In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta chinezeasca Salata cu tofu si frunze de telina. Reteta chinezeasca Salata cu tofu si frunze de telina a fost oferita si preparata de restaurantul Nan Jing, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Salata cu tofu si frunze de telina, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Stil de viata
Reteta chinezeasca: Salata cu tofu si frunze de telina
Reteta veche din Ardeal: Lapte de bou
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Lapte de bou. Reteta traditionala Lapte de bou a fost obtinuta din judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Lapte de bou, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Topinamburul, radacina soarelui
Topinamburul (Helianthus tuberosus) este o planta destul de stranie. Face parte din familia Asteracee (la fel ca anghinarea), care este o familie de plante cu flori! Si, intr-adevar, are flori foarte frumoase. De altfel, e inrudita cu floarea-soarelui, cu care seamana foarte mult, facand parte din acelasi gen, Helianthus. Totusi, topinamburul este cunoscut ca leguma, caci de la el se folosesc tuberculii, care seamana, la forma si gust, cu cartofii. La noi, popular este numit cartoful saracilor, nap porcesc, morcov porcesc, mar de pamant, cartof evreiesc, anghinare de Ierusalim, picioica sau guli.
Reteta mexicana: Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mexicana, Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado. Reteta mexicana Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Frigarui de creveti la gratar cu salata de varza si avocado, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Ardeal: Clepezeu
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Clepezeu. Reteta traditionala Clepezeu a fost primita din Marginimea Sibiului, judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Clepezeu, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta mexicana: Pollo en mole (Pui in sos Mole)
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mexicana Pollo en mole (Pui in sos Mole). Reteta mexicana Pollo en mole (Pui in sos Mole) a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pollo en mole (Pui in sos Mole), pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Ardeal: Zama de paparada
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Zama de paparada. Reteta traditionala Zama de paparada a fost primita din satul Ighisu Vechi, judetul Sibiu (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Zama de paparada, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta mexicana: Ensalada de Nopales (Salata de Nopal)
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mexicana Ensalada de Nopales. Reteta mexicana Ensalada de Nopales a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Ensalada de Nopales, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Ardeal: Placinta impaturata
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Placinta impaturata. Reteta traditionala Placinta impaturata a fost oferita de Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, sat Valea Mare, judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta impaturata, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta mexicana: Guacamole
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta mexicana Guacamole. Reteta mexicana Guacamole a fost oferita si preparata de Restaurant El Torito, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Guacamole, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Ardeal: Intinsoare bistriteana
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Intinsoare bistriteana. Reteta traditionala Intinsoare bistriteana a fost oferita de Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, sat Valea Mare, judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Intinsoare bistriteana, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta italiana Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin. Reteta italiana Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Muschi de vita cu sos de trufe si cartofi cu rozmarin, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta veche din Ardeal: Coaca
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta veche din Ardeal: Coaca. Reteta din Ardeal Coaca provine din satul Lazesti, comuna Vadul Motilor (judetul Alba) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Coaca, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Risotto al negro di seppie
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta italiana Risotto al negro di seppie. Reteta italiana Risotto al negro di seppie a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Risotto al negro di seppie, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Ardeal: Paturi
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Ardeal: Paturi. Reteta traditionala Paturi a fost oferita de Pensiunea Valea Mariilor, comuna Sant, sat Valea Mare, judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Paturi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Tagliatelle
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta italiana Tagliatelle. Reteta italiana Tagliatelle a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii, si poate fi degustata zilnic, in cadrul restaurantului din Str. Alexandru Constantinescu nr. 1, Bucuresti, sector 1 (Rondul Arcului de Triumf). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tagliatelle, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Ardeal: Tinsurica
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Ardeal: Tinsurica. Reteta traditionala Tinsurica provine din satul Lazesti, comuna Vadul Motilor, judetul Alba, si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tinsurica, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Tonno tataki con pure di brocoli (Ton Tataki cu piure de brocoli)
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta italiana Tonno tataki con pure di brocoli (Ton Tataki cu piure de brocoli). Reteta italiana Tonno tataki con pure di brocoli a fost oferita si preparata de Restaurant Il Corso, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tonno tataki con pure di brocoli, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Maramures: Rites
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Rites. Reteta traditionala Rites a fost oferita de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judetul Maramures si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Rites, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Murgh Makami (Pui in sos dulce-acrisor)
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta indiana: Murgh Makami (Pui in sos dulce-acrisor). Reteta indiana Murgh Makami a fost oferita si preparata de Taj Restaurant, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Murgh Makami, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Palak Paneer (Branza de vaca in sos de spanac)
In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta indiana: Palak Paneer (Branza de vaca in sos de spanac). Reteta indiana Palak Paneer a fost oferita si preparata de Taj Restaurant, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Palak Paneer, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Maramures: Hremzli
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Hremzli. Reteta traditionala Hremzli a fost oferita de Pensiunea Ideal, din Baia Mare, judetul Maramures si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Hremzli, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Maramures: Cocurei
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Cocurei. Reteta traditionala Cocurei a fost oferita de Complex Lostrita, din Blidari, judetul Maramures si a fost preparata de Dan Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul campaniei Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Cocurei, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Mai multe articole:
- Murgh kofla curry (Chiftele din carne de pui in sos picant)
- O calatorie imaginara - 50 de saptamani in bucatariile lumii
- Reteta traditionala din Maramures: Piroste
- Reteta din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocata
- Reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati
- Reteta traditionala din Muntenia: Salata de gogonele cu maioneza
- Reteta traditionala din Muntenia: Puricei
- Reteta traditionala din Muntenia: Mancarica de conopida
- Reteta traditionala din Muntenia: Vinete umplute
- Reteta maramureseana de post: Mamaliga cu ceapa rosie
- Reteta bucovineana: Bors de sfecla rosie
- Reteta traditionala maramureseana: Placinta cu verdeturi
- Reteta traditionala: Balmos ca in Maramures
- Reteta traditionala din Maramures: Supa de spanac cu ochiuri romanesti
- Reteta traditionala din Maramures: Ciurigai
- Vedere din Zundert, orasul lui Van Gogh
- Polonia plantelor
- Reteta traditionala din Crisana: Gimicus
- Expozitia Internationala Green is Life, la Varsovia
- Reteta traditionala veche: Tasche cu pegmez
- Reteta traditionala din Crisana: Boi pe moare
- Reteta traditionala veche: "Pute" cu mac
- Placinta de branza fiarta in lapte