Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Medicina si cultura in vremea lui Brancoveanu

Medicina si cultura in vremea lui Brancoveanu

Email Imprimare

Muzeul National de Arta al Romaniei va invita joi, 27 noiembrie, orele 17.30, la o noua conferinta in cadrul programului Brancoveanu@MNAR cu tema Medicina si cultura in vremea lui Brancoveanu in Galeria de Arta Veche Romaneasca, sustinuta de prof. dr. Octavian Buda, vicepresedinte al Societatii Romane de Istoria Medicinei si redactor coordonator al Revistei de Medicina Legala.

Osandit sa nu faca politica armelor, Brancoveanu a facut marea politica a culturii, spunea Nicolae Iorga. Domnitor cu o profunda vocatie umanista si diplomat abil, Constantin Brancoveanu s-a inconjurat de personalitati de prin rang ale culturii din epoca sa, printre care si o suita de medici de nationalitati diverse, unii devenindu-i sfetnici apropiati. Conferinta propune, asadar, o discutie despre personalitatea si implicarea acestora in activitatea culturala, diplomatica si filantropica a domnitorului muntean.
Cu aceasta ocazie, in sala dedicata artei brancovenesti a Galeriei de Arta Veche Romaneasca va fi expusa o colectie de vase de farmacie, de factura italiana, care dateaza din secolul al XVII-lea. Obiectele vor ramane in expunere pana la jumatatea lunii decembrie.
Accesul se face pe baza unei rezervari prealabile prin e-mail la Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau la telefon 021.314.81.19. Se plateste biletul de intrare in galerie.
Conferinta face parte din programul Brancoveanu@MNaR, care s-a derulat pe intreg parcursul anului 2014 in Galeria de Arta Veche Romaneasca, unde este expusa cea mai reprezentativa, diversa si bogata colectie de obiecte de patrimoniu provenind din ansamblurile monumentale ctitorite de Constantin Brancoveanu. Scopul programului este sa readuca in atentia participantilor, prin intermediul unei serii de intalniri cu publicul, diferite aspecte culturale si artistice ale epocii brancovenesti, reinterpretate din perspectiva contemporana.
Pana la sfarsitul acestui an, vizitatorii pot parcurge in Galeria de Arta Veche Romaneasca un traseu special conceput de-a lungul celor zece sali de expunere. Lucrarile selectate, marcate vizual, ofera informatii ce propun o recontextualizare a artei brancovenesti in cadrul mult mai larg al culturii medievale din Ţarile Romane.
Octavian Buda este conferentiar universitar in cadrul Facultatii de Medicina a Universitatii "Carol Davila" Bucuresti, catedra de Istoria Medicinei, vicepresedinte al Societatii Romane de Istoria Medicinei si medic primar psihiatru la Institutul National de Medicina Legala „Mina Minovici†din Bucuresti. Prof. dr. Octavian Buda este specialist in domeniul istoriei medicinei, psihiatriei, psihanalizei judiciare si antropologiei psihiatrice si culturale. A obtinut premii internationale si a publicat numeroase carti, studii si recenzii pe teme din istoria medicinei, atat in tara cat si in strainatate.
Tarif: 10 lei (intreg)/redus: 5 lei pensionari/2.5 lei studenti /elevi gratuit
Inscrieri la: Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza sau 021.314.81.19            
    
    
    
 



Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.