Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Errico e Bruto Amante, sustinatori ai cauzei romanesti

Errico e Bruto Amante, sustinatori ai cauzei romanesti

Email Imprimare

Miercuri, 6 noiembrie, incepand cu ora 18.00, in Sala de conferinte Marian Papahagi a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va avea loc prezentarea volumelor: Bruto Amante, La Romania illustrata. Ricordi di viaggio, Graficart, Formia 2012 (retiparirea editiei: Bruno Amante editore, Roma 1888) si actele congresului national de studii Errico Amante e il figlio Bruto in rapporto al Risorgimento italiano e romeno, desfasurat in data de 30 martie 2012 la Castello Gaetani, Fondi.

Vor lua cuvantul: prof. Rudolf Dinu (directorul IRCCU Venetia), prof. Antonio D’Alessandri (Catedra de Istorie a Europei de Est, Departamentul de Stiinte Politice, Universitatea Roma Tre) si profesorii Nicola Terracciano si Nilo Cardillo, ingrijitorii celor doua volume.
Evenimentul aduce in atentia publicului venetian si italian un moment important din istoria relatiilor bilaterale italo-romane (epoca Renasterii nationale si a formarii statelor moderne) si rolul celor doua figuri ale Risorgimentului italian in promovarea cauzei Confederatiei tarilor latine.
Mai multe detalii gasiti pe www.icr.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.