Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Lansarea noului volum igloobooks

Lansarea noului volum igloobooks

Email Imprimare

Noul volum aparut in colectia igloobooks - Interferente arhitecturale italiene in arhitectura moderna romaneasca - are la baza o cercetare realizata de arh. dr. Luca Matei Stoian, bine documentata fotografic, care propune familiarizarea critica cu operele unora dintre cei mai reprezentativi arhitecti romani si italieni ai stilului modern. Lansarea va avea loc joi, 23 martie, ora 19:00, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru, nr. 38, Bucuresti).
La eveniment vor fi prezenti: academicianul Razvan Theodorescu, prof. dr. arh. Sorin Vasilescu, Radu Boroianu, director ICR, si Bruno Andresoiu, director igloo media. Cu ocazia lansarii volumului va fi vernisata si expozitia Interferente arhitecturale italiene in arhitectura moderna romaneasca, autor: dr. arh. Luca Matei Stoian. Cartea prezinta sursele formale si teoretice ale arhitecturii moderne romanesti din ariile urbane si expune operele arhitectilor romani interbelici din prisma interferentelor cu arhitectura italiana.
Prezentarea unor documente relevante si o analiza a operelor acestora fundamenteaza continutul lucrarii; continut care evidentiaza si argumenteaza cum rationalismul italian s-a reflectat in arhitectura romaneasca din perioada interbelica. Rationalismul italian, expresie a masurii si echilibrului, a aspirat constant la concizie, puritate, frumusete si eleganta. Noul volum igloobooks se adreseaza in primul rand arhitectilor, dar si publicului larg interesat de arhitectura moderna din Romania anilor ’30, care doresc sa isi largeasca orizontul cultural. Lucrarea contribuie la o mai buna intelegere a arhitecturii moderne romanesti in contextul modernitatii europene prin interferentele arhitecturale italo-romane.
Cartea poate fi gasita incepand cu luna martie in marile librarii din tara sau poate fi comandata online de pe igloo.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.