Miercuri, 28 Feb

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Start diferentiat, final uniform dramatic, dezbatere la MTR

Start diferentiat, final uniform dramatic, dezbatere la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman organizeaza marti, 13 decembrie 2022, ora 18.00, la Sala Media, dezbaterea cu titlul Start diferentiat, final uniform dramatic. Sociologia est-europeana interbelica. Tema dezbaterii propuse de grupul independent Cooperativa Gusti a aparut ca o necesitate, intrucat, adancind cercetarea sociologiei interbelice, nu puteam sa nu realizam ca o serie de conditii similare pot da nastere unor dezvoltari similare; pe de alta, legaturile profesionale care s-au stabilit cu vecinii au fost mai curand spontane si nu au fost explorate suficient pana in prezent.

Startul legaturilor dintre sociologi dupa 1918 a fost ingreunat si a aparut cu intarziere, ca urmare a faptului ca sociologii occidentali (mai ales francezi si germani) s-au pozitionat in tabere opuse in timpul razboiului.
In cadrul dezbaterii, invitatii vor incerca sa raspunda la cateva fatete ale intrebarii: de ce sociologiile est-europene s-au apropiat spontan si cum si de ce a avut Scoala gustiana oportunitatea sa contribuie masiv la aceasta apropiere? Dezbaterea este prilejuita de recenta aparitie a volumului de studii Marire si decadere. Scoala gustiana in context central-est-european dupa Marele Razboi, coordonat de Theodora-Eliza Vacarescu si de Zoltan Rostas, publicat de Editura Eikon in acest an.
Participa: dr. Ionut Butoi, dr. Alin Ciupala, drd. Dana Costin, dr. Maria Larionescu, dr. Irina Nastasa-Matei, dr. Victor Rizescu, dr. Zoltan Rostas, dr. Dumitru Sandu, dr. Cristian Vasile, dr. Theodora-Eliza Vacarescu.
Intrarea este libera.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.