Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Muzeul pentru tine, expozitie la Muzeul Taranului

Muzeul pentru tine, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, in parteneriat cu Muzeul National al Taranului Roman, propune publicului larg, comunitatii industriilor culturale si creative, mediului politic si administrativ o expozitie inedita despre valoarea patrimoniului cultural si al colectiilor muzeale pentru societate. Expozitia Muzeul pentru tine! va avea loc in perioada 9 noiembrie - 31 decembrie 2022 la Sala Tancred Banateanu a Muzeului National al Taranului Roman si este configurata in jurul unui concept curatorial care relationeaza prin analogie, cu miracolul vietii si al naturii, povestile a zeci de piese de tezaur sau de patrimoniu provenite din colectiile a mai multor muzee din toata tara, intr-un spectacol vizual care nu poate fi ratat.

Intentia acestei expozitii este de a construi o relatie durabila cu mediul politic, administrativ, creativ si cu publicul de orice tip, oferindu-i experiente de cunoastere si de interactiune unice si memorabile cu colectiile muzeelor pentru intelegerea valorilor economice, sociale, culturale si educative ale acestora. Ceea ce veti vedea si aprecia a fost rezultatul unui efort colaborativ impresionant care a implicat participarea a peste 20 de muzee de diferite tipuri si domenii: Complexul Muzeal National ASTRA Sibiu, Complexul Muzeal National Moldova Iasi, Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul Judetean de Istorie si Arta Zalau, Muzeul Casa Muresenilor Brasov, Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, ICEM Tulcea - Institutul de Cercetari Eco-Muzeale, Muzeul Banatului Montan din Resita, Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, Muzeul de Arta Brasov, Muzeul de Istorie Turda, Muzeul Judetean Vrancea, Muzeul Golesti, Muzeul Dunarii de Jos din Calarasi, Muzeul Judetean Buzau, Muzeul Judetean de Etnografie si Arta Populara Maramures, Muzeul Judetean Mures, Muzeul Judetean Teleorman, Muzeul National de Geologie, Muzeul Maramuresan din Sighetu Marmatiei, Muzeul National al Agriculturii Slobozia, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National al Literaturii Romane Bucuresti, Muzeul National George Enescu, Muzeul de Arta Centrul Artistic Baia Mare si Ansamblul Muzeal National Curtea Domneasca din Targoviste.

Este primul demers curatorial de tip blockbuster din Romania, aparut din nevoia muzeelor de a fi reconsiderate de catre autoritatile administrative si politice si privite ca institutii ce pot schimba substantial dinamica economica si sociala a unei comunitati. Vom aduce ca argumente o serie de elemente si de capodopere ale creatiei umane, de la tronul celor patru monarhi ai Romaniei la manuscrisul original al Imnului National, de la obiectele steampunk realizate de poetul Traian T. Cosovei la prima masina de spalat, construita exclusiv din materiale naturale locale, de la piese spectaculoase din tezaurele dacice de la Sangeru de Padure sau Cehei la vasul de tip askos, din elenismul rafinat, descoperit in necropola fostului Orgame.
Acest proiect expozitional este parte din marca culturala Museums Meet Museums a Retelei Nationale a Muzeelor din Romania si a fost implementat cu sprijinul financiar al Administratiei Fondului Cultural National si al Asociatiei Centrul Memorial Dr. Gheorghe Telea-Bologa din Sibiu. Proiectul de arhitectura interioara a fost realizat de catre Studioul Zeppelin.

Expozitia va putea fi vizitata la Sala Tancred Banateanu pana la 31 decembrie 2022, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00. Lunea este inchis.

Pretul biletului de intrare: adulti - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi si studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 3 lei.
Pentru detalii: Dragos Neamu - coordonatorul proiectului, Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.