Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri De-a Cele Mai Frumoase Carti pentru copii

De-a Cele Mai Frumoase Carti pentru copii

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, in colaborare cu Asociatia pentru Performanta si Cultura, gazduieste in perioada 23 februarie – 26 martie expozitia De-a Cele Mai Frumoase Carti pentru copii. Expozitia prezinta o selectie de titluri inscrise in cadrul celor 5 editii de pana acum ale concursului national de design de carte Cele Mai Frumoase Carti din Romania.

In cadrul concursului, selectia este realizata de un juriu care analizeaza raportul dintre continut, forma si publicul-tinta caruia i se adreseaza cartea, adecvarea designului la tema cartii, intentia conceptiei vizuale si realizarea, manifestarea lor in produsul finit. Sunt apreciate lucrarile care au un grad crescut de originalitate si inovatie in conceptul editorial, in abordarea designului de carte, precizia si acuratetea executiei tehnice, atat in realizarea machetei grafice, cat si in productia cartii obiect.
Selectia de fata include carti pentru copii ale unor autori clasici (Ion Creanga, Petre Ispirescu etc.) sau contemporani (Florin Bican, Adina Rosseti etc.); pe langa acestea se regasesc si carti ce le vor aminti adultilor de propria copilarie sau tinerete, repere ale deceniilor trecute filtrate cu ironie si umor de sensibilitatea artistilor autori (400 + Reclame fara capitalism, Ro-Archive, ABC 80 etc.).
Expozitia De-a Cele Mai Frumoase Carti pentru copii face parte din proiectul Cele Mai Frumoase Carti din Romania itinerante in 2017, proiect cultural finantat de Administratia Fondului Cultural National.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi din Bucuresti isi propune - intre altele - promovarea cartii si a scriiturii, in incercarea de a crea legaturi intre trecut si prezent, intre patrimoniu, educatie si cultura.
Program de vizitare: miercuri - duminica, 10.00 - 18.00. Accesul este gratuit.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro si www.celemaifrumoasecarti.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.