Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri File din traditia prelucrarii lanii in „Tara Branului”, lansare de carte la MTR

File din traditia prelucrarii lanii in „Tara Branului”, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita sambata, 18 decembrie 2021, de la ora 11.00, la Sala Media, la lansarea cartii File din traditia prelucrarii lanii in „Tara Branului”, avandu-i ca autori pe Emil Stoian si Horia Tatulea.
Invitati: prof. univ. dr. Ioan Opris; Mihail Gorgoi, manager Muzeul National Bran; dr. Virgil Stefan Nitulescu, manager MNTR.
Lucrarea File din traditia prelucrarii lanii in "Tara Branului”, aparuta recent la Editura Marist, Baia Mare, este un omagiu adus harnicilor tarani de la munte si a civilizatiei pastorale. Odinioara, braneanca mergea pe ulita satului cu furca in brau, torcand.

Autorii sunt fii ai Branului si au cunoscut inca din copilarie, in mod direct, procesul traditional al prelucrarii lanii. Emil Stoian este doctor in istorie, iar Horia Tatulea este inginer, asocierea lor asigura un orizont larg acestui domeniu fara de care istoria civilizatiei romanesti este incompleta.
Pe langa prezentarea evolutiei oieritului si a traditiei locale cu privire la prelucrarea lanii, lucrarea sugereaza si cadrul natural, recunoscut pentru pitorescul sau. Cartea este tiparita in conditii grafice deosebite si reuseste sa aduca in prim plan indeletnicirea traditionala a prelucrarii lanii, fiind in acelasi timp un adevarat elogiu adus taranului din aceasta zona a Carpatilor.
Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro
Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.