Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :

Decretel 40

Email Imprimare

La recent incheiata editie 2012 a Targului International Gaudeamus – Carte de invatatura, desfasurat in Pavilionul Central Romexpo, s-a lansat volumul Decretel 40, semnat de realizatoarea emisiunii Intalniri Capitale de la Bucuresti FM, Ioana Brusten. Sub forma unui veritabil cocktail de amintiri si comentarii, Ioana Brusten, aflata pentru prima data in ipostaza de scriitoare, prezinta, in cuvinte nepretentioase, cine suntem, cum eram si in ce fel ne-am transformat in ultimele patru decenii.

Ioana Brusten este ea insasi unul dintre reprezentantii generatiei decreteilor si declara cu mandrie ca face parte din valul 1968, al celor carora li s-a aplicat, ani de-a randul, eticheta cata frunza, cata iarba. In viziunea autoarei, echipa Decretei 40 este formata acum din oameni frumosi, nebuni si tineri, plini de sperante si asteptari, de energie si de curaj. Obraznici si rebeli. O generatie care a avut repere, si-a stabilit obiective si a invatat ca, pentru a-ti atinge telurile – in principal, sa ajungi cineva in viata – trebuie sa muncesti si macar sa te straduiesti sa fii bun, foarte bun, cel mai bun, dupa cum marturieste Ioana Brusten.
Volumul pune in oglinda realitati ale vietii de zi cu zi de atunci si de acum: de la muzica generatiei decreteilor la educatie, examene, vacante si chiar cadouri, toate sunt trecute prin filtrul amintirilor Ioanei Brusten si puse in paralel cu ce se intampla in jurul nostru acum, in anul 2012. O carte recomandata tuturor celor care au ajuns pana aici fara universalul model copy-paste si nu numai. Un volum care nu prezinta efecte secundare pentru nici o alta varsta.
Nascuta la Cluj-Napoca, Ioana Brusten este de 18 ani realizator de emisiuni la Radio Romania. Ca un decretel care se respecta, este consumator de carti si se autocaracterizeaza ca fiind cuminte, la exterior si agitata, pe dinauntru, incapatanata si convinsa ca minunile se-ntampla, daca stii sa le recunosti.

Ioana Brusten - Decretel 40, Editura Eikon, Cluj-Napoca, 2012

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.