Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Cum facem fata infidelitatii?

Cum facem fata infidelitatii?

Email Imprimare

La nivel psihologic, nu suntem programati sa avem un singur partener de-a lungul vietii. Alfred Kinsey, un reputat cercetator al sexualitatii umane, sustinea ca indubitabil, masculul uman ar fi promiscuu de-a lungul intregii sale vieti daca nu ar exista restrictii sociale. Statisticile ne arata insa ca si femeia este predispusa intr-o masura aproape egala la relatii in afara celei maritale. Prin urmare, chiar si in cadrul cuplurilor dintre cele mai stabile, pe care cei din jur le considera indestructibile, pot aparea uneori probleme care sa ii faca pe parteneri sa isi gaseasca multumirea intr-o relatie extraconjugala. Rutina instalata in cuplu, lipsa de satisfactie sexuala, inexistenta comunicarii, absenta seductiei sau pur si simplu dragoste la prima vedere... iata tot atatea cauze care il pot determina pe partenerul de viata sa isi caute refugiul in alte brate, in alti ochi sau in alt pat. Pentru ca nu mai identifica in cuplul sau ceea ce a sperat de la bun inceput sa gaseasca, renunta la el - dar uneori nu pe deplin, fiindca se afla totusi acolo, impartind viata de zi cu zi cu cel pe care a ales sa il insele.


A marturisi sau a nu marturisi?
Parerile sunt impartite. Psihologii specializati in problemele cuplului recomanda, aproape in unanimitate, pastrarea secretului in legatura cu relatia extraconjugala, bazandu-se pe doua aspecte: impactul dezvaluirii asupra partenerului inselat si gestionarea propriei vinovatii de catre persoana infidela. Exista insa si specialisti care sustin ca intotdeauna este de preferat ca relatia extraconjugala sa fie dezvaluita in loc ca persoana infidela sa adopte o atitudine pasiva, lasand evenimentele sa decida, tocmai fiindca este mult mai traumatizant pentru sotul inselat sa afle acest lucru de la un tert. Sunt situatii in care este imposibil ca episoadele de infidelitate sa fie tinute sub tacere - de exemplu, cand lucrurile se complica foarte mult sau cand descoperirea relatiei este iminenta. In plus, acest demers al marturisirilor voluntare poate servi drept baza pentru reconstruirea ulterioara a increderii.
Asadar, sa spunem sau sa nu spunem? Iata ce ne sfatuieste Christophe Faure, autorul cartii Ma mai iubesti? Viata in cuplu dupa infidelitate, aparuta la Editura Philobia: Adevarul spus cu orice pret nu reprezinta neaparat calea iubirii si a intelepciunii. Singurul raspuns valabil este… ca nu exista un raspuns univoc, ci indivizi cu povesti diferite. Prin urmare, decizia difera de la caz la caz: in anumite situatii, dezvaluirea va fi benefica, in altele, ea va duce direct la catastrofa. Totul tine de responsabilitatea fiecaruia si de capacitatea lui de a-si asuma consecintele propriilor fapte.

Ce presupune reconstruirea cuplului
Intr-o buna zi, unul dintre parteneri descopera ca este inselat si din acel moment apare si suferinta. Dupa ce confuzia se mai risipeste putin, trebuie sa ia o decizie. Sa ramana impreuna sau sa se desparta? Desi indecisi, unii aleg sa isi continue drumul impreuna, sperand ca, intr-o buna zi, sa uite, sa ierte si sa reconstruiasca totul pornind de la alte fundamente. Altii, dimpotriva, lasa totul in urma si isi asuma aceasta alegere cu demnitate. Oricare ar fi decizia pe care o luati, cantariti foarte bine totul si vedeti daca merita sa investiti in continuare in viata voastra de cuplu.
Daca alegem sa functionam in continuare ca un cuplu, trebuie sa intelegem de la bun inceput ca infidelitatea este efectul neintelegerilor, nu cauza lor. Infidelitatea nu apare din neant, fara motiv, iar cel care a inselat nu este singurul responsabil. Chiar daca nu este niciodata justificata, infidelitatea se poate transforma intr-un avantaj pentru cuplu.
Pentru asta, ambii parteneri trebuie sa stie care a fost motivul real al infidelitatii, sa isi asume partea lor de vina, sa lucreze cu sine si cu celalalt pentru a elimina factorul care a declansat infidelitatea, sa isi reevalueze relatia de cuplu, sa se debaraseze de ranchiuna, sa ierte si sa puna bazele unei relatii care sa se bazeze din nou pe incredere. Si, cine stie, poate ca povestea de dragoste de-abia incepe... (Foto: www.myfunbuzz.ca)

Ma mai iubesti? Viata in cuplu dupa infidelitate, carte aparuta in colectia Familia a Editurii Philobia. Cartea poate fi comandata pe philobia.com


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.