Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ghizunariu, expozitie la Muzeul Taranului

Ghizunariu, expozitie la Muzeul Taranului

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman va asteapta miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Noua Galerie, la expozitia Ghizunariu.
Cobzarii din mediul traditional romanesc au ramas extrem de putini. Generatia varstnica a lautarilor a fost "depasita" de aparitia acordeonului, acum un "clasic" si el, "depasit" la randul sau de instrumentele moderne electronice cu claviaturi. Din cobza a mai ramas aproape doar un style, un sunet construit digital, stocat in memoria unui sintetizator-aranjor, instrumentul real fiind prezent mult mai rar in muzicile satului contemporan.


Cat despre Ghizunariu, el a fost un constructor de cobze, poreclit astfel din motive necunoscute. Figura sa a ramas vie mai mult prin povestile celor care i-au fost vecini sau clienti. Prezent in expozitie, Ghizunariu devine un personaj multiplu - in el se topesc imaginile altor lautari si constructori de instrumente, reali si fictivi.
Concept curatorial: Sasa-Liviu Stoianovici
Expozitia se poate vizita la Sala Noua Galerie, pana in 8 ianuarie 2023, de marti pana duminica, intre orele 10.00 si 18.00.
Parteneri: Muzeul "Arta Lemnului”, Campulung Moldovenesc, Muzeul Etnografic "Samuil si Eugenia Ionet”, Radauti, Colectia Muzeala "Comoara Vrancei”, Naruja.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.