Vineri, 26 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Dublu eveniment la Institutul Francez Bucuresti

Dublu eveniment la Institutul Francez Bucuresti

Email Imprimare

Institutul Francez Bucuresti, Editura Vellant si Asociatia Inter Arte va invita in data de 25 noiembrie 2017, ora 17.00, la Sala Atrium a Institutului Francez Bucuresti, la un dublu eveniment: lansarea volumului Arta contemporana. Istorie si geografie de Catherine Millet si conferinta Art Press si arta contemporana in Europa de Est pe care autoarea o va sustine cu aceasta ocazie. Volumul aparut la Editura Vellant va fi prezentat de George Banu, membru de onoare al Academiei Romane, Adrian Silvan Ionescu, directorul Institutului de Istoria Artei G. Oprescu, si Calin Stegerean, curator al evenimentului.

Catherine Millet este redactor-sef al revistei Art Press care apare la Paris, critic de arta si curator. A fost comisar al Bienalei de la Paris (1971, 1977), comisar al Frantei pentru bienalele de arta de la Sao Paulo (1989) si Venetia (1995) si este autoarea mai multor carti despre arta contemporana. Volumul Arta contemporana. Istorie si geografie reconstituie genealogia artei contemporane si ii identifica specificitatile, atat de intrepatrunse cu mecanismele care anima astazi societatea.
Pe de alta parte, sunt identificate mijloacele cu care arta contemporana opereaza, fie de natura plastica, materiala, fie de natura imateriala a unor concepte si conceptii specifice, oferind publicului accesul la semnificatia unor termeni specifici ai artei contemporane, la parcursul si avatarurile artei internationale din ultima jumatate de secol. Conferinta Art Press si arta contemporana in Europa de Est va pune in evidenta felul in care una dintre cele mai influente reviste de arta receptioneaza si reflecta fenomenul artei contemporane din Europa de Est si implicit din Romania. Eveniment realizat cu sprijinul Muzeului de Arta Recenta, Fribourg Capital si Mobius Gallery. Parteneri media sunt RFI Romania, TVR si Radio Romania Cultural.
Mai multe detalii gasiti pe www.institutfrancais.ro.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.