Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Zece volume de istorie orala, lansare la MTR

Zece volume de istorie orala, lansare la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita marti, 22 octombrie 2013, ora 18.00, la Clubul Taranului, la lansarea celor zece volume de istorie orala – De la activisti si revolutionari marunti la capsunari si bisnitari. Bisnitari, descurcareti, supravietuitori este titlul noii culegeri de istorie orala coordonate de Zoltan Rostas si Antonio Momoc – publicata de Doina Jela in colectia Actul, a editurii Curte Veche. Se poate spune ca este mai mult decat o culegere de amintiri din lumea apusa a regimului comunist; volumul constituie o baza documentara a patologiei vietii noastre economice.
Meritul pentru realizarea acestei arheologii sociale, mergand indarat din prezent in trecut, apartine, fireste, studentilor de la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, din cadrul Universitatii din Bucuresti, care au descoperit, in primul rand pentru ei insisi, radacinile unor probleme actuale. Datorita perseverentei lor, pentru ca este mai dificil sa abordezi asemenea teme, cercetarea economiei informale primeste un ajutor deloc de neglijat. Realizarea celor 10 volume de istorie orala si de observatii nu a acoperit sistematic societatea romaneasca; scopul lor a fost de a atrage atentia asupra unor probleme actuale sau din trecut putin (sau fals) abordate.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.