Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente O noua grila pentru Radio Antena Satelor

O noua grila pentru Radio Antena Satelor

Email Imprimare

Postul public Radio Antena Satelor, singurul post de radio din Romania care se adreseaza cu preponderenta satului romanesc, a lansat, in 29 septembrie 2014, o noua grila de programe. Cei peste 750.000 de ascultatori ai fiecarei zile ne inspira permanent la schimbare si o atitudine mereu mai calda, directa, sincera, plina de zambet. Loialitate, statornicie, increderea reciproca, starea de bine, au nascut de-a lungul anilor o prietenie de neclintit intre Antena Satelor si ascultatorii postului.

Din oferta editoriala bogata, dinamica si originala spicuim:
• Emisiuni si formate de emisiuni noi (Vatra, Ziarul vorbit, Vesti si povesti, Deschis pentru inventar, Satul in blugi†„Melodia zilei...).
• Muzica populara de cea mai buna calitate din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii,
• Subiecte pline de emotie, culoare si inedit aduse in atentia publicului prin stiri, reportaje, documentare si alte genuri radiofonice,
• Campanii editoriale in cadrul carora reporterii, promovand imaginea postului Antenei Satelor, vor fi mai aproape de ascultatori cu perspectiva unor tematici care ne individualizeaza prin utilitatea si atractivitatea alegerii lor.
De asemenea, noul site  www.antenasatelor.ro, cu o conceptie grafica atractiva si grad sporit de functionalitate si accesibilitate, completeaza oferta difuzata pe unde medii si lungi. Site-ul Antena Satelor va determina incepand din noua grila o mai buna interconectare a mediului on-air cu cel on-line, emisiuni cum sunt cele informative, emisiunea utilitara Vrem sa stii, Topul cantecului popular, Lada de zestre, Fermier in Romania si rubrica De ce iubesc Romania avand pe site continut complementar, iar acolo unde este cazul, unele subiecte ale emisiunilor vor fi urmarite in desfasurarea si dezvoltarea lor si completate informativ cu articole pe site.
Pe langa continutul informativ, noul site are si o importanta componenta multimedia, oferind utilizatorilor un stream video ce trimite in permanenta imagini din studioul de emisie al postului, un stream audio ce permite ascultarea stereo a postului (la radio se poate auzi doar mono!), dar si un alt stream ce contine o fonoteca de 3.000 de melodii ale muzicii populare, la care ordinea si selectia pieselor pentru a fi redate sunt realizate de catre utilizatori.
Incepand cu noua grila, stirile si actiunile de imagine ale postului vor fi postate si pe cele mai accesate platforme de socializare – Facebook si Twitter. Potrivit principiilor ce definesc misiunea publica a postului, Antena Satelor se concentreaza pe informarea prompta, obiectiva, clara si concisa a locuitorilor de la sate cu tot ce este important in spatiul rural, cu accent pe informatiile privind agricultura performanta si accesibilitate in explicarea proceselor de integrare europeana, pe posibilitatile de valorificare eficienta a pamantului si promovarea noilor tehnologii, pe orientarea catre activitati eficiente in conditiile de pastrare a unui mediu curat. Noua Politica Agricola Comuna si reglementarile ce vor deriva din aceasta, dar si imbunatatirea calitatii vietii in mediul rural constituie, de asemenea, teme de dezbatere permanente in programele postului.
In cei aproape 23 de ani de existenta, Antena Satelor a cunoscut o permanenta ascensiune in dezvoltarea sa. Succesul este confirmat de notorietatea si audienta sa, Antena Satelor aducand astazi alaturi, pe frecventele sale AM (25% din teritoriul tarii unde medii, 92% unde lungi), peste 752.000 de ascultatori in fiecare zi, dintre care 240.000 sunt din mediul urban.
Dincolo de aceste realizari exista ceva si mai important: dezvoltarea unei relatii apropiate cu ascultatorii, cum nu exista in spatiul radiofonic romanesc. Locuitorii satelor sunt oameni simpli, dar cu sensibilitati si necesitati specifice, care nu accepta neconditionat orice oferta radiofonica. Antena Satelor este acceptata atat de catre satul romanesc, cat si de cei care il apreciaza si il iubesc, pentru ca a stiut sa comunice cu oamenii sai, sa vorbeasca pe limba lor, sa le fie utili. Este motivul pentru care ascultatorii postului sunt cei mai fideli din intreaga piata radiofonica, cu un timp mediu zilnic de ascultare de circa 260 de minute, dar si cei mai loiali, cu un procent de 20%.
Cu noua grila de programe, Antena Satelor urmareste, in principal, extinderea modalitatilor de adaptare la cerintele ascultatorilor si la trebuintele lor, mizand pe confortul auditiei, pe atractivitate si utilitate, pe prezentarea permanenta a aspectelor reale de viata, din spatiul rural, dar si pe implicare sociala, oferind chiar solutii la probleme concrete in emisiunile cu continut social, economic, juridic, educativ. Cu alte cuvinte, de la nivelul si cu posibilitatile unui post public de radio, crearea unui cadru favorabil dezvoltarii civilizatiei rurale.
Din 29 septembrie, pe frecventa nationala de 153 khz, Antena Satelor capteaza atentia tuturor celor care iubesc "viata la tara" cu aspectele, valorile si traditiile satului romanesc.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.