Sonimpex Topoloveni a reprezentat gastronomia romaneasca la Sarbatorile Consulare de la Lyon

Imprimare

Magiunul de prune Topoloveni a ridicat inca o data cu succes stindardul gastronomiei romanesti la nivel international, in cadrul Sarbatorilor Consulare organizate la Lyon dedicate implinirii a 10 ani de cand tara noastra este membra a Uniunii Europene. Sonimpex Topoloveni se mandreste ca a reusit sa scoata din anonimat, cu eforturi financiare foarte mari, localitatea Topoloveni prin traditia gastronomica, traditionala, unica si autentica - magiunul din prune Topoloveni. Acest prim aliment certificat de catre Uniunea Europeana cu Indicatia Geografica Protejata a atras si celelalte traditii specifice localitatii, respectiv iile si dansul popular. Recunoasterea eforturilor a fost marcata de autoritatile locale, reprezentate la cel mai inalt nivel de primarul Gheorghita Botarca. Evenimentul de la Lyon a fost un real succes al traditiei romanesti si in mod deosebit al localitatii Topoloveni, toponim protejat de din 7 aprilie 2011 cu Indicatia Geografica Protejata.

Sonimpex Topoloveni a fost invitata sa reprezinte tara noastra la acest eveniment international cu o gama completa de alimente functionale Topoloveni. Alaturi de ei s-a aflat dna Anca Opris, consulul general al Romaniei la Lyon, care i-a ajutat sa prezinte domnului Georges Kepenekian, prim viceprimar al Lyon, si doamnei Karine Dognin-Sauze, primar adjunct responsabil cu relatiile internationale, traditia culinara romaneasca reprezentata de minunatele alimente functionale Topoloveni si Topoloveana realizate din ingrediente proaspete romanesti, 100% naturale, fara zahar adaugat.
Ne bucura si ne onoreaza, ca de fiecare data prezenta noastra la standul Romaniei, alaturi de simbolurile noastre dragi - steagul tarii legat la gulerul tuturor borcanelor noastre si arborat la standul Romaniei, ia traditionala pe care o purtam de fiecare data cand ne reprezentam tara in lume, dar si prezenta ansamblurilor folclorice care i-au incantat pe vizitatori cu jocul si portul popular romanesc. Participarea noastra la Sarbatorile Consulare de la Lyon a incununat o luna plina pentru noi, Sonimpex Topoloveni - am primit certificarea «Marca de Incredere» oferita de Info Cons pentru calitatea deosebita a produselor noastre, am sarbatorit 6 ani de la prima recunoastere cu Superior Taste Award oferita de Institutul International de Gust si Calitate din Bruxelles pentru magiunul din prune Topoloveni si am reinceput productia dulcetii Topoloveana de caise, a declarat dna Bibiana Stanciulov, director general Sonimpex Topoloveni.
Cei sase ani care au trecut de la prima stea de aur Michelin oferita la Bruxelles este o bucurie pentru ca au reusit sa deschida calea si altor producatori autohtoni, sa isi testeze produsele la masa chefilor de la cele mai renumite academii culinare internationale si sa demonstreze ca tara noastra are multe produse autentice, de calitate, care pot fi incluse oricand in meniuri de top oriunde in lume.
Produsele Sonimpex Topoloveni au primit Marca Increderii ca urmare a intrunirii criteriilor de evaluare care le atesta calitatea, dar si aprecierea consumatorilor. InfoCons a initiat Programul in vederea eliberarii Certificatului de Utilizare a Marcii Programului National de Protectia Consumatorilor - Marca Increderii, in conformitate cu normele si standardele comunitare, program ce se regaseste in majoritatea tarilor membre ale UE si nu numai prin programe de evaluare, testare si promovare a produselor si serviciilor ce indeplinesc normativele, pentru a da incredere cetateanului in calitatea lui de consumator. Aceasta recunoastere, primita in tara, din partea specialistilor, dar mai ales a consumatorilor reprezinta inca o dovada a calitatii produselor si a seriozitatii cu care proceseaza cat mai curat toate produsele, doar din fructe si legume romanesti, din dorinta a sustine producatorii autohtoni si de a oferi produse cu gust autentic romanesc.
Promovand produsele traditionale romanesti care ne reamintesc de gusturile copilariei, Sonimpex Topoloveni a reinceput sa produca dulceata Topoloveana din caise, fara zahar adaugat, realizata din fructe proaspete romanesti, pe care le selecteaza manual si le fierbe fara foc direct pentru a le pastra pulpa intacta si toate calitatile nutritive. Dulceata va fi disponibila de la inceputul lunii iulie in magazinele proprii din Bucuresti, din Bd Carol I nr 57 si str C.A Rosetti nr. 26, dar si in magazinul online www.magiun-sonimpex.ro.
Sonimpex Topoloveni, cu magiunurile Topoloveni de prune, mar, struguri sau dovleac si toata gama Topoloveana de zacuste, bulion de rosii si dulceturi are onoarea sa fie Furnizor al Casei Regale a Romaniei. Magiunul de prune Topoloveni este multiplu premiat Superior Taste Award de catre Institutul International pentru Gust si Calitate Bruxelles, premiat Great Taste Marea Britanie. De-a lungul timpului, magiunul de prune Topoloveni a obtinut certificari multiple, cum ar fi Cod Operator NATO, certificat Kosher sau certificat HALAL. In domeniul calitatii nutritionale deosebite, s-a efectuat un studiu clinic la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice N.C. Paulescu, ale carui concluzii arata ca „magiunul de prune Topoloveni poate face parte din dieta pacientului cu diabet zaharat, respectand indicatiile medicului curant”. Magiunul de prune Topoloveni este un produs 100% romanesc, 100% natural, fara zahar adaugat, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten.
Dulceata Topoloveana este premiata pentru gust si calitate atat de catre International Taste and Quality Institute - cu stele de aur, cat si de Monde Selection - cu medalii de argint si bronz. Toata gama de produse reprezinta alimente functionale, fiind 100% naturale, fara zahar adaugat.

Mai multe informatii despre magiunul de prune Topoloveni si produsele Topoloveana gasiti pe www.magiun-sonimpex.ro si pe pagina oficiala de Facebook Magiun de prune Topoloveni.