Luni, 22 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Spectacole, Filme, Emisiuni Stele ale operei rasar catre Zenit, la Muzeul Hartilor

Stele ale operei rasar catre Zenit, la Muzeul Hartilor

Email Imprimare

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:00, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi va gazdui recitalul viitoarelor stele ale Operei indrumate de una dintre marile voci ale scenei lirice din Romania, soprana Veronica Anusca. Concertul din luna noiembrie va cuprinde un bogat program muzical ales special pentru acest sezon cultural, program din care vor face parte arii de oratoriu de J.S. Bach, G.F. Handel, arii din opere de W.A. Mozart, G. Rossini, lieduri universale si piese romanesti; lucrari realizate pentru a fi ascultate in decoruri somptuoase vor fi interpretate miercuri seara intr-un alt fel de spatiu, lipsit de decor. Este intentia evenimentului de a lasa muzica sa redevina singura calauza capabila de a restaura inspiratia celor mai inalte sentimente umane.

Vor interpreta tinere talente din cadrul Colegiului National "George Enescu” din Bucuresti de la Clasa de Canto aflata sub coordonarea distinsei soprane: Beatrice Andra Jipa - clasa a XII-a, Miruna Preda - clasa a XI-a, Alexandra Bianca Vlad - clasa a XII-a. Invitate special: Andreea Petrescu - clasa a VIII-a, Ioana Petrescu - clasa a VIII-a, Andreea Braila - anul II la UNMB, Andrada Vasilescu – licentiata. La pian: Marta Claudia Baceanu Tudor.

Si cu acest prilej, cautatorii de experiente artistice rare vor fi invitati sa descopere legaturile inerente care exista intre lucrari ale cartografiei si muzicii din perioade distincte sau apropiate. Pentru completarea atmosferei acestei editii organizatorii recomanda sosirea timpurie la muzeu pentru vizitarea saloanelor in care sunt expuse harti ale cerului, prin reprezentari realiste sau imaginare, picturi, gravuri si documente din cele mai vechi timpuri.
Pe langa aceste reprezentari speciale, in colectia permanenta a muzeului se regasesc lucrari valoroase din secolele XVI-XX, ilustrand teritorii antice, provinciile romanesti, regiuni europene si din alte continente sau peisaje citadine. Extinderea catre prezent este realizata prin mjloace multimedia, numeroase harti din patrimoniul muzeului fiind expuse si prin intermediul realitatii augumentate.

Accesul la eveniment se va face prin achitarea biletului de intrare la muzeu in valoare de 10 lei, in limita locurilor disponibile, prin rezervare in prealabil pe platforma Eventbook: https://eventbook.ro/music/bilete-cartografii-sonore-recital-de-opera
Stagiunea „Cartografii Sonore”, initiata in anul 2017 pentru a imbogati alternativ experientele culturale din Bucuresti, a ajuns in acest sezon la editia a VIII-a, formula propusa de organizatori completand firesc asteptarile unui public cu orizonturi culturale din ce in ce mai extinse. Un eveniment organizat de Asociatia UCIMR - Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania in parteneriat cu MNHCV - Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, eveniment posibil prin programul „OTA” al UCIMR, fondat in anul 2009, prin care tineri muzicieni exceptionali gasesc oportunitati de afirmare pe scenele din Romania.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro

Despre Veronica Anusca
Veronica Anusca a absolvit cursurile de licenta si masterat la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti la clasa de canto a prof. univ. dr. Ionel Voineag si obtinut titlul de doctor in muzica, in 2019, la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, sub indrumarea doamnei prof. dr. Valentina Sandu-Dediu. Are un palmares impresionant de premii si distinctii, printre care: Marele Premiu la Concursul International de Interpretare Vocala „Sabin Dragoi” Timisoara, Premiul I la Concursul International de Canto „Maestrii Artei Lirice - Petre Stefanescu-Goanga” - Opera Nationala Bucuresti, Premiul II la Concursul International de Canto Hariclea Darclee - Braila, Premiul I la Concursul National al Liedului Romanesc de la Brasov organizat de soprana Mariana Nicolescu, Premiul III la Concursul International Grand Prix de l’Opera - Opera Nationala Bucuresti.

Datorita inaltei sale performante artistice, Veronica a fost distinsa cu Premiul si Medalia de Excelenta pentru Performanta Artistica in Gala Premiilor UNIMIR - 2011 (Uniunea Muzicienilor Interpreti din Romania) si Premiul pentru Debut Sectiunea Opera in Gala Premiilor VIP pentru Artele Spectacolului Muzical (2011). A debutat in 2010 in cadrul Studioului Experimental de Opera si Balet „Ludovic Spiess” la Opera Nationala Bucuresti cu rolurile Rita de Donizetti si Giulietta din I Capuletti ed I Montecchi de Bellini, iar ca urmare a clasarii sale pe locul I la Concursul International Maestrii Artei Lirice organizat de Opera Nationala Bucuresti (2011), a debutat in rolurile Adela din Liliacul de Strauss, respectiv Oscar din Un ballo in maschera de Verdi. Tot pe aceasta scena au urmat rolurile Gilda din Rigoletto, Musetta din La bohème de Puccini si rolul titular din Lucia di Lammermoor de Donizetti.

Despre UCIMR
Asociatia Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania este un ONG de utilitate publica cu peste 10.000 de membri la nivel national si o activitate de peste 27 de ani in sprijinul interpretilor romani din domeniul muzicii si al coregrafiei. Activitatea UCIMR vizeaza atat promovarea tinerelor talente, cat si a muzicienilor de varf, alaturi de elemente de patrimoniu romanesc si universal. In fiecare an, prin intermediul proiectelor derulate, circa 200 de tineri interpreti se bucura de colaborari periodice la nivel national; alti 150 de artisti consacrati sau la inceput de cariera sunt implicati in concerte si spectacole in tara si in strainatate; 8 spatii neconventionale sunt activate prin stagiuni muzicale creative si castiga noi audiente; zeci de organizatii culturale, institutii si artisti independenti isi desfasoara propriile proiecte cu sprijinul nostru; 3 festivaluri sunt organizate la nivel international; peste 140 de concerte sunt programate in toata tara si in strainatate; cel putin 10 lucrari noi de muzica culta sunt compuse prin comenzile pe care UCIMR le lanseaza periodic; peste 1.000.000 de persoane afla despre evenimente si descopera mai multe despre muzica, artisti si spatii de patrimoniu; peste 500 de copii din medii diferite isi dezvolta creativitatea in cadrul atelierelor noastre; peste 1.000.000 de lei sunt investiti in proiecte culturale si genereaza locuri de munca, crestere profesionala pentru artisti si experiente irepetabile pentru public.


www.muzeulhartilor.ro

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.