Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Peter Hurley isi lanseaza prima carte la MTR

Peter Hurley isi lanseaza prima carte la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita marti, 10 decembrie, ora 17.30, la Studioul Horia Bernea, la lansarea dubla a editiilor in limba romana si engleza ale volumului Drumul crucilor, respectiv The Way of the Crosses,  semnate de Peter Hurley si publicate de Editura Martor a Muzeului. Cartea prezinta experientele uimitoare traite de Peter Hurley de cand se afla in Romania, in special calatoria pe jos de la Sapanta la Bucuresti.
Pornind de la credinta ca spiritul popoarelor europene traieste in satul romanesc, ca Romania este ultima tara "vest"-europeana care inca mai pastreaza vie, nealterata, civilizatia rurala autentica, Peter Hurley face o incercare de a convinge romanii sa descopere atat comoara nepretuita pe care o reprezinta traditiile populare, cat si responsabilitatea care le revine pentru pastrarea acestora.
Irlanda este o tara straveche, dar noi traim cu vestigiile civilizatiei noastre taranesti. In Romania, aceleasi traditii le gasesti inca vii. Este un aspect definitoriu pentru tot ce inseamna pozitionarea Romaniei, afirma Peter Hurley.
La 26 noiembrie 2012, Peter Hurley a pornit intr-o calatorie de 650 de kilometri, singur, pe jos, avand ca unica sursa de supravietuire bunatatea si ospitalitatea oamenilor. A mers de la Cimitirul Vesel pana la Muzeul National al Taranului Roman, parcurgand cate 30 km pe zi. Douazeci si sase de zile mai tarziu, pe 21 decembrie 2012, ajungea la destinatie.
Dupa lansarea de la MNTR, Peter porneste din nou la drum, inapoi spre Sapanta, de data aceasta cu o masina plina de carti. Va face popasuri pentru a-si prezenta cartea in urmatoarele orase: Brasov (11 decembrie), Odorheiul Secuiesc (12 decembrie), Reghin (13 decembrie), Cluj-Napoca (14 decembrie), Bistrita (16 decembrie), Vatra Dornei (17 decembrie), Sighetu-Marmatiei (18 decembrie), Baia Mare (19 decembrie), Slatina (Ucraina) (20 decembrie) si, in final, Sapanta, pe 21 decembrie, exact la un an dupa ce a incheiat drumul pe jos.
Mai multe informatii gasiti pe: www.muzeultaranuluiroman.ro si www.traditia.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.