Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Arhive si cunoastere, lansare de carte online la MTR

Arhive si cunoastere, lansare de carte online la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita vineri, 19 februarie 2021, de la ora 17.00, la lansarea volumului Arhive si Cunoastere (Editura Universitatii din Bucuresti, in colaborare cu Muzeul National al Taranului Roman, 2020). Evenimentul va avea loc online si va putea fi urmarit pe pagina de Facebook a muzeului. Studiile reunite sub titlul Arhive si Cunoastere, volum coordonat de Corina Iosif (MNTR). Florica (Bohiltea) Mihut (UB) si Daniela Zaharia (UB), sunt in buna parte rodul unui atelier de lucru organizat de Muzeul National al Taranului Roman, in parteneriat cu Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative si cu Universitatea din Bucuresti, Facultatea de Istorie, Departamentul de Istorie antica, Arheologie si Istoria artei, intre 11 si 12 octombrie 2018.

Atelierul s-a intitulat Archives and Politics of Memory in Central and Eastern Europe: from Informal Practices to Formal Methodologies/ Arhivele si politica memoriei din Europa Centrala si de Est: de la practici informale la metodologii formale si a reunit cercetatori din domenii diverse (istorici, etnologi, istorici ai artei, curatori, arhivisti). O parte dintre discutiile avute cu acea ocazie au generat continutul numarului 24 din 2019 al revistei Martor, Politics of Memory: the Collecting, Storage, Ownership and Selective Disclosure of Archival Material, volum coordonat de Corina Iosif, Bogdan Iancu si Iris Serban, avand ca tematica Arhivele si politica memoriei in Europa Centrala si de Est. Cealalta parte deschide prezentul volum. S-au adaugat la studiile de istorie o serie de interviuri menite sa evidentieze tipologia diversa a fondurilor arhivistice existente la noi si peste hotare. Ultima sectiune a cartii, cea  alocata etnologiei, pune in evidenta relatia directa dintre cercetatorul etnolog si arhiva, dar si cea dintre cercetarea etnologica si procesele de arhivare. Astfel structurat, volumul construieste, printr-un discurs secund, conexiunea disciplinara dintre istorie si etnologie si deschiderile epistemologice pe care aceasta conexiune - legitimata atat cultural, cat si ideologico-simbolic - le poate genera.
Publicarea lui a fost facuta posibila datorita unui parteneriat incheiat intre Universitatea Bucuresti - Facultatea de Istorie, Departamentul Istorie antica, Arheologie si Istoria artei si Muzeul National al Taranului Roman.
La eveniment vor participa coordonatoarele volumului, autorii si invitatii acestora, iar intalnirea va fi moderata de Bogdan Iancu (MNTR).
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.