In cadrul proiectului 50 de saptamani in bucatariile lumii a fost prezentata o reteta indiana: Murgh kofla curry (Chiftele din carne de pui in sos picant). Reteta indiana Murgh kofla curry a fost oferita si preparata de Taj Restaurant, in cadrul programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Murgh kofla curry, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Stil de viata
Murgh kofla curry (Chiftele din carne de pui in sos picant)
O calatorie imaginara - 50 de saptamani in bucatariile lumii
Programul de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii se va derula in perioada ianuarie - decembrie 2014 in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania cu scopul de a promova 50 de retete culese din cele mai cunoscute 12 bucatarii ale lumii. Programul de educatie culinara va fi sprijinit de 12 restaurante diferite care vor prepara si oferi publicului retetele specifice fiecarei bucatarii. Prima bucatarie internationala ale carei retete vor fi descoperite si promovate in cursul lunii ianuarie este bucataria indiana. Retetele specifice bucatariei indiene vor fi preparate si degustate la Taj Restaurant (unde va avea loc si evenimentul de lansare a proiectului).
Dacic Cool se numara printre partenerii media ai programului de educatie culinara 50 de saptamani in bucatariile lumii.
Reteta traditionala din Maramures: Piroste
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Piroste. Reteta traditionala Piroste a fost oferita si preparata de Complex Lostrita, din Blidari, Maramures, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Piroste, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocata
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Musaca de cartofi cu carne tocata. Reteta traditionala Musaca de cartofi cu carne tocata a fost oferita si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Musaca de cartofi cu carne tocata, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Rulada de carne cu carnati. Reteta traditionala Rulada de carne cu carnati a fost oferita de Gelu Jilavu, Food Manager Traditii Culinare Romanesti, si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Rulada de carne cu carnati, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Muntenia: Salata de gogonele cu maioneza
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Salata de gogonele cu maioneza. Reteta traditionala Salata de gogonele cu maioneza a fost oferita de Complex Draganesti de Vedea si preparata de Daimon Trattoria, in cadrul programului de educatie culinara Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Salata de gogonele cu maioneza, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Muntenia: Puricei
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Puricei. Reteta traditionala din Muntenia Puricei a fost oferita de Dolores Benezic si preparata de Daimon Trattoria, în cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Puricei, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Muntenia: Mancarica de conopida
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Mancarica de conopida. Reteta traditionala din Muntenia Mancarica de conopida a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei, in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mancarica de conopida, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Muntenia: Vinete umplute
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Muntenia: Vinete umplute. Reteta traditionala din Muntenia Vinete umplute a fost preparata si oferita de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei, in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Vinete umplute, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta maramureseana de post: Mamaliga cu ceapa rosie
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta maramureseana de post: Mamaliga cu ceapa rosie. Reteta maramureseana de post Mamaliga cu ceapa rosie a fost oferita si preparata de restaurantul Casa Oprescu, in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Mamaliga cu ceapa rosie, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta bucovineana: Bors de sfecla rosie
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta bucovineana: Bors de sfecla rosie. Reteta bucovineana Bors de sfecla rosie a fost primita de la Pensiunea Collada, localitatea Gura Humorului, judetul Suceava (Bucovina) si preparata de restaurantul Bucatarasul cel dibaci, str. Olteni nr. 3, sector 3, Bucuresti, in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Bors de sfecla rosie, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala maramureseana: Placinta cu verdeturi
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta maramureseana: Placinta cu verdeturi. Reteta traditionala maramureseana Placinta cu verdeturi a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta cu verdeturi, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala: Balmos ca in Maramures
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala: Balmos ca in Maramures. Reteta traditionala Balmos ca in Maramures a fost primita de la Complex Lostrita, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Balmos ca in Maramures, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Maramures: Supa de spanac cu ochiuri romanesti
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Supa de spanac cu ochiuri romanesti. Reteta maramureseana Supa de spanac cu ochiuri romanesti a fost primita de la Alina Pop, proprietar si autor al blogului Dulce si Sarat, Retete culinare ilustrate, dulci sau sarate, si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Supa de spanac cu ochiuri romanesti, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala din Maramures: Ciurigai
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! a fost prezentata o reteta traditionala din Maramures: Ciurigai. Reteta maramureseana Ciurigai a fost primita de la Pensiunea Ideal, Baia Mare (Maramures) si preparata de restaurantul Casa Oprescu in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Ciurigai, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Vedere din Zundert, orasul lui Van Gogh
De curand (2 - 4 octombrie) am participat la o importanta expozitie de horticultura din Olanda - GrootGroenPlus 2013, in localitatea Zundert. A fost a 23-a editie a acestei expozitii internationale. Evenimentul este destinat gradinarilor, proprietarilor de pepiniere, responsabililor de zone verzi publice, arhitectilor peisagisti si garden center-urilor, iar plantele prezentate sunt in primul rand copaci. Totusi, pentru ca in ultima perioada expozitia a crescut in importanta, au fost prezente si multe alte tipuri de plante ornamentale: arbusti, tufe, flori, perene, garduri vii etc.
Polonia plantelor
Luna trecuta, fiind in Polonia cu ocazia Expozitiei Internationale de Horticultura Green is Life din Varsovia, am avut sansa sa vizitez, impreuna cu colegii din presa de specialitate europeana, trei pepiniere din regiunea Wielkopolska. Aceasta regiune se afla in vestul tarii, in zona orasului Poznan, si este cunoscuta pentru harnicia localnicilor, precum si pentru solul foarte bun.
Pepiniera Karol J. Piatkowski
Pepiniera Karol J. Piatkowski, situata in localitatea Dabrowa, langa Sompolno, este o afacere de familie cu o traditie de peste 65 de ani. Locatia este deosebit de frumoasa. La fel ca in cazul multor pepiniere de familie, alaturi de pepiniera se afla casa familiei, caci plantele au nevoie de o supraveghere permanenta.
Reteta traditionala din Crisana: Gimicus
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala din Crisana: Gimicus. Reteta Gimicus a fost primita de la Pensiunea La Bade Ioane, comuna Bata, judetul Arad (Crisana) si preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti! Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Gimicus, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Expozitia Internationala Green is Life, la Varsovia
Am avut ocazia sa ajung, si in acest an, la Expozitia Internationala Green is Life (30 august - 1 septembrie 2013), organizata in Varsovia de Asociatia Pepinierelor din Polonia si Agentia Promocji Zieleni sub sloganul Gradini cu caracter. Editia cu numarul 21 a fost organizata sub patronajul Ministerului Agriculturii si al Dezvoltarii Rurale, al Primariei din Varsovia si al Universitatii de Stiintele Vietii din Varsovia (SGGW). A fost foarte frumos la expozitie, mi-au placut standurile, foarte elaborate, unele chiar gandite sa-ti ia ochii, mi-a placut si zona de la intrare, din fata salii Expo XXI. M-am reintalnit cu oameni din domeniu, pe care deja ii cunosc bine - cu unii dintre ei m-am intalnit anul trecut si acum doi ani si la IndAgra, in Bucuresti, caci horticultorii din Polonia sunt foarte interesati de piata romaneasca. Din pacate, pana acum nu cred ca s-au construit colaborari prea consistente.
Reteta traditionala veche: Tasche cu pegmez
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala veche: Tasche cu pegmez. Reteta Tasche cu pegmez a fost oferita si preparata de Laura Laurentiu. Reteta este raspandita in Banat si Crisana (zona Arad). Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Tasche cu pegmez, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Ingrediente: Aluat: 2 oua, 200 grame faina (+/- 1 lingura), 1 praf sare. Umplutura: pegmez (un gem consistent de prune, caise sau macese). Finisaj: 100 grame pesmet, 30 grame unt sau ulei, 100 grame zahar, 1 plic zahar vanilat, faina pentru presarat, 1 albus de ou pentru lipit foile, smantana dulce (pentru frisca) lichida, pentru servit.
Reteta traditionala din Crisana: Boi pe moare
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala din Crisana: Boi pe moare. Reteta Boi pe moare a fost primita de la Pensiunea La Bade Ioane, comuna Bata, judetul Arad (Crisana) si preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Boi pe moare, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Reteta traditionala veche: "Pute" cu mac
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta traditionala veche: Pute cu mac. Reteta traditionala veche Pute cu mac a fost oferita si preparata de Laura Laurentiu. Reteta este raspandita in mai mult de jumatate din regiunile Romaniei si poarta diferite denumiri, in functie de fiecare zona geografica: in regiunea Crisana se numeste Cici sau Puturgai – in Bihor si Nudli – in Arad; in Banat se numeste Sulance, Tipari, Puce sau Pute; in Ardeal, retetei i se spune Putarlai – in zona Cluj-Napoca si Vutane sau Vutale – in zona Sibiu; in Bucovina reteta se numeste Cnegne iar in Moldova si Muntenia - Putisoare. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Pute cu mac, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Placinta de branza fiarta in lapte
In cadrul proiectului Descopera traditiile culinare romanesti!, a fost prezentata o reteta: Placinta de branza fiarta in lapte. Reteta: Placinta de branza fiarta in lapte a fost oferita si preparata de Mariana Robescu, autor si proprietar al blogului culinar Retetele Marianei. Va prezentam in cele ce urmeaza aceasta reteta, Placinta de branza fiarta in lapte, pe care va invitam sa o incercati si dumneavoastra!
Mai multe articole:
- Reteta moldoveneasca: salata de fasole verde sau pastai prajite
- Reteta traditionala: parjoale moldovenesti
- Plimbare prin Pistoia si Toscana
- Bors moldovenesc de fasole alba
- Reteta moldoveneasca: bulz ciobanesc
- Reteta moldoveneasca: Dresala
- Reteta olteneasca: Mancare de castraveti murati
- Reteta olteneasca: Prajitura cu lapte acru
- Reteta olteneasca: Gulii umplute a la Steaua Dunarii
- Reteta olteneasca: Mancarea Pandurilor
- Reteta ardeleneasca: tochitura ardeleneasca
- Bonne anniversaire, Madame Lucie!
- Reteta ardeleneasca: tocanita de mangalita cu varza murata
- Cadouri Dacic Cool pentru persoanele dragi din viata ta
- Traistuta Fermecata Dacic Cool, cadoul ideal
- Romanii prefera trandafirii premium
- Reteta bucovineana: bors de sfecla rosie
- Reteta bucovineana: pastrav cu smantana
- Reteta bucovineana: tocinei
- Reteta bucovineana: varza cu taitei de casa
- Cadouri Dacic Cool de ziua ta!
- Jadul, piatra semipretioasa cu istorie milenara
- Bijuteriile Otoman, in magazinele You&Me