Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ziua Recoltei la Campusul Agronomie Bucuresti

Ziua Recoltei la Campusul Agronomie Bucuresti

Email Imprimare

Toamna Horticola Bucuresteana, aflata la a patra editie, isi deschide portile intre 6 si 9 octombrie 2022, in Campusul Agronomie-Herastrau, din Bd. Marasti nr. 59. Peste 60 de expozanti cu profil horticol prezinta si ofera spre degustare numeroase soiuri si hibrizi romanesti, precum si soiuri recent introduse in tara de mere, pere, prune, gutui, struguri, jujube (curmale dobrogene), asimina (banana nordului), kiwi si ardei. Producatorii prezenti la Toamna Horticola Bucuresteana expun si comercializeaza pentru publicul larg o gama variata de plante, bulbi, flori, produse pentru gradinarit si delicii traditionale.

Odata cu cresterea interesului pentru o viata sanatoasa, fructele si legumele proaspete cultivate local devin din ce in ce mai cautate. Ziua Recoltei este o sarbatoare pentru comunitatea de producatori si consumatori, fiind o incununare a unui an imbelsugat. Pe parcursul celor 4 zile vor fi prezentate noutatile Centrului de Transfer Tehnologic al USAMV - AgroBioLife spre informarea fermierilor, companiilor, dar si pasionatilor de horticultura.
Nu vor lipsi sucurile naturale, obtinute la Statiunea Didactica de Cercetare-Dezvoltare Agronomica Moara Domneasca, inghetata artizanala si numeroase alte produse inedite, alaturi de must si vinul universitar produs la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Pietroasa. Se vor expune si comercializa pomi si arbusti fructiferi, inclusiv din speciile pomicole noi, produsi la Pepiniera Istrita.
Acceleratorul de antreprenori "Localnicii" este prezent in acest an la Toamna Horticola Bucuresteana cu un stand unde expun 10 antreprenori locali, peste 25 de produse atent selectionate: miere, siropuri, zacusca si chiar cosuri de rachita artizanale. In zona de bar se vor servi cafea & croissante, precum si bauturi non-alcoolice.
Noile tehnologii sunt o parte importanta a modernizarii si digitalizarii domeniului horticol, iar specialistii au oportunitatea sa participe la ateliere si demonstratii pe tot parcursul celor 4 zile. Da Bacco este una dintre companiile ce sustin ateliere demonstrative in campurile experimentale ale Facultatii de Horticultura si care furnizeaza o gama completa de materiale si servicii necesare infiintarii si intretinerii plantatiilor viticole, pomicole.
Va invitam sa urmariti programul online si sa nu ratati degustarile si atelierele din cadrul Toamnei Horticole Bucurestene 2022.
Evenimentul are si o componenta educationala importanta prin conferintele si atelierele care au loc in fiecare zi in Aula Magna "Petre S. Aurelian" a USAMV Bucuresti si vor fi transmise live pe pagina de Facebook Toamna Horticola Bucuresteana, unde gasiti si programul detaliat.

Despre Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV) este o institutie de invatamant superior si de cercetare acreditata, pol de excelenta al invatamantului universitar de specialitate, transformata constant si consistent pe parcursul celor 170 de ani de existenta. USAMV are peste 11.000 de studenti, fiind definita ca o universitate pentru viata si agricultura, prin educatie si cercetare de inalta calitate (Agriculture for Life, Life for Agriculture). USAMV are in vedere patru directii strategice de dezvoltare in contextul actual: invatamant de calitate (cu accent pe abilitatile practice urmarite de angajatori), cercetare avansata, internationalizare si parteneriat cu mediul de afaceri.
Pentru mai multe informatii puteti vizita www.usamv.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.