Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Iubita lui Sabato, un roman memorabil, acum si in format electronic

Iubita lui Sabato, un roman memorabil, acum si in format electronic

Email Imprimare

In 2010 apare la Editura Curtea Veche din Bucuresti primul roman al lui Constantin Severin, Iubita lui Esto, un roman distins cu Premiul pentru Proza al Asociatiei Bacau a Uniunii Scriitorilor din Romania, un roman al unui om de cultura de un rafinament aparte, pe care Suceava este mandra ca l-a adoptat. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, jurnalist, ambasador UNESCO al euro-integrarii prin arta, Constantin Severin este o personalitate complexa, un spirit mereu ancorat in cele mai noi si mai sanatoase orizonturi culturale. Iubita lui Esto a vazut lumina tiparului atunci cand literatura romaneasca de calitate strabatea o perioada de seceta si snobism.
Pe acest teren anost, Iubita lui Esto este absorbita imediat, ca o seva culturala benefica, ca un medicament de care contemporaneitatea avea nevoie, o carte careia i se simtea lipsa in literatura actuala - nu degeaba este denumita de unii critici literatura mizerabila. Fondatorul unui nou concept in arta, al expresionismului arhetipal, autorul volumului Zid si neutrino, un pictor al carui talent a facut ca operele sale sa fie prezente si apreciate in galerii importante din Romania, Germania, Norvegia, Finlanda, Ungaria, SUA, Republica Moldova, Spania, Portugalia, Austria, Constantin Severin se incadreaza in categoria artistilor desavarsiti, a spiritelor care completeaza un puzzle cultural universal alcatuit din piese unice, originale, dar mai ales impregnabile in timp.
Romanul sau, primul sau roman, Iubita lui Esto vine sa intregeasca virtutile culturale ale autorului, punand intr-o scena exotica, cu o constructie muzicala - fiecare parte a romanului avand ca titlu numele tempourilor muzicale - o iubire nonconformista intr-un spatiu ce strabate doua continente, doua tipologii culturale diferite, Romania si tara tangoului, Argentina. Iubirea celor doi protagonisti (celebrul scriitor argentinian Ernesto Sabato si o profesoara universitara romanca) reflectata in fraze elaborate, in cadrul corespondentei lor prin fax, impresionanta pentru cititor, reprezinta interfata unor referinte culturalo-politice ale anilor ‘70.
Recent, la Editura TexaRom din SUA a aparut, cu titlul schimbat, Iubita lui Sabato, editia in format electronic (e-book), revizuita de autor, editura ale carei carti electronice sunt distribuite la marile magazine on-line, Amazon (Kindle), Barnes & Noble, Kobo, Elefant.ro, Google Bookstore și Apple IBookstore (iPad, iPhone). Iubitorii de literatura de calitate isi pot procura cartea prin intermediul site-urilor Amazon, Barnes&Noble, Itunes şi Kobo. (Rodica Puscasu)

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.