Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Editura Librex lanseaza "Meditatii" de Marcus Aurelius

Editura Librex lanseaza "Meditatii" de Marcus Aurelius

Email Imprimare

Editura Librex continua seria lansarilor de carte "pentru suflet si minte" cu una dintre cele mai asteptate capodopere de filosofie atemporala care va poate schimba viata. Meditatii, de Marcus Aurelius, este una dintre cele mai faimoase si mai influente carti din lume, scrisa de imparatul roman recunoscut pentru stilul sau de a transforma cuvintele in opere de arta si de a transmite emotii indiferent de subiectul abordat.
Marcus Aurelius (121-180 d.Hr.), unul dintre cei mai puternici oameni care au trait vreodata, inspira si instruieste prin calmul sau si prin faptul ca recunoaste fara sa clipeasca dificultatile elementare ale vietii umane, punand accentul pe cautarea pacii interioare si a certitudinii etice intr-o lume aparent haotica.
In fata suferintelor care stau la baza vietii, durere, pierdere si a inevitabilei morti, Aurelius recomanda o detasare stoica fata de lucrurile care nu pot fi controlate si o concentrare asupra vointei si perceptiei proprii. O carte de filosofie de viata atemporala, accesibila, care la final va ofera cu siguranta fraze sau replici ce va vor fi de ajutor in situatii neplacute.
Marcus Aurelius (Marcus Aurelius Antoninus Augustus) este cunoscut atat ca imparat al Romei, cat si ca filosof stoic. S-a nascut la Roma, la 26 aprilie 121 d.Chr., intr-o familie senatoriala de origine hispanica, a fost adoptat de viitorul imparat Antoninus Pius, la cererea imparatului Hadrian. A primit o educatie aleasa, studiind retorica cu Marcus Cornelius Fronto si Herodes Atticus si filosofia cu Quintus Iunius Rusticus, Apollonius din Calcedonia si Sextus din Cheroneea.
Domnia sa este marcata de un sir de catastrofe (ciuma, inundatii, cutremure), dar si de numeroase razboaie, purtate cu succes; in plan militar, Marcus Aurelius s-a ingrijit sa respinga atacurile dusmanilor Romei de la granitele imperiului, in special in Orient si pe Dunare, continuand politica defensiva initiata de Hadrian. A murit la 17 martie 180 d.Chr., de ciuma, se pare, la Sirmium sau la Vindobona (Viena de azi). Este ultimul din seria „celor cinci imparati buni".
Marcus Aurelius si-a expus ideile ca filosof stoic, in lucrarea Ta eis heauton (Meditatii), scrisa in limba greaca - una dintre pietrele de temelie ale canonului literar si filosofic. Invataturile sale au un caracter moral si aplicabilitate practica, fiind o serie de "exercitii spirituale" prin intermediul carora omul poate dobandi cumpatarea, virtutea si linistea launtrica in fata incercarilor vietii.
Marcus Aurelius a vandut sute de mii de exemplare de carti datorita modului de scriere si mesajului transmis.
Cartea Meditatii, de Marcus Aurelius, este disponibila in librarii si pe www.librex.ro.
De 12 ani ai liber la citit pe librex.ro!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.