Miercuri, 24 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Timp Liber Targuri si festivaluri Targ de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil la MTR

Targ de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil la MTR

Email Imprimare

Muzeul National al Taranului Roman marcheaza sfarsitul toamnei si ultimele zile de dulce inainte de intrarea in Postul Craciunului invitandu-si publicul la Targul de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, unde, timp de trei zile, de vineri, 4 pana duminica, 6 noiembrie 2022, de la orele 10 de dimineata pana la 6 seara, 70 de mesteri, anticari si artisti vin din toata tara cu tot ce au realizat ei mai minunat peste an. Vor fi de targuit: obiecte din ceramica, tesaturi, icoane, podoabe, obiecte din lemn. De-ale gurii puteti gasi: miere, prajituri, turta dulce, plante de leac, tuica, sucuri naturale, fructe si legume.

Vizitatorii sunt invitati, de asemenea, sa rasfoiasca, sa citeasca si sa-si imbogateasca biblioteca cu publicatiile muzeului: carti cu teme etnologice, carti-obiect, albume ori revista Martor.
Sunteti asteptati sa redescoperiti frumusetea gesturilor ce stau marturie in lucrurile mestesugite deopotriva de tarani, artizani si artisti.
Coordonatorii targului: Oana Constantin si Simona Hobincu
Pretul biletului de intrare la targ: adulti - 12 lei; pensionari - 6 lei; elevi, studenti, posesori ai cardului Euro 26, in varsta de pana la 30 de ani, persoanele adulte cu handicap mediu sau usor - 3 lei.
Luna noiembrie, din punct de vedere religios, are in centru sarbatoarea Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil. Prima saptamana din luna este numita in popor Saptamana Miristei, deoarece este saptamana in care se termina insamantarile de toamna si incepe aratul miristilor pentru insamantarile de primavara. Cea de-a doua saptamana are in centru sarbatoarea Sfintiilor Arhangheli Mihail si Gavriil, cei cu sabii si puteri ocrotitoare asupra oamenilor si a turmelor de oi. In folclorul religios romanesc, dintre cei doi arhangheli, mai venerat este Mihail. Se spune ca el poarta cheile raiului, este un infocat luptator impotriva diavolului si vegheaza la capul bolnavilor, daca acestora le este harazit sa mai traiasca, fiind si un stapanitor al vazduhului, alaturi de prorocul Ilie.
Printre partenerii media ai evenimentului se numara si revista online www.daciccool.ro si www.accmediachannel.ro


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.