DACIC COOL

Luni, 20 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri

Carti, CD-uri, DVD-uri

Cartea cu poze, intalnire cu publicul pe tema cartii pentru copii

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, in colaborare cu Asociatia pentru Performanta si Cultura, va invita sambata, 11 februarie, la ora 14:00, la o intalnire cu specialisti din domeniul cartii si ilustratiei de carte pentru copii, in cadrul expozitiei C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 - 2016). Realizat de Asociatia pentru Performanta si Cultura, acest proiect cultural este finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.

C`Arte si Cultura nationala

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, in colaborare cu Asociatia Performanta si Cultura, gazduieste expozitia C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 - 2016), incepand cu data de 15 ianuarie 2017. C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 - 2016) este o expozitie de design de carte, care prezinta o selectie de titluri nominalizate sau premiate in cadrul concursului national de design de carte, editiile 2012 - 2016.

Miercuri la Marriott, o carte despre prietenie

Email Imprimare

O carte pe care nu ar trebui sa o lasati necitita in aceasta iarna este Miercuri la Marriott, un roman scris de Ioana Brusten si aparut la Editura Eikon. Cartea ne spune povestea a patru prietene – Adela, Celina, Amelia si Miruna – prietene din copilarie si care dupa mult timp isi dau intalnire la Marriott. In copilarie se completau minunat si fiecare era buna la ceva: Amelia era foarte buna la matematica, Adela nu uita niciodata nimic, avea toate caietele, notitele, hartiutele si fisele posibile, Celina facea niste compuneri senzationale, iar Miruna rezolva tot ceea ce presupunea creatie si indemanare.

Un limpede loc, prezentat de Cleopatra Lorintiu

Email Imprimare

Intotdeauna intalnirile cu Cleopatra Lorintiu sunt memorabile. Doar cateva minute petrecute in compania scriitoarei iti dau energia atat de necesara in zilele de astazi de a merge mai departe pe drumul artei. Cleopatra Lorintiu este o luptatoare, o aparatoare a limbii romane, un nume cu radacini in Tara Nasaudului, urmasa demna a granicerilor de aici. Nascuta la Nasaud, iar mai apoi cu resedinta de vara la Bistrita, unde locuiesc parintii, Cleopatra Lorintiu este o personalitate complexa (scriitoare, jurnalista, realizatoare de televiziune, scenarista, autoare de filme documentare si diplomat).

Jostein Gaarder, autorul cartii Lumea Sofiei, se va intalni cu publicul la Carturesti Carusel, pe 30 septembrie 2016, la invitatia Editurii Univers

Email Imprimare

La invitatia Editurii Univers, Jostein Gaarder, renumitul autor al cartii Lumea Sofiei si al unor romane si carti pentru copii traduse in intreaga lume, va vizita Romania intre 29 septembrie si 2 octombrie.
Pe data de 30 septembrie vor avea loc la Libraria Carturesti Carusel, strada Lipscani, nr. 55, Bucuresti, interviuri cu jurnalisti, bloggeri si reprezentanti ai posturilor de televiziune TVR 2 si DigiCult, precum si o dezbatere cu public si o sesiune de autografe, intre orele 15.00-16.45. Dezbaterea va avea loc in prezenta Excelentei Sale doamna Tove Bruvik Westberg, Ambasador al Norvegiei in Romania.

Targul de carte Kilipirim, la o noua editie

Email Imprimare

Peste aproximativ o saptamana, debuteaza editia de primavara a Kilipirim, cel mai important targ de carte cu discount din Romania. De miercuri, 30 martie, pana duminica, 3 aprilie, cele mai insemnate edituri autohtone isi asteapta vizitatorii la etajul al doilea al Unirea Shopping Center, aripa Calarasi. O oferta impresionanta la preturi speciale: de la carti la doar 1 leu la volume al caror pret a fost redus cu pana la 90% – peste 10.000 de titluri din oferta celor mai apreciate edituri autohtone - Humanitas, Curtea Veche, Polirom, Cartea Romaneasca, Nemira, Trei, Litera, Aramis, Minerva, Prut, Herald, Niculescu sau Diana.

Lansare de carte Case-n casa, la Casa Ion Mincu

Email Imprimare

Atelierul de Creativitate de la Muzeul National al Taranului Roman lanseaza cartea-obiect Case-n casa, o constructie facuta cu caramizi, scanduri si ganduri nascocite impreuna cu copiii care i-au trecut pragul de-a lungul vremii. Aparuta la Editura Martor, cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National, cartea va avea evenimentul de lansare la Casa Ion Mincu (str. Pictor Arthur Verona nr. 19), pe 14 noiembrie, orele 11.30, alaturi de partenerii: Ordinul Arhitectilor din Romania si Asociatia De-a Arhitectura.

Peter Hurley isi lanseaza prima carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita marti, 10 decembrie, ora 17.30, la Studioul Horia Bernea, la lansarea dubla a editiilor in limba romana si engleza ale volumului Drumul crucilor, respectiv The Way of the Crosses,  semnate de Peter Hurley si publicate de Editura Martor a Muzeului. Cartea prezinta experientele uimitoare traite de Peter Hurley de cand se afla in Romania, in special calatoria pe jos de la Sapanta la Bucuresti.

Iubita lui Sabato, un roman memorabil, acum si in format electronic

Email Imprimare

In 2010 apare la Editura Curtea Veche din Bucuresti primul roman al lui Constantin Severin, Iubita lui Esto, un roman distins cu Premiul pentru Proza al Asociatiei Bacau a Uniunii Scriitorilor din Romania, un roman al unui om de cultura de un rafinament aparte, pe care Suceava este mandra ca l-a adoptat. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, jurnalist, ambasador UNESCO al euro-integrarii prin arta, Constantin Severin este o personalitate complexa, un spirit mereu ancorat in cele mai noi si mai sanatoase orizonturi culturale. Iubita lui Esto a vazut lumina tiparului atunci cand literatura romaneasca de calitate strabatea o perioada de seceta si snobism.

Errico e Bruto Amante, sustinatori ai cauzei romanesti

Email Imprimare

Miercuri, 6 noiembrie, incepand cu ora 18.00, in Sala de conferinte Marian Papahagi a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va avea loc prezentarea volumelor: Bruto Amante, La Romania illustrata. Ricordi di viaggio, Graficart, Formia 2012 (retiparirea editiei: Bruno Amante editore, Roma 1888) si actele congresului national de studii Errico Amante e il figlio Bruto in rapporto al Risorgimento italiano e romeno, desfasurat in data de 30 martie 2012 la Castello Gaetani, Fondi.

Mircea Vulcanescu in arhivele Securitatii

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman si Editura Eikon va invita joi, 7 noiembrie 2013, de la ora 18.00, la Studioul Horia Bernea, la lansarea volumului 5 din seria Nae Ionescu si discipolii sai in arhiva Securitatii, volum dedicat lui Mircea Vulcanescu si ingrijit de Dora Mezdrea. La eveniment vor vorbi: Mariuca Vulcanescu, Dora Mezdrea, Ion Papuc, Marin Diaconu, Marius Vasileanu. Moderator va fi Mihai Gheorghiu.

Zece volume de istorie orala, lansare la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita marti, 22 octombrie 2013, ora 18.00, la Clubul Taranului, la lansarea celor zece volume de istorie orala – De la activisti si revolutionari marunti la capsunari si bisnitari. Bisnitari, descurcareti, supravietuitori este titlul noii culegeri de istorie orala coordonate de Zoltan Rostas si Antonio Momoc – publicata de Doina Jela in colectia Actul, a editurii Curte Veche. Se poate spune ca este mai mult decat o culegere de amintiri din lumea apusa a regimului comunist; volumul constituie o baza documentara a patologiei vietii noastre economice.

Dantele si broderii, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 26 septembrie 2013, ora 17.30, in Sala Foaier, la lansarea caietului Dantele si broderii. In deschidere, improvizatie sonora: Calin Torsan, Mihai Balabas. Dantele si broderii este al doilea caiet, dupa Cusaturi/tesaturi, pe care MNTR il editeaza in cadrul seriei de experimente vizuale initiate in 2009, care valorifica obiectul aflat in patrimoniul muzeului, obiectul de colectie privata, obiectul anonim si umil, obiectul de acasa pe care proprietarul il investeste cu valoare si il transforma in obiect demn de a fi muzeificat.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Sfarsit de lumi, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Scriitorul si fostul detinut politic Dan Lucinescu va invita vineri, 13 septembrie 2013, ora 18.00, la Muzeul Taranului Roman, in cadrul Librariei Carturesti, la lansarea cartii Sfarsit de lumi. La eveniment vor fi prezenti criticul de teatru si film Rodica Smaranda Vulcanescu si scriitorul Radu Carneci. Sfarsit de lumi este o carte ce prezinta evenimentele dramatice care s-au petrecut dupa ocuparea Romaniei de catre Uniunea Sovietica, odata cu data de 23 august 1944. Autorul incearca sa faca inteleasa tragedia unor generatii, victime ale regimului comunist, care a urmat celui de al Doilea Razboi Mondial in estul Europei.

Retrospectiva Mircea Daneliuc

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman organizeaza, in cadrul Zilelor Muzeului Taranului, in perioada 12 – 22 septembrie 2013, de la ora 19.00, la Studioul Horia Bernea, o retrospectiva a filmelor lui Mircea Daneliuc. Retrospectiva Mircea Daneliuc face parte din proiectul Sa ne cunoastem cineastii si operele lor, care urmareste cresterea gradului de cunoastere, comunicare si respect intre cineastii de toate varstele (regizori, scenaristi, operatori, actori, critici) si publicul larg.

Ceramica traditionala din Romania, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 28 februarie 2013, ora 11.00, la libraria Carturesti din incinta Muzeului Taranului, la lansarea cartii Ceramica traditionala din Romania, autor Georgeta Rosu. Cartea este tiparita de Editura Alcor si este publicata in colectia Comori de Arta. In aceasta serie, autoarea a mai publicat Ulcioare de nunta (1997 si 2000), Cahle (2001, in colaborare cu Ion Blajan); Masti, Masks, Masques (2002, in colaborare cu Irina Nicolau si Magda Andreescu); Icoane (2009) si Costumul traditional din Romania (2011).

Urla haita…, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Fundatia Sfintii Inchisorilor va invita vineri, 15 februarie 2013, ora 18.00, la Muzeul National al Taranului Roman, Studioul Horia Bernea, la lansarea volumului de memorii din inchisorile comuniste Urla haita…, de Nicolae Purcarea. Autorul este un cunoscut mester popular, sculptor traditional in lemn, fost detinut politic, trecand prin mai multe inchisori din tara in timpul regimului comunist: Pitesti, Gherla, Aiud, Canal, Jilava. Un om de o deosebita delicatete sufleteasca, a stiut sa depaseasca ingrozitoarele torturi fizice, psihice si spirituale si sa lase mostenire nu numai o frumoasa si bogata lucrare de sculptura populara romaneasca, dar si un volum impresionant de memorii, o marturie vie a trairilor si a crezului unei intregi generatii de tineri.

Maria si fulgii de nea

Email Imprimare

Va e dor de povestile spuse la gura sobei? In dimineata de Craciun, sub bradul feeric impodobit, alaturi de dulciuri, fructe si jucarii, cei mici pot descoperi si o carte ce le este dedicata: volumul Maria si fulgii de nea, semnat Rodica Puscasu. Din sufletul sensibil, talentul scriitoricesc si imaginatia bogata a autoarei, una dintre cititoarele fidele ale revistei online Dacic Cool, a luat nastere o colectie de povestiri a caror eroina este Maria, o fetita ca oricare alta, care invata, pas cu pas, sa daruiasca, sa fie mai buna si, nu in ultimul rand, sa-si asculte parintii.

Decretel 40

Email Imprimare

La recent incheiata editie 2012 a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura, desfasurat in Pavilionul Central Romexpo, s-a lansat volumul Decretel 40, semnat de realizatoarea emisiunii Intalniri Capitale de la Bucuresti FM, Ioana Brusten. Sub forma unui veritabil cocktail de amintiri si comentarii, Ioana Brusten, aflata pentru prima data in ipostaza de scriitoare, prezinta, in cuvinte nepretentioase, cine suntem, cum eram si in ce fel ne-am transformat in ultimele patru decenii.

Lansare volum de poezie la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 19 septembrie, ora 16.00, la libraria Carturesti MNTR, la lansare volumului de poezii Scara la cer de Carolina Ilica. Volumul de poezii crestine Scara la cer, aparut in urma cu 15 ani, cu un Cuvant inainte semnat de Preafericitul Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si cu ilustratii dupa miniaturile lui Picu Patrut, este reeditat acum (in editie adaugita si cu o Prefata apartinand lui Romulus Vulcanescu) de Muzeul National al Taranului Roman, cu ocazia comemorarii celor 140 de ani de la plecarea din lume a ultimului mare miniaturist european si compozitor Picu Patrut.

In memoriam Irina Mavrodin

Email Imprimare

Editura Minerva va invita sambata, 2 iunie, ora 13.00, la standul deschis in Pavilionul C2, Romexpo, in cadrul Targului de Carte Bookfest, sa aducem un omagiu celei care a fost Irina Mavrodin, poeta, eseista, traducatoare si profesor universitar doctor. Iau parte scriitori, traducatori, profesori universitari, prieteni si discipoli ai acestei mari doamne a culturii romane. Irina Mavrodin (12 iunie 1929 – 22 mai 2012) a fost o adevarata instanta morala si culturala.

Silvia Kerim la Bookfest

Email Imprimare

Joi, 31 mai, in cadrul Salonului International de Carte Bookfest, la standul editurilor Aramis si Minerva, veti avea bucuria de a o reintalni pe Silvia Kerim cu cartile sale. De la carti de memorialistica, cum sunt: Vedere din Parfumerie ori Fereastra de la Venetia, sau carti pentru copii: Semnul de iarba, Povestiri despre prietenii mei (publicata si in limba engleza, sub titlul Missy and My Other Friends), toate poarta aceeasi semnatura, cea a inconfundabilei Silvia Kerim.

Volumul Patrie si destin, lansat la Bookfest

Email Imprimare

La Salonul International de Carte Bookfest, care si-a deschis portile ieri, la Romexpo, Editura Litera isi intampina cititorii cu aproximativ 1.000 de titluri si peste 50 de noutati editoriale. Seria evenimentelor de la standul Editurii Litera este inaugurata de lansarea cartii Patrie si destin. Principesa Mostenitoare a Romaniei, scrisa de Diana Mandache. Lansarea volumului va avea loc joi, 31 mai, de la ora 14.00, la standul Editurii Litera (standul 23, pavilionul C2), in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Margareta a Romaniei, a autoarei Diana Mandache si a istoricului Adrian Cioroianu.

Ghid turistic al Bucurestiului in limba spaniola

Email Imprimare

Editura Litera a lansat, special pentru turistii aflati la Bucuresti cu ocazia finalei Europa League 2012, editia in limba spaniola si engleza a ghidului Top 10 Bucuresti, in serie limitata. Initiativa porneste din dorinta de a face cunoscut Bucurestiul turistilor straini asteptati in numar mare pe National Arena, unde se vor infrunta finalistele Athletic Bilbao si Atletico Madrid, in data de 9 mai. Ghidul, tiparit intr-un tiraj de 10.000 de exemplare, poate fi cumparat din punctele special amenajate in zona Centrului Vechi, dar si in aeroport. De asemenea, Editura Litera a incheiat parteneriate cu principalele restaurante si puburi aflate in centru, de unde se pot achizitiona ghidurile.

Dizabilitatile legate de invatare

Email Imprimare

Editura Aramis va ofera din colectia Tu si copilul tau cartea Dizabilitatile legate de invatare - explicate de la A la Z, scrisa de Corrine Smith si Lisa Strick.
Universul dizabilitatilor de invatare este, fara indoiala, unul complicat si cu adevarat provocator. Aducand lamuriri in ceea ce priveste acest domeniu, cartea Dizabilitatile legate de invatare - explicate de la A la Z constituie o sursa de informare demna de incredere pentru parinti, ajutandu-i sa-si croiasca drum printre probleme si oferindu-le datele necesare pentru a apara interesele propriilor copii la scoala.

Corrine Smith, Lisa Strick - Dizabilitatile legate de invatare - explicate de la A la Z, Editura Aramis, Bucuresti, 2011, pret: 39 lei.

Usor de iubit, greu de disciplinat

Email Imprimare

Editura Aramis va ofera din colectia Tu si copilul tau cartea Usor de iubit, greu de disciplinat - cele 7 abilitati de baza pentru a transforma conflictul in cooperare, scrisa de dr. Becky A. Bailey. Va iubiti copiii, dar, daca sunteti ca majoritatea parintilor, nu indragiti intotdeauna comportamentul lor. Dar cum ii puteti indruma fara sa recurgeti la solutii nedorite?

Copilul nostru de zi cu zi

Email Imprimare

Editura Aramis va ofera din colectia Tu si copilul tau o carte importanta pentru orice adult a carui viata se desfasora in preajma unui copil mic si care este deci alaturi de el in marele circuit al vietii, Copilul nostru de zi cu zi – din leagan la scoala primara.

<< Inceput < Inapoi 1 2 3 Inainte > Sfarsit >>
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.