Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Carti, CD-uri, DVD-uri Unde sunt socioloagele din Scoala sociologica de la Bucuresti?, dezbatere la MTR

Unde sunt socioloagele din Scoala sociologica de la Bucuresti?, dezbatere la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita luni, 5 noiembrie 2018, de la ora 18, la Clubul Taranului, la o dezbatere despre volumul Personajele acestea de a doua mana. Din publicatiile membrelor Scolii sociologice de la Bucuresti de Theodora-Eliza Vacarescu, o antologie care cuprinde articole, studii, cercetari, note de teren scrise de cercetatoarele care au avut legaturi profesionale sau care au facut parte din Scoala sociologica de la Bucuresti intre cele doua razboaie.

Daca fenomenul Dimitrie Gusti si Scoala sociologica de la Bucuresti si, mai larg, interbelicul romanesc sunt unilateral si insuficient cunoscute, cu siguranta participarea si contributiile cercetatoarelor la activitatile si publicatiile Scolii sunt aproape necunoscute. Asadar, aceasta antologie este o premiera din cel putin doua puncte de vedere: in primul rand, include texte produse de Scoala gustiana pana acum necunoscute si, in al doilea rand, si poate chiar mai important, arata munca substantiala si diversa a intelectualelor la demersurile de cercetare si implicare sociala si politica din perioada interbelica.
Cu voia dumneavoastra, discutia va porni de la intrebari precum: Cum de au fost atat de multe femei implicate in demersul de cercetare sociologica organizata, intr-un moment in care, in general, femeile nu erau incluse in producerea de cunoastere? Ce domenii au fost desemnate ca „potrivite” pentru investigare stiintifica de catre femei? De ce lipsesc numele cercetatoarelor din panteonul istoriei sociologiei daca, in momentul desfasurarii cercetarilor, acestea au muncit alaturi de colegii lor de generatie si chiar au publicat unele dintre rezultatele muncii lor? De ce este nevoie de revizitarea istoriei si de reincluderea femeilor in istoria sociologiei si a stiintelor, in general? Cui si de ce este de folos istoria femeilor?
Moderator: Zoltan Rostas, sociolog.
Invitati si invitate: Irina Costache, cercetatoare in studii de gen; Ioana Fruntelata, etnoloaga; Doina Jela, scriitoare; Ionut Butoi, sociolog; Alin Ciupala, istoric; Theodora-Eliza Vacarescu, socioloaga de gen.
Participantii pot achizitiona antologia Personajele acestea de a doua mana. Din publicatiile membrelor Scolii sociologice de la Bucuresti de Theodora-Eliza Vacarescu, publicata in acest an la Editura Eikon.
Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista noastra, Dacic Cool.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeultaranuluiroman.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.