Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Sfarsit de lumi, lansare de carte la MTR

Sfarsit de lumi, lansare de carte la MTR

Email Imprimare

Scriitorul si fostul detinut politic Dan Lucinescu va invita vineri, 13 septembrie 2013, ora 18.00, la Muzeul Taranului Roman, in cadrul Librariei Carturesti, la lansarea cartii Sfarsit de lumi. La eveniment vor fi prezenti criticul de teatru si film Rodica Smaranda Vulcanescu si scriitorul Radu Carneci. Sfarsit de lumi este o carte ce prezinta evenimentele dramatice care s-au petrecut dupa ocuparea Romaniei de catre Uniunea Sovietica, odata cu data de 23 august 1944. Autorul incearca sa faca inteleasa tragedia unor generatii, victime ale regimului comunist, care a urmat celui de al Doilea Razboi Mondial in estul Europei.
Dumitru Dan Lucinescu s-a nascut la 21 mai 1927 in Botosani. A fost arestat la 24 aprilie 1948 si condamnat la 15 ani de munca silnica pentru activitate anticomunista. A fost inchis la Targu Neamt, Iasi, Suceava, Jilava, Pitesti, Gherla, Vacaresti si Aiud, fiind coleg de celula cu parintele Iustin Parvu. A trecut prin reeducarea de la Pitesti, in cadrul careia a fost torturat timp de aproape 6 luni. Parte din aceasta experienta este impartasita in documentarul Lupta si jertfa lui Dan Lucinescu si in documentarul Demascarea. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Uniunii Scriitorilor din Suedia, este autorul a numeroase carti pe teme istorice, filosofice si autobiografice, dintre care amintim ciclul Vitralii (Depasirea conditiei umane, Destine, Aspiratii), Stefan cel Mare si Sfant, Jertfa si Parintele Arsenie Boca - un Sfant al zilelor noastre.
Organizatorul evenimentului, Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca, s-a infiintat din dorinta de a intretine vie speranta unei altfel de vieti pentru noua generatie. Printre obiectivele propuse se numara promovarea valorilor romanesti si a spiritualitatii crestine, cunoasterea si promovarea elitelor nationale, contributia efectiva la formarea culturala si spirituala a noilor generatii.
Mai multe informatii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro si www.fundatiaarsenieboca.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.