Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Un ceas pentru arta, vizita cu ghidaj gratuit la MNAR

Un ceas pentru arta, vizita cu ghidaj gratuit la MNAR

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita sambata, 25 octombrie, ora 11.30, la o vizita cu ghidaj gratuit in expozitia Marcel-G. Lefrancq. Suprarealismul cotidianului, deschisa in Salile Kretzulescu ale MNAR. Expozitia Marcel-G. Lefrancq. Suprarealismul cotidianului prezinta saizeci de fotografii care recreeaza, prin intermediul unor imagini evocatoare, o lume imaginara, surprinzand deopotriva realitatile angoasante ale epocii artistului.

Marcel-G. Lefrancq (1916, Mons - 1974, Vaudignies) debuteaza in 1932, dupa cum o dovedesc primele negative fotografice ramase de la el. S-a format ca autodicat, procurandu-si singur materialele necesare de la un negustor local. Dupa absolvirea Ateneului Regal din Mons, specializarea studii clasice (sectiunea latina - greaca), se inscrie la Institutul Warocque pentru a deveni economist, cursuri la care va renunta pentru a frecventa cercurile studentesti ale Academiei de Arta.
Influenta suprarealismului este evidenta mai ales in colajele realizate de artist in perioada 1938-1947 prin juxtapunerea unor elemente diferite pentru a crea imagini cu un puternic impact vizual. Diversitatea subiectelor abordate de Marcel-G. Lefrancq – de la cronica de familie la portrete si serbari populare sau nuduri – dovedeste complexitatea acestui artist, a carui arhiva fotografica a fost organizata si pastrata cu grija de-a lungul anilor de fiul sau, Michel Lefrancq.
Se plateste doar biletul de acces in expozitie, fara taxa de ghidaj obisnuita. Tariful este de: 4 lei (pret intreg), pensionari - 2 lei, elevi si studenti - 1 leu.
Participarea se face pe baza de programare la telefon 021.314.81.19 sau prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , in limita locurilor disponibile.
Mai multe detalii gasiti pe www.mnar.arts.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.