Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Evenimente Ultimul concert din acest an al stagiunii Cartografii sonore

Ultimul concert din acest an al stagiunii Cartografii sonore

Email Imprimare

Marti, 28 noiembrie, de la ora 18.00, la Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va avea loc ultimul concert din acest an al stagiunii Cartografii sonore. Evenimentul va aduce in prim plan o harta ce reprezinta vechi teritorii europene sub ocupatia Imperiului Otoman, realizata de cartograful englez John Senex si publicata in 1714.

Turcia europeana este o harta istorica de dimensiuni neobisnuit de mari pentru acele vremuri (tiparita pe 2 coli), fiind unul dintre putinele exemplare pastrate pana astazi ale unui proiect editorial derulat in mai multe etape. O atentie deosebita a fost acordata vestigiilor antice aflate pe teritoriul reprezentat, precum ruinele Troiei.
Prezentarea hartii va fi facuta de domnul Marian Coman, cercetator la Institutul de Istorie Nicolae Iorga al Academiei Romane.
In partea a doua a evenimentului vor concerta Angela Sindeli – soprana si Tudor Niculescu Mizil – chitara, cu un program inspirat de povestea acestei harti. Vor fi interpretate lucrari de Claudio Monteverdi, Manuel de Falla, Federico García Lorca, Anton Pann. La final, va avea loc o degustare de vinuri provenind dintr-una din regiunile descrise de harta.
Accesul la eveniment se face in limita locurilor disponibile, doar pe baza inscrierii pe site-ul muzeului, la pagina evenimentului www.muzeulhartilor.ro, iar pretul biletului este de 8 lei/persoana.
Stagiunea Cartografii sonore a debutat in februarie 2017 si este o initiativa a MNHCV si UCIMR, un proiect derulat prin programul Oportunitati la tine acasa; programul este dedicat tinerilor muzicieni exceptionali din Romania, carora le ofera oportunitati reale de afirmare pe scenele din Romania, in cele peste 100 de concerte organizate anual. In sprijinul eforturilor de promovare si sustinere a tinerilor muzicieni in aceasta stagiune s-a alaturat Banca Transilvania, prin increderea acordata antreprenoriatului din sectorul creativ.
Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania (UCIMR) este o organizatie nonguvernamentala de utilitate publica, dedicata muzicienilor si dansatorilor profesionisti, reunind, in prezent, circa 10.000 de membri la nivel national. In cei 21 de ani de activitate, UCIMR s-a impus in viata culturala prin coerenta si continuitatea proiectelor sale, al caror impact a contribuit la imbunatatirea conditiei artistilor romani si la atragerea unui public nou cu fiecare proiect.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi (MNHCV) este singura institutie culturala cu acest specific din Romania si printre putinele din lume. Muzeul detine o colectie de peste 750 de harti vechi si gravuri ce reprezinta in principal regiunile romane, dar si tarile Europei si alte continente. Nucleul central al colectiei il constituie donatia familiei Adrian si Daniela Nastase din anul 2003, la fondarea institutiei. MNHCV isi propune sa devina mai mult decat un muzeu, sa fie un loc de intersectie al artelor si un centru pentru studierea si reconsiderarea istoriei si a geografiilor lumii.
Mai multe detalii gasiti pe www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.