Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Povestea vietii mele, lansare de carte la Targul GAUDEAMUS

Povestea vietii mele, lansare de carte la Targul GAUDEAMUS

Email Imprimare

Cu ocazia implinirii a 147 de ani de la nasterea reginei Maria, sambata, 10 decembrie, ora 14.00, Editura Librex va lansa Povestea vietii mele - 4 carti impreuna cu caseta de colectie in cadrul Targului de Carte GAUDEAMUS Bucuresti, alaturi de istoricii Cristian Mosneanu si Stefan Dumitrache, ce vor vorbi despre fascinanta viata a celei mai iubite regine a Romaniei!

In Anul Centenarului Incoronarii, Editura Librex ofera cititorilor o caseta de colectie cu editia aniversara a jurnalului reginei Maria, Povestea vietii mele. Setul poate fi un cadou perfect pentru iubitorii Casei Regale si nu numai. Cartea a aparut in patru volume si respecta varianta originala a jurnalului asa cum au fost grupate de catre regina: Copilaria; Tineretea si nunta; Inceputul casatoriei si 1906-1914. Jurnalul reginei Maria a vazut pentru prima data lumina tiparului in 1934 si a fost lansat simultan la Londra si New York.

Una dintre cele mai fascinante capete incoronate ale Europei, regina Maria a Romaniei, s-a nascut in 1875, in Eastwell Park, Marea Britanie, nepoata a reginei Victoria si a tarului Alexandru al II-lea al Rusiei, Maria Alexandra Victoria de Saxa-Coburg si Gotha sau Missy a fost printesa a Marii Britanii si Irlandei, principesa de coroana si regina a Romaniei. In 1893, la varsta de 17 ani, Maria a parasit curtile stralucitoare ale Europei de Vest pentru a se casatori cu printul mostenitor al Romaniei, Ferdinand I, devenind astfel principesa a Romaniei.

Cartea in sine "cuprinde” viata Mariei de la nastere pana la momentul in care ea ajunge regina. In cele 4 volume, insumand 30 de capitole, Maria povesteste cele mai intime ganduri si trairi, incepand din copilarie, continuand cu episodul perioadei din Malta, unde tatal sau era detasat, apoi viata la Coburg, impresiile despre Carmen Sylva, nunta, casnicia si imaginea capitalei Romaniei si a unei societati straine pe care o descopera. Maria nu se fereste in acest „jurnal” sa zugraveasca, cu tactul unei diplomatii englezesti exemplare, relatia pe care ea a avut-o cu regele Carol I. Fireste, cum era normal, regina vorbeste despre sotul sau, regele Ferdinand, incercand sa ii descrie prin exemple personalitatea, precum si despre copiii sai, punand accent pe viitorul rege, Carol al II-ea.

Ultimul volum din Povestea vietii mele se concentreaza pe perioada dintre 1906 si pana la trecerea la Domnul a regelui Carol, atunci cand Maria si Ferdinand au devenit regi.
Despre acest episod memorabil, Maria consemna in jurnalul sau:
In dimineata aceea devenisem regina, regina unui popor care invatase sa ma inteleaga incetul cu incetul, regina, intr-un moment in care toata Europa ardea, iar flacarile ne amenintau toate frontierele. Eram regina, in fata mea se deschidea o pagina noua, infricosatoare, solemna, cu noi posibilitati, apasatoare, cu temeri necunoscute. Stateam mai intr-o parte, cu copiii in jurul meu, cu fata acoperita de un voal de doliu. Bataile inimii mele erau precum pasii destinului. Abia auzeam vocea regelui, nu-i desluseam cuvintele, dar am auzit cum il aclamau, era regele lor de maine. A izbucnit un ropot indelung de aplauze. Apoi, brusc, s-a auzit numele meu:
- Regina Maria...
- Regina Maria...
In felul in care imi rosteau numele se ghicea o unda de speranta.
- Regina Maria!
Dintr-odata, am simtit ca trebuia sa-mi arat chipul in fata intregii adunari, ca trebuia sa ma intorc sa-i privesc, fara nici un voal de doliu intre mine si ei.
Un vuiet mare s-a inaltat spre bolta, o voce prelunga, coplesitoare, care venea nestavilit din multe inimi!
- Regina Maria!
Eram fata in fata, poporul meu si cu mine.

Tot in ultimul volum, Maria dedica un capitol copiilor sai, consemnand: Copiii mei erau centrul existentei mele. Femeile din neamul meu sunt mame pasionate, nu ne putem inchipui o lume fara copii. Toata munca noastra, toate eforturile si ambitia au un singur scop, sa-i crestem potrivit idealurilor noastre, sa-i facem fericiti si sa le pregatim un viitor frumos.
Povestea vietii mele. Set 4 volume + caseta de colectie sunt disponibile pe site-ul librex.ro, in magazine online si in librariile din toata tara.  De 12 ani ai liber la citit pe librex.ro!


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.