 ml ulei de masline.

FREYWILLE a dezvaluit The Ultimate Kiss - o declaratie a iubirii pure

Email Imprimare

Pe 20 octombrie, in Sufrageria Regala de la Muzeul National de Arta al Romaniei, pe acorduri de vioara si intr-un decor fascinant, FREYWILLE a sarbatorit 65 de ani de design unic in email si 7 ani magici in Romania. Sufrageria Regala a fost locul in care arta a intalnit iubirea, frumosul si sensibilitatea, prin lansarea colectiei Hommage a Gustav Klimt - The Ultimate Kiss. In numele iubirii si a artei pure a fost pregatit un spectacol de balet ce a pus in valoare exclusivista colectie de bijuterii - o interpretare unica in email a celei mai cunoscute lucrari a lui Gustav Klimt: Sarutul.

Adu natura in baia ta cu Cameleonia!

Email Imprimare

Intr-un sezon in care fosnetul frunzelor uscate si decorul natural in tonuri tomnatice ne atrage intr-un tablou pitoresc, Cameleonia isi aduce natura in cel mai relaxant loc: baia. Colectia de faianta artizanala Mika este propunerea de decor pentru o baie reinventata, unde peretii nu sunt limite, ci spatii in care natura si creativitatea se imbină, creand dintr-o incapere simpla un loc spectaculos, o maiestrie a designului interior. Imagineaza-ti cum la sfarsitul unei zile reci de toamna, petrecuta in agitatia cotidiana, te retragi intr-un loc linistit, unde te asteapta o baie calda, cu spuma, iar decorul in culori placute, cu un design inspirat din natura, insufleteste spatiul. Colectia de faianta artizanala Mika aduce aceasta poveste in viata ta.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...26 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.