Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente 100 de cicloturisti pe urmele lui Brancoveanu

100 de cicloturisti pe urmele lui Brancoveanu

Email Imprimare

Aproape 100 de biciclisti au parcurs sambata, 15 august, peste 40 km, in regiunea Bolintin-Vale-Potlogi, in turul Bucura-te de cicloturism, pe urmele lui Brancoveanu. Participantii au descoperit monumente in stil brancovenesc mai putin cunoscute, precum Conacul Druganescu din Stoenesti si Palatul din Potlogi, ctitorite in urma cu peste 300 de ani. Turul a fost organizat chiar in apropierea zilei care marcheaza martiriul domnitorului si al familiei sale din anul 1714 (16 august).

Aceasta zona are multe de oferit atat iubitorilor de miscare in aer liber, cat si celor care doresc sa afle mai multe despre istoria si cultura tarii noastre. In acelasi timp, ne-am bucurat, intr-un ritm lejer, de traseul prin padurea de langa Cascioarele. Iar localnicii ne-au primit, in mod traditional, cu paine si sare, dar si cu alte bunatati pregatite in gospodariile lor, a spus Mircea Crisbasanu, membru al Asociatiei ROI si coordonator al Outhentic Cycling Romania.
Am cunoscut oameni extraordinari, pasionati de bicicleta si interesati sa descopere locuri frumoase. Este un semn ca avem puterea sa pastram si sa ducem mai departe valorile romanesti autentice. Romania merita descoperita si pretuita si de pe bicicleta! Sper ca, dupa aceasta vizita exploratorie, sa reveniti cu drag in zona, impreuna cu prietenii, spre binele comunitatii locale, care are multe de oferit, i-a incurajat pe participanti dna Georgeta Maria Tudor, initiatoarea actiunii si reprezentant al OMV Petrom la Bolintin Vale.
Participantii au fost incantati de varietatea traseului, de bogatia culturala a zonei, precum si de sprijinul primit pe parcurs. Am invatat multe despre tara noastra, am vazut ca Romania are multe locuri interesante, dar nestiute si voi reveni cu drag aici, a spus Alexandra Dumitru, una dintre participante, in varsta de 16 ani. Pentru Ana Maria Mitrache tura din Bolintinul de Vale spre Bucuresti a luat RAPID o turnura de vis!. Am avut parte de tot ce ne doream intr-o zi de sambata: un traseu educational, recreativ si am facut si miscare, ne-a spus Dragos Belu. Alaturi de alti 15 bucuresteni, el a facut drumul din Capitala si inapoi pe bicicleta, ceea ce inseamna ca au parcurs aproximativ 125 km in aceeasi zi.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.