Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Ceramica traditionala din Romania, lansare de carte la MTR

Ceramica traditionala din Romania, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 28 februarie 2013, ora 11.00, la libraria Carturesti din incinta Muzeului Taranului, la lansarea cartii Ceramica traditionala din Romania, autor Georgeta Rosu. Cartea este tiparita de Editura Alcor si este publicata in colectia Comori de Arta. In aceasta serie, autoarea a mai publicat Ulcioare de nunta (1997 si 2000), Cahle (2001, in colaborare cu Ion Blajan); Masti, Masks, Masques (2002, in colaborare cu Irina Nicolau si Magda Andreescu); Icoane (2009) si Costumul traditional din Romania (2011).

Olarii, olaria si zestrea patrimoniala a Muzeului National al Taranului Roman sunt "personajele" acestei lucrari, care marturisesc despre perseverenta unei institutii muzeale de elita si a unui muzeograf consecvent in a face cunoscut tezaurul national. Bogatia si diversitatea patrimoniului ceramic din colectia Muzeului National al Taranului Roman sunt pe deplin ilustrate in paginile lucrarii (aparuta in conditii grafice de exceptie), in cele aproape 250 de imagini fiind evidentiata o civilizatie a lutului la comunitatile de pe teritoriul tarii noastre al carei inceput dateaza din zorii istoriei si continua si azi.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.