Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Poezia lui Tudor Arghezi la Casa delle parole din Venetia

Poezia lui Tudor Arghezi la Casa delle parole din Venetia

Email Imprimare

Marti, 9 decembrie 2014, orele 18.30, la Teatrino di Palazzo Grassi din Venetia, poezia lui Tudor Arghezi va fi prezentata publicului italian in cadrul ciclului de lecturi literare Casa delle parole. Intalnirea din 9 decembrie se intituleaza Divinitatile si este cea de a treia din cadrul editiei a noua (octombrie 2014 - iunie 2015) a acestui veritabil festival multilingvistic si multicultural care, din anul 2013, este gazduit in sala moderna si eleganta a Palatului amintit.

Alaturi de versurile argheziene, recitate in limba romana si in italiana, vor fi prezentate, in limba de origine si in traducere, texte din spatii culturale si lingvistice din intreaga lume, selectate nu in baza unui criteriu cronologic, ci valoric si tematic. In data de 9 decembrie vor fi prezentate fragmente de: Safo, San Francesco, Dante, Gustave Flaubert, Guy de Maupassant, James G. Frazer, Shaul Tschernichowsky, Nazim Hikmet, Eugenio Montale, Pier Paolo Pasolini, Paul Celan – scriitor germanofon nascut in Bucovina, Iosif Brodskij etc.
Traducerea in limba italiana a amintitei poezii va fi citita de Silvia Zoico, membra in echipa organizatoare a evenimentului. Silvia Zoico, autoarea volumelor Testa e croce – Cap sau pajura (2006) si Famelica farfalla – Fluturele famelic (2010) este poeta si specialista in traductologie, cu accent pe dificultatile de traducere a textului poetic.
Evenimentul este organizat de Asociatia Casa delle parole, cu sprijinul Fundatiei François Pinault.
Pentru detalii suplimentare despre Casa delle Parole accesati: http://www.palazzograssi.it/it/eventi-arte/casa-delle-parole-10

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.