Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Maria si fulgii de nea

Maria si fulgii de nea

Email Imprimare

Va e dor de povestile spuse la gura sobei? In dimineata de Craciun, sub bradul feeric impodobit, alaturi de dulciuri, fructe si jucarii, cei mici pot descoperi si o carte ce le este dedicata: volumul Maria si fulgii de nea, semnat Rodica Puscasu. Din sufletul sensibil, talentul scriitoricesc si imaginatia bogata a autoarei, una dintre cititoarele fidele ale revistei online Dacic Cool, a luat nastere o colectie de povestiri a caror eroina este Maria, o fetita ca oricare alta, care invata, pas cu pas, sa daruiasca, sa fie mai buna si, nu in ultimul rand, sa-si asculte parintii.
Alaturi de Maria, copiii ii vor indragi pe Cosmin, baietelul care incearca sa-si gaseasca mama, pe Mihai si Andrei, care salveaza Soarele si il ajuta pe simpaticul Zapezel, omul de zapada, sa-si recapete veselia. Odata captivati de magia povestilor, cei mici se vor regasi in aventurile eroilor, vor visa impreuna cu ei, vor rade si vor lacrima citindu-le aventurile. Vor descoperi alaturi de ei de ce nu este bine sa fii singur si vor afla ca nu, oamenii de zapada nu se topesc la venirea primaverii... Din universul fermecat si, totodata, fermecator al copilariei nu lipsesc nici personajele fantastice: Luna, Raza fermecata, Uraganul, Minunel - puiul de rama, Curcubeul sunt prietenii copiilor si ii ajuta sa parcurga cu bine drumul lor initiatic.
Povestirile Rodicai Puscascu, reunite in colectia Margaritarele - povestiri de suflet, au si un scop didactic. Copiii au de invatat cate ceva din fiecare peripetie a protagonistilor: sa fie buni, generosi, cuminti si ascultatori fata de parinti. Mai ales acum, in prag de sarbatori, cand, asa cum ii indeamna insasi autoarea in prefata volumului, Mos Craciun a avut un an destul de greu si nu ar fi momentul potrivit sa-l superi.
Volumul este ilustrat cu desenele elevilor de la Cercul de desen al Palatului Copiilor si Elevilor din Slobozia. Prin creatiile lor, povestile Rodicai Puscasu prind viata, ajutandu-i pe micii cititori sa intre mai usor in atmosfera imaginata de autoare si sa ia parte la aventurile eroilor.
Nascuta la Suceava, Rodica Puscasu cocheteaza cu arta scrisului inca din clasa a VI-a, cand obisnuia sa scrie poezii, nuvele scurte si jurnale. In prezent, Rodica Puscasu isi dedica talentul literaturii pentru copii, scriind ingenioase povesti cu talc pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 10 ani.

Rodica Puscasu - Maria si fulgii de nea, Editura Star Tipp, Slobozia, 2010

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.