Joi, 18 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Otto Dix - O lume in ruine, expozitie la MNAR

Otto Dix - O lume in ruine, expozitie la MNAR

Email Imprimare

Goethe-Institut Bucuresti si Muzeul National de Arta al Romaniei va invita duminica, 13 aprilie 2014, orele 12.00, la o vizita cu ghidaj gratuit in expozitia Otto Dix - O lume in ruine. Grafica 1920-1924, deschisa in Salile Kretzulescu ale MNAR. Prezentarea este sustinuta de Simona Dumitriu, curator in cadrul grupului independent Platforma, in colaborare cu Arnold Schlachter, artist vizual si colaborator al Goethe-Institut Bucuresti.

Prezentarea va oferi detalii despre contextul istoric si social al epocii in care a creat Otto Dix si se va axa pe cateva dintre lucrarile incluse in expozitie. Va fi abordat si felul in care a evoluat perceptia asupra operei lui Dix de-a lungul secolului XX - de la privirea critica a contemporanilor sai la insemnatatea lui in prezent.
Expozitia Otto Dix - O lume in ruine. Grafica 1920-1924 prezinta seria de cincizeci de gravuri intitulata Razboiul (Der Krieg), creata in urma experientei traite de artist pe front, in Primul Razboi Mondial, experienta care l-a urmarit o viata intreaga si care i-a influentat puternic creatia. Alaturi de aceasta serie, in expozitie sunt incluse si lucrari reprezentand imagini ale lumii anilor 1920 – prostituate, batrani, sotii de muncitori, invalizi de razboi, personaje din lumea circului - surprinse cu obiectivitate critica, cu sarcasm si ironie.
Se plateste doar biletul de intrare in expozitie (4 lei intreg) fara taxa de ghidaj obisnuita.
Participarea se face doar pe baza de programare la telefon la 021.314.81.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza   pana vineri, 11 aprilie, orele 16.00.
Expozitia Otto Dix - O lume in ruine. Grafica 1920-1924 poate fi vizitata pana pe 25 mai 2014.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.