Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Peisaje muzicale, Conferinta de la Sosea

Peisaje muzicale, Conferinta de la Sosea

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va invita joi, 20 octombrie 2022, de la ora 18.00, in Sala Media, la o noua Conferinta de la Sosea: Dupa 20 de ani. Discutii prilejuite de reeditarea cartii Peisaje muzicale in Romania secolului XX, publicata de Speranta Radulescu in 2002.
In urma cu 20 de ani, Speranta Radulescu publica Peisaje muzicale in Romania secolului XX, lucrare ce avea sa provoace un mic soc in lumea muzicologica romaneasca. Tensiunile au fost provocate de privirea etnologica a autoarei: tratarea alaturata a tuturor muzicilor, fie ele de origine academica ori populara, sau punerea acestora in legatura cu ideologiile epocii in care au fost create au iritat o buna parte a lumii muzicale romanesti.

Aflati care este perceptia actuala asupra acestei carti. A fost ea urmata de alte incercari similare? Cum este receptata de catre studentii de la Conservator?
Conferinta este prilejuita de recenta reeditare a cartii de catre Editura Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti. Editia de fata are la baza varianta revizuita de autoare cu prilejul traducerii si publicarii volumului in limba franceza (aparut in 2021 la Editura L’Harmattan).
Conferentiaza muzicologii: Valentina Sandu-Dediu, Florinela Popa, Costin Moisil, profesori la Universitatea Nationala de Muzica, precum si Mariana Hurjui-Sau, doctorand si etnomuzicolog la Muzeul National al Taranului Roman.
Intalnirea va fi moderata de Florin Iordan (etnomuzicolog, Muzeul National al Taranului Roman).
Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.