Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman, lansare de carte

Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman, lansare de carte

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 4 august 2022, de la ora 18.00, la Sala Media, la lansarea cartii Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman, de Elena Chirila.
Invitat special: conf. dr. Maria-Luiza Dumitru Oancea de la Universitatea Bucuresti.
Elena Chirila are o activitate didactica de 16 ani la Catedra de limbi clasice, la scoli si licee de prestigiu din Bucuresti, este autoare a unui curs practic de limba romana pentru straini, publicat in 2013, si autoarea cartii Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman, publicata in 2022, care o are pe doamna conf.dr. Maria-Luiza Dumitru Oancea drept coordonator stiintific.

Cartea Mitologia, o cale didactica de cunoastere a psihismului uman ofera perspectiva abordarii mitologiei clasice (a mitologiei grecesti) dintr-un unghi care permite si invita, prin varietatea de activitati didactice, fie la o explorare, prin mituri si legende, a aspectelor si trasaturilor de personalitate a unor divinitati mitologice grecesti, care pot fi asociate cu trasaturi de caracter uman, fie la construirea unui profil de personalitate a divinitatilor si eroilor mitologici ori pe baza faptelor, ori dupa simboluri, fie la explorarea si cunoasterea dimensiunilor sufletului uman, fie la realizarea unor desene pe tipuri de vase grecesti, fie la identificarea imaginilor din desenele de pe vase grecesti, cu trimitere catre latura documentara si estetica a acestora.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro.Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.