Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Retrospectiva Mircea Daneliuc

Retrospectiva Mircea Daneliuc

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman organizeaza, in cadrul Zilelor Muzeului Taranului, in perioada 12 – 22 septembrie 2013, de la ora 19.00, la Studioul Horia Bernea, o retrospectiva a filmelor lui Mircea Daneliuc. Retrospectiva Mircea Daneliuc face parte din proiectul Sa ne cunoastem cineastii si operele lor, care urmareste cresterea gradului de cunoastere, comunicare si respect intre cineastii de toate varstele (regizori, scenaristi, operatori, actori, critici) si publicul larg.

Regizorul, scenaristul, actorul si scriitorul Mircea Daneliuc a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti, la sectia de regie. A debutat ca regizor in anul 1975, cu filmul Cursa, pentru care a primit premiul de debut din partea Asociatiei Cineastilor din Romania (ACIN); filmul a participat la festivalurile internationale de la Belgrad, New Delhi, Cairo, Moscova si Barcelona. Urmatorul film, Editie speciala, aparut in 1977, ii aduce premiul ACIN pentru regie. Cand a aparut Proba de microfon, in 1980, talentul lui Mircea Daneliuc era confirmat de primul Mare Premiu al ACIN.
Filmele regizate de Mircea Daneliuc au avut mare succes si au primit multe premii. Subiectele filmelor sale sunt inspirate din actualitate si povestesc despre lumea celor de conditie modesta, pe care regizorul ii priveste fara compasiune. Filmele sale dau glas propriilor nemultumiri, dezamagiri si dureri, pe care i le produce o societate bolnava politic si social.
La Muzeul National al Taranului Roman aveti ocazia de a redescoperi o parte dintre cele mai importante filme semnate de Mircea Daneliuc si de a discuta despre acestea cu regizorul si cu invitatii sai speciali.
Duminica, 15 septembrie 2013, ora 17.00, la Libraria Carturesti din cadrul Muzeului Taranului, sunteti invitati la lansarea cartilor: Pisica rupta de Mircea Daneliuc, Editura Adenium, Iasi, 2013, editia a doua revizuita si intregita, si Ca un gratar de mici. Un picior de plai, cu spitul de Mircea Daneliuc, Editura Adenium, Iasi, septembrie 2013.
La eveniment participa: Mircea Daneliuc, regizor, scenarist, scriitor; Ion Bogdan Lefter, critic si istoric literar, si Cristian Teodorescu, scriitor.

Programul filmelor
12 septembrie, ora 19 – seara de gala cu filmul Croaziera, 1980
13 septembrie, ora 19 – Proba de microfon, 1980
14 septembrie, ora 19 – Glissando, 1984
15 septembrie, ora 19 – Vanatoarea de vulpi, 1980
16 septembrie, ora 19 – Iacob, 1988
17 septembrie, ora 19 – Cele ce plutesc, 2009
18 septembrie, ora 19 – Senatorul melcilor, 1995
21 septembrie, ora 19 – Ambasadori, cautam patrie, 2003
22 septembrie, ora 19 – Marilena, 2009
Intrarea este libera.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.