Competitia Gustul Ales promoveaza si sustine produsul romanesc

Imprimare

Revista RO.aliment - expertul tau in industria alimentara - organizeaza evenimentul anului dedicat produsului romanesc! Expo-conferinta Produsul romanesc - realitati si perspective in 2017 prilejuieste intalnirea anuala a producatorilor, procesatorilor si furnizorilor cu retailul, asociatiile si autoritatile implicate in ramurile industriei agroalimentare din Romania, la Clubul Diplomatilor Bucuresti, in perioada 10-11 mai 2017.

Partenerii evenimentului sunt: ROMALIMENTA, APRIL, ARC, APCPR, IBA, APAR, MADR, ANSVSA. Evenimentul reuneste jucatori din piata agroalimentara din Romania, in incercarea de a gasi solutii la problemele cu care se confrunta industria si de a raspunde la intrebarile care framanta producatorii, procesatorii si furnizorii.
Un moment special in cadrul Expo-conferintei RO.aliment va fi cel al testarii produsului romanesc intr-un panel de degustare unic printre evenimentele expozitionale de gen. Astfel, companiile romanesti vor intra in competitia Ora de bun gust cu produsele care pot dovedi ca sunt fabricate in Romania.

De ce ar trebui sa participati la Gustul Ales?
1. Premiul Gustul Ales va ajuta sa va diferentiati de sute de produse similare. Alegerea produsului dumneavoastra de catre specialistii de inalta clasa, din domeniu, constituie o uriasa oportunitate de a va impune in atentia consumatorilor. Premii similare acordate in alte tari au determinat o crestere a vanzarilor pentru produsele desemnate. Mentionand acest premiu pe ambalajul produsului dumneavoastra, veti reusi sa atrageti mai usor atentia clientilor, impunandu-va pe rafturile supermarketurilor.
2. Produsele din concurs vor fi jurizate luand in calcul trei categorii de criterii: gust si miros, caracteristica specifica fiecarei grupe (textura, limpiditate, palatabilitate etc.), aspect.
3. Puteti participa cu oricate produse doriti, singura limitare fiind legata de incadrarea in categoria de concurs.
4. Odata ce produsul a fost inscris in competitie, juriul format din specialisti din domeniul in care se incadreaza produsul ii vor testa calitatile organoleptice.
5. In procesul de decizie al trofeelor Gustul Ales, votul publicului va conta in proportie de 100%. Participantii vor degusta produsele pe parcursul conferintei, impresiile acestora fiind exprimate prin completarea unor chestionare online. Astfel, rezultatele vor putea fi vizualizate in timp real de catre concurenti.
6. Juriul va acorda cate un premiu special pentru fiecare categorie (companiile vor prezenta in plus informatii legate de compozitia produsului):
• premiul juriului pentru produs lansat in 2017;
• premiul juriului pentru cel mai sanatos produs;
• premiul juriului pentru cel mai inovator produs.
Produsele castigatoare vor fi anuntate in presa (in presa partenera a conferintei, dar nu numai).

Componenta juriului
Adriana Macri – inginer cercetare Departamentul cercetari interdisciplinare IBA
Denisa Duta – sef laborator analize senzoriale IBA
Gabriela Mohan – inginer cercetare Centru Informare Tehnologica IBA
Daniela Voica – director tehnic, reprezentant ROMPAN
Daniela Paraschiv – director general CHR Hansen

Categorii
Produse lactate: cascavaluri neafumate, produse lactate acidofile, branza de burduf
Carne: salamuri crud uscate, preparate fiert-afumate, salam de Sibiu
Ready-meal: mancaruri din legume, mancaruri din carne
Preparate din peste: afumate, salata de icre
Legume-fructe procesate: zacusca, dulceata, gemuri
Bauturi alcoolice si nealcoolice: sucuri de fructe, vinuri (albe, rosii, roze), vinars
Dulciuri/panificatie: paine, fursecuri, saratele

Parteneri Gold: Cris-Tim, Zimbria, Biotrend Plus, Epson
Parteneri: Super Eggs, Chr Hansen, Inaq Cosulting, Mach FTD, Chep Romania, Sudpack Romania, IBA Bucuresti
Parteneri media: TVR, B1TV, Revista Fermierului, Radio Antena Satelor, Jurnalul de Afaceri, Comunicate de Afaceri, Business Days, Business Pres Agricol, Cotidianul Agricol, nonguvernamental.org, Dacic Cool, Agerpress