Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Moda Brancovenilor si performingul de costum, conferinta la MNAR

Moda Brancovenilor si performingul de costum, conferinta la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita joi, 31 iulie, ora 17.30, in Galeria de Arta Veche Romaneasca, la o noua conferinta in cadrul programului Brancoveanu@MNaR, cu tema Moda Brancovenilor si performingul de costum, sustinuta de prof. univ. dr. Rucsandra Unda Popp, coordonator al Departamentului de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti.
Conferinta propune o discutie despre costumele purtate la curtea lui Constantin Brancoveanu, folosind ca surse documentare jurnalele calatorilor straini si picturile votive din bisericile si palatele pe care voievodul le-a ctitorit.

In cadrul acestei conferinte vor fi prezentate imagini de la o inedita demonstratie de costum ce a avut loc la Palatul Mogosoaia, inspirata de povestea dramatica a Brancovenilor. La granita dintre teatru si creatie vestimentara, performingul de costum desfasurat sub coordonarea Rucsandrei Unda Popp a amintit de fastul curtii domnesti si de moda din Tara Romaneasca in epoca Brancovenilor, fara a fi o reconstituire istorica.  
Cu prilejul acestei conferinte, in sala dedicata artei brancovenesti din cadrul Galeriei de Arta Veche Romaneasca va fi expusa pentru prima data o pretioasa broderie – nabedernita - din epoca Brancovenilor, care a fost daruita Manastirii Hurezi. Nabedernita este o piesa a vesmantului arhieresc specific cultului ortodox care se poarta la slujirea Sfintei Liturghii, legata de brau cu o panglica si lasata sa atarne pe piciorul drept pana la genunchi. Obiectul ramane expus pana la sfarsitul lunii august.
Biletul de acces permite si alte cinci vizite in expozitia temporara Calatori prin manuscris, care aduce in prim-plan un manuscris brancovenesc redactat si miniat in urma cu 300 de ani, despre care se presupune ca a apartinut voievodului martir.
Deschisa la parterul Galeriei Nationale pana pe 31 august 2014, expozitia a fost  conceputa  astfel  incat  sa  permita publicului  vizionarea  integrala  a manuscrisului, prin expunerea succesiva a tuturor filelor acestuia.
Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la numarul de telefon 021 314 81 19.
Tarif: 10 lei bilet intreg.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.