Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Expozitie-eveniment Beatrice von Babel la Muzeul Hartilor

Expozitie-eveniment Beatrice von Babel la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) in parteneriat cu Muzeul de Arta Recenta (MARe) va invita sa vizitati expozitia Effi/Pym, expozitie-eveniment Beatrice von Babel, deschisa la sediul MNHCV in perioada 17 septembrie–23 octombrie 2022.
Deschidere: sambata, 17 septembrie, si duminica, 18 septembrie, de la ora 16:00, acces gratuit
Programul de vizitare este de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 si 18:00. Pret bilet: 5 lei (tarif intreg)

Beatrice von Babel este un organism flexibil, compus din creatori si interpreti autonomi, ale caror demersuri suprapun temporar, in diverse spatii arhitecturale si mentale, harti intime si parcursuri individuale. Divergente si similitudini reconfigureaza permanent reteaua intalnirilor. Acest corp creativ international a produs expozitia si seria de evenimente „Under the Boat”, realizata intre 20 aprilie si 20 mai 2022 in Sala del Camino din Giudecca, Venetia, in colaborare cu Fundatia Bevilacqua La Masa; expozitia-eveniment a inserat in comunitatea locala un environment artistic viu, cu lucrari foto, audio, sculptura, instalatie, pictura, performance care s-au metamorfozat zilnic si au tinut mereu treaza atentia publicului.

Sosind de la Venetia la Bucuresti, Beatrice von Babel aduce cu sine un tip de experienta expozitionala multimediala si plurala, ce acomodeaza instalatie, obiect, pictura, miscare, sunet, poezie, in vila stil venetian a Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi. Expunerea din spatiul temporar se continua in perimetrul colectiei permanente a muzeului, conturand un curs al calatoriei bazat pe asteptari si dorinte intime, confruntate cu realitati si cerinte concrete. Traseele cele mai diferite au totusi o harta comuna: cea a omului traversand lumea.
„Beatrice von Babel pune in discutie unele dintre conventiile curente in expunerea artei contemporane, precum lucrarile distincte/statice si neschimbabile, coerenta tematica si auctorialitatea, intelese ca gesturi pur individuale.” Daniele Capra, Venetia 2022

Expozitia-eveniment Effi/Pym de la Muzeul Hartilor este inspirata de o grefare intre figura aristocratic-dramatica a lui Effi Briest din romanul lui Theodore Fontane si cea aventuros-fantasta a marinarului Gordon Pym din romanul lui E.A. Poe. Aceasta fuziune evoca suduri imaginare si mentale care trec deasupra coordonatelor geografice si temporale, pentru a contura hartile posibile ale unor teritorii sinestezice foarte reale si intime, imposibil de formulat altfel decat artistic.

La Muzeul Hartilor vor fi expuse, alternativ si cumulativ sculpturi, tesaturi, instalatii, pictura, fotografie, video, lucrari acustice si muzica instrumentala, vocala si electronica, performance si actiuni.
Desen: Roberta Curca, Renata Jaworska, Robert Köteles, Lost.Optics, Irina Matthes, Thomas Schütte, Sevan Szekely, Marian Zidaru
Fotografie: Leonard Alecu, Ion Grigorescu, Whatisafullstop (Laura Stanciu)
Instalatie text/obiect/sunet: Robert Boghiu, Daniele Capra, Matei Contoloru, Florina Dragus, Regina Ionescu, Daisuke Ishida, Bernd Kastner, Noemi Morocho, Patricia Morocho, Ioana Serban, Dorin Stefan, Ophelia Young, Victoria Zidaru
Sculptura: Hede Bühl, Rike Droescher, Clemens Goldbach, Masao Nakahara, Pio Ziltz
Poezie: Stefan Manasia, Olga Stefan
Pictura: Kyoko Murase, Anca Muresan, Alina Petre, Beniamin Popescu, Virginia Toma
Performance: Soya Arakawa, Baptiste Bersoux, Alvise Gioli, Grigore Lese, Sofia Pozdnyakova, Isabella Sponchiado, Gabriele Tai, Vittorio Tommasi
Artisti invitati: Ion Grigorescu, Grigore Lese, Thomas Schütte
In expunere se vor regasi lucrari realizate de studenti de la Accademia di Venezia, care au participat la expozitia „Under the Boat”: Michele Azzalini, Lorenzo Bartoli, Giulia Facchin, Ketty Gobbo, Elisa Manfrin, Magdalena Marczuk, Jose Nahuelpan.
Realizarea expozitiei: Robert Boghiu (asistenta curatoriala); Daniele Capra (curator independent); Anca Muresan (coordonare artistica); Ioana Serban (asistenta curatoriala); Serioja Bocsok (design grafic).
Contact: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
Mai multe despre eveniment puteti afla de pe www.muzeulhartilor.ro
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


Muzeul de Arta Recenta (MARe) din Bucuresti este primul muzeu privat de arta deschis in Romania in ultimii 110 de ani. MARe prezinta publicului peste 150 de opere, expuse intr-o cladire de 1200 mp desfasurata pe cinci niveluri. Colectia permanenta a muzeului reflecta parcursul artei romanesti dupa 1965 (anul in care realismul socialist a incetat sa fie ideologia estetica oficiala), pana la ora actuala, cu un accent deosebit pus pe dezvoltarea artei romanesti dupa 1989. MARe organizeaza expozitii temporare si deruleaza programe de film si muzica experimentala, teatru si performance, programe educationale si de cercetare.
 
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) din Bucuresti este printre putinele instituţii culturale cu acest specific din lume. MNHCV isi propune ca, prin grija pentru patrimoniu si interpretarea lui, prin activitati destinate specialistilor si comunitaţii, sa devina o institutie relevanta pentru public si pentru cultura, promovand cercetarea, interactivitatea, educatia pe tot parcursul vietii, dialogul si angajarea creativa.

www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.