Vineri, 19 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Prima Pagina
Expozitie inedita la Teatrul Nottara

Expozitie inedita la Teatrul Nottara

Incepand de astazi, 16 decembrie 2022, poate fi vizitata expozitia multimedia Origini/Repere - o cala...

Start diferentiat, final uniform dramatic, dezbatere la MTR

Start diferentiat, final uniform dramatic, dezbatere la MTR

Muzeul National al Taranului Roman organizeaza marti, 13 decembrie 2022, ora 18.00, la Sala Media, de...

10 sfaturi pentru a avea o piele stralucitoare

10 sfaturi pentru a avea o piele stralucitoare

Pielea, cel mai mare organ al corpului, dezvaluie de cele mai multe ori starea noastra generala de s...

Suplimentele nutritive Ovoimuno in sezonul rece

Suplimentele nutritive Ovoimuno in sezonul rece

Reinceperea scolilor, schimbarile de temperatura si aglomerarea transportului public dau startul unu...

Manastirea Bujoreni - un loc de profunda tihna si rugaciune

Manastirea Bujoreni - un loc de profunda tihna si rugaciune

Uneori e nevoie sa pleci... sa lasi pasii sa te poarte in adierile de vant spre lumile construite pe...

Manastirea Negru Voda, un colt de rai muscelean

Manastirea Negru Voda, un colt de rai muscelean

Manastirea Negru Voda a fost ctitorita in anul 1215, de catre Radu Negru Voievod, asa cum reiese din...

Cetatea Slimnic, un obiectiv turistic demn de vizitat

Cetatea Slimnic, un obiectiv turistic demn de vizitat

Cetatea Slimnic este amplasata la 17 kilometri de Sibiu, pe drumul catre Medias. Aflata intr-o excur...

Statiunea Sovata: Relaxare si sanatate in Tinutul Sarii

Statiunea Sovata: Relaxare si sanatate in Tinutul Sarii

Statiunea Sovata, aflata in depresiunea Sovata-Praid din judetul Mures, este cunoscuta de secole pentru calitatile tamaduitoare ale apelor din lacurile sale. Exista documente vechi, chiar din anul 1597, care atesta ca apa sarata a izvoarelor de aici e foarte eficienta in tratarea unor afectiuni si boli. Incepand cu anul 1875, in jurul Lacului Ursu, pe atunci in formare, a inceput sa "creasca", treptat, o adevarata statiune de tratament, care a primit ulterior statutul de statiune balneara. Desigur, turistii vin aici in primul rand pentru tratamente balneare, dar vin si pentru relaxare. In ultimii ani, tot mai multi tineri si familii cu copii mici sunt atrase de acest loc, in special vara, in sezon, cand strandul de pe Lacul Ursu e deschis.

Citeste mai mult...
Puflene Resort: La portile Deltei Dunarii

Puflene Resort: La portile Deltei Dunarii

Tot mai multi turisti, romani si straini, aleg sa-si petreaca vacanta de vara sau macar o parte din ea in Delta Dunarii. Fascinanta, plina de viata si perfecta pentru aventura, Delta noastra este unica. Intr-adevar, multe tari ale Europei au iesire la mare sau la ocean, au munti si alte locuri pitoresti potrivite pentru turism, insa foarte putine au o delta. Parcul National Delta Dunarii este considerat o rezervatie a biosferei deosebit de importanta, facand parte din Patrimoniul UNESCO inca din anul 1991. Zona se bucura de o biodiversitate ridicata, caci intalnim aici numeroase vietuitoare, printre care sute de specii de pasari si zeci de specii de pesti, iar flora este si ea foarte diversificata, acoperind nu mai putin de 78% din suprafata totala.

Citeste mai mult...
Ioana Toff, redactor-sef al ziarului

Ioana Toff, redactor-sef al ziarului "Gazeta Romaneasca" din Israel

Ioana Toff este redactor-sef al ziarului "Gazeta Romaneasca" si al magazinului saptamanal "Revista Familiei", singurele publicatii in limba romana din Israel. Pe langa munca redactionala, Ioana Toff este un observator atent al politicii israeliene si un comentator apreciat al evenimentelor din Israel.

Ioana Toff, faptul ca scrii despre marea politica, despre sefi de state, politicieni, razboaie si posibile paci, conflicte si ca e vorba despre prezent, nu despre ceva din trecut... nu este intimidant?

Citeste mai mult...
Catrinel Dumitrescu, o viata dedicata scenei

Catrinel Dumitrescu, o viata dedicata scenei

Legendara actrita Catrinel Dumitrescu (n. 11 octombrie 1956) implineste 65 de ani, dedicati, cu pasiune si sinceritate, actoriei. Discreta, delicata, dar in acelasi timp emanand o forta interioara extraordinara, Catrinel Dumitrescu aduce in fiecare rol pe care il interpreteaza un rafinament si o noblete rare, care apartin personalitatilor complexe si sensibile. Din 1990, de cand face parte din familia Teatrului Nottara, a intruchipat personaje legendare din dramaturgia mondiala, fiecaruia oferindu-i ceva din personalitatea si din sufletul sau, de la Viviana din Un regat pentru un asasin de Peter Karvas, regia Tudor Marascu (1991), Amalia din Arsita si viscolul de Mihai Ispirescu, regia Dominic Dembinski (1993), Lizzie din Omul care aduce ploaia de Richard Nash, regia Tudor Marascu (1996), Liza din Fierarii de Milos Nikolic, regia Horatiu Malaele (2000), Doamna Bice Dadi din Nu se stie cum de Luigi Pirandello, regia Laszla Bocsardi (2005), Maureen din Un pic prea intim de Rajiv Joseph, regia Cristi Juncu (2013), pana la EA in Iarna de Jon Fosse, regia Mihai Maniutiu (2016), Sheila in Totul e relativ de Alan Aykbourn, regia Felix Alexa (2017) sau Menajera in Lectia de Eugene Ionesco, regia Felix Alexa (2020).

Citeste mai mult...

Traditii de Boboteaza

Boboteaza are, pe langa intelesurile crestine, trasaturi de mare sarbatoare populara. In ziua Bobotezei, predomina practicile de purificare prin stropire cu Agheasma Mare si de botezare a credinciosilor, la care poporul a adaugat rituri de alungare a spiritelor malefice: spalatul sau scufundarea in apa raurilor si lacurilor, impuscaturile, aprinderea focurilor, afumarea oamenilor, vitelor si gospodariilor. De asemenea, Boboteaza include motive specifice tuturor zilelor de reinnoire a anului: local se colinda, se fac farmece si descantece, se afla ursitul, se fac previziuni astronomice pentru anul ce vine si pentru holde.

Citeste mai mult...
Filimon, cel devotat

Filimon, cel devotat

Filimon este numele unui Sfant Apostol crestin, praznuit in 19 februarie, precum si numele unui mucenic crestin care a trait in secolul al III-lea. Datorita acestora, numele s-a raspandit mai ales in estul Europei, la popoarele ortodoxe. La noi in tara, una din personalitatile importante care au purtat acest nume a fost scriitorul Nicolae Filimon.
Nicolae Filimon s-a nascut in Bucuresti in 6 septembrie 1819, ca fiu al unui preot, paroh al Bisericii Enei. In tinerete a cantat in corul bisericii, iar dupa ce tatal sau a murit (1830) a ajuns corist intr-o trupa cunoscuta, apoi flautist la teatrul lui Papanicola, dupa cum relateaza Ion Ghica. Anii de teatru si muzica au insemnat o etapa importanta in viata scriitorului, el devenind unul din primii cronicari muzicali si de teatru de la noi.

Citeste mai mult...
Faunus Plant: Remedii naturale din inima Transilvaniei!

Faunus Plant: Remedii naturale din inima Transilvaniei!

Astazi, intelegem tot mai mult importanta naturii si beneficiile pe care ni le aduce, in toate domeniile vietii. Vorbim de alimentatie naturala, organica sau bio si vorbim, desigur, tot mai mult de efectele benefice pe care anumite plante le au asupra sanatatii noastre. Aceste efecte erau binecunoscute de catre cei din vechime, insa astazi, gratie cercetarilor stiintifice moderne, le putem explica si intelege mai bine. Totusi, pentru a obtine un efect deplin al principiilor active si al substantelor preluate din natura, din plante, trebuie sa le cunoastem foarte bine. Sa stim care sunt partile bune, care sunt perioadele potrivite pentru recoltare, care sunt combinatiile ideale si in ce mod se administreaza pentru un efect maxim. Suplimentele naturale sunt tot mai cautate pentru efectele lor benefice, ajutand in tratarea multor afectiuni. Pe piata exista, astazi, numeroase suplimente alimentare naturale, insa nu toate respecta retetele si proportiile perfecte, prin urmare, nu toate sunt la fel de eficiente. Echipa Faunus Plant ne propune preparate naturale create cu mare grija, pe baze stiintifice, tinand insa cont de traditia si de intelepciunea fitoterapiei locale, a stramosilor nostri si utilizand numai plante medicinale de calitate, nepoluate, care sunt prelucrate manual. Experienta celor din familia Faunus Plant, dobandita de-a lungul anilor, se concretizeaza, astfel, intr-o serie de produse naturale premium, obtinute din plante medicinale si ierburi aromatice. Un lucru foarte important este faptul ca materia prima vegetala este obtinuta de pe meleaguri romanesti, din Apuseni - astfel, produsele au un efect maxim asupra noastra, asupra romanilor, caci sunt din arealul in care ne-am nascut si in care traim.

Citeste mai mult...
Pharma Nord, calitatea la superlativ

Pharma Nord, calitatea la superlativ

Pharma Nord este unul dintre cei mai importanti producatori europeni de suplimente nutritive si remedii naturale. Dar nu acesta este elementul care diferentiaza brandul danez in piata, ci calitatea produselor. Ideea principala cu care a plecat la drum Pharma Nord a vizat compensarea deficientelor dietei moderne cu ajutorul unor suplimente cu un grad mare de biodisponibilitate. Aceasta a implicat un amplu efort de cercetare menit sa determine principalele carente alimentare ce ne afecteaza sanatatea si apoi sa gaseasca solutiile menite sa conduca la produse cu o biodisponibilitate maxima si constanta. Pentru aceasta, au trebuit gasite cele mai bune materii prime si dezvoltata tehnologia care sa permita obtinerea unei biodisponibilitati maxime.
Diferentele ce exista din acest punct de vedere intre diferite produse aparent similare pot fi imense, unele putand fi comparate cu un produs placebo, in timp ce altele pot avea efecte de exceptie. Aceasta se explica prin faptul ca substanta activa, de exemplu seleniul, se afla, in diferitele resurse naturale, intr-un complex molecular specific. Or, tocmai acesta ii asigura sau nu asimilarea de catre organism. In alte cazuri, asimilarea substantei active necesita o anumita forma de prezentare. Studiile au demonstrat de exemplu ca vitamina D este absorbita de catre organism mult mai usor daca ea este dizolvata in ulei. Or, tocmai aceasta este forma de prezentare a vitaminei D de la Pharma Nord.

Citeste mai mult...
Publicitate in taxi, prin programul lansat de GoCab Romania

Publicitate in taxi, prin programul lansat de GoCab Romania

Aplicatia GoCab Romania a lansat un nou serviciu: publicitate in taxi, prin programul GoCab Advertise Partners. Practic, prin intermediul unor tablete montate pe partea posterioara a scaunelor din fata, clientii de taxi pot urmari diferite reclame. Avantajul acestor reclame este ca acestea pot sa fie foarte targetate, ajungand exact la publicul-tinta dorit. De pilda, ele pot fi integrate intr-un calup de continut video care se refera la destinatia aleasa de clientul de taxi.

Citeste mai mult...
Unica Sport Romania a organizat Ziua Portilor Deschise

Unica Sport Romania a organizat Ziua Portilor Deschise

Joi, 30 martie 2017, incepand cu ora 18.00, a avut loc Ziua Portilor Deschise Unica Sport, cu tema Un angajat activ, un angajat fericit! Evenimentul a fost organizat de Unica Sport Romania si Romartizanat si a avut loc in sala Unica Sport Romania, strada Gara Herastrau, nr. 4D, cladirea de birouri C, parter, sector 2, Bucuresti. Companiile care au sprijinit organizarea acestui eveniment au fost: Himalaya Herbal Healthcare - o companie cu o istorie si o traditie semnificativa, ce joaca un rol important in transpunerea stiintei Ayurveda in intreaga lume, Crama Oprisor – un producator de vinuri cu o istorie indelungata, care ne ofera spre degustare vinurile cramei, Kiwi Finance - cel mai mare broker din Romania, lider de piata de peste 13 ani si partener strategic al bancilor din top 10, Agriro Fresh - lider pe piata producatorilor de plante aromatice si salate ready to eat din Romania, Viwa Vitaminwatter – ale caror produse va invitam sa le testati, si Mio Bio - un boutique chic de branduri alese, cosmetice bio si 100% naturale.

Citeste mai mult...
10 sfaturi pentru a avea o piele stralucitoare

10 sfaturi pentru a avea o piele stralucitoare

Pielea, cel mai mare organ al corpului, dezvaluie de cele mai multe ori starea noastra generala de sanatate. De asemenea, serveste ca o bariera de protectie vitala impotriva expunerii la infectii, bacterii si alte toxine din mediu. Fata este de obicei primul lucru pe care il vad oamenii, asa ca principala problema a femeilor este ca ea sa fie in permanenta stralucitoare si sanatoasa. O componenta majora si un semnal de alarma in acelasi timp ca pielea are de suferit este pierderea stralucirii naturale. Cauze precum lipsa somnului, stresul, varsta si chiar alimentatia ne pot priva tenul de stralucire. Vestea buna este ca putem transforma pielea care arata terna si obosita intr-una luminoasa si stralucitoare.

Citeste mai mult...
Primim de la cititori: Gheara diavolului, o planta cu un benefic rol antireumatic

Primim de la cititori: Gheara diavolului, o planta cu un benefic rol antireumatic

Buna, Dacic Cool!
Sunt Razvan-Constantin Ciubotaru (in cazul in care nu mai apar in baza dumneavoastra de date), un cititor saptamanal si un fost colaborator.
Dupa ceva timp, am gasit din nou puterea si linistea interioara sa va mai scriu si sa va trimit un material de actualitate si de la mine, de la Brasov. Am ales un subiect care pe mine si pe familia mea ne-a ajutat foarte mult pana acum si anume sa prezint mai pe larg comunitatii Dacic Cool o planta, gheara diavolului, pe care multi dintre noi o folosesc sub diverse forme sau au auzit de beneficiile sale.
Gheara diavolului este o planta foarte folosita in produsele de pe piata romaneasca sub forma de creme si unguente, dar si sub forma de extract uscat pentru infuzii, la pliculete sau capsule. Este renumita in Europa de peste un secol pentru proprietatile sale antiinflamatoare si analgezice, dar este o planta exotica pentru europeni si pentru tara noastra.

Citeste mai mult...
Dalia - splendoare multicolora in gradina

Dalia - splendoare multicolora in gradina

Atunci cand florile de vara sunt deja pe trecute, in gradini straluceste frumoasa dalie, care infloreste din miezul verii pana la primul inghet. Deosebit de versatila, decorativa, colorata in nenumarate nuante, impunatoare si iesind in evidenta indiferent de locul in care creste, dalia este una dintre cele mai atragatoare si cautate flori, dupa cum ne spun si peisagistii... Fiind atat de iubita si apreciata, o vedem adeseori la expozitiile florale, in competitii ale horticultorilor sau si la nunti. Si nu este deloc de mirare ca, datorita frumusetii sale, Dalia a devenit si un prenume feminin destul de popular. Dalia este o planta ornamentala originara din Mexic, mai exact de pe campiile intinse de acolo si din alte zone din America Centrala si de Sud - Guatemala, Honduras, Nicaragua, Costa Rica etc. Este foarte probabil ca ea sa fi fost descoperita de catre tolteci sau de catre stramosii acestora, insa se stiu foarte putine lucruri despre ea inainte de epoca azteca.

Citeste mai mult...
Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

Cele mai bune metode de a obtine o cafea perfecta!

Cei mai multi dintre noi nu isi pot incepe ziua fara o cafea buna. Pentru iubitorii acestei licori magice, o ceasca buna de cafea savurata dimineata in liniste poate fi responsabila pentru starea de spirit din intreaga zi. Ritualul prepararii cafelei difera de la persoana la persoana, la fel si gustul, aroma si intensitatea. Cand vorbim despre cele mai bune moduri de a pregati o cafea, parerile sunt impartite, unii considera ca numai cu ajutorul anumitor aparate poti obtine cafeaua perfecta. Daca sunteti in cautarea unei metode sigure si eficiente de preparare a cafelei perfecte, iata cateva sfaturi simple si usor de aplicat. Cu putina rabdare veti putea sa va pregatiti propria ceasca de cafea perfecta in fiecare dimineata, chiar in propria casa.

Citeste mai mult...
Expozitie inedita la Teatrul Nottara

Expozitie inedita la Teatrul Nottara

Incepand de astazi, 16 decembrie 2022, poate fi vizitata expozitia multimedia Origini/Repere - o calatorie in istoria Teatrului Nottara, un proiect inedit in spatiul teatral romanesc, al carui scop este sa faca mai bine cunoscuta istoria cladirii de pe bulevardul Magheru si povestea Teatrului Nottara. Alexandru Mazgareanu, directorul interimar al Teatrului Nottara si initiatorul expozitiei, spune ca aceasta s-a nascut din dorinta de a personaliza si valorifica zonele de foaier, precum si de a face cunoscuta publicului istoria unuia dintre cele mai importante teatre din capitala, folosind elemente de arhiva.

Citeste mai mult...
Cadouri de Craciun, targ cu mesteri, anticari si artisti

Cadouri de Craciun, targ cu mesteri, anticari si artisti

Incepand de vineri, 9 decembrie, pana duminica, 11 decembrie 2022, de la ora 10 de dimineata, pana la 6 seara, la Muzeul National al Taranului Roman, zeci de mesteri mari, cei mai priceputi olari, lingurari, cojocari, cofetari, tesatoare, cusatorese, impletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori... vin din toate zonele tarii cu lucruri frumoase, numai bune de targuit. La Targul Cadouri de Craciun, puteti admira si cumpara: jucarii, nuieluse, masti, ii, podoabe, opinci, scoarte, cosuri de nuiele, strachini, oale, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, chimire, curele, genti, alambicuri, blidare, copaite, sararite, pipernite, gavane, lingurare, linguri, impletituri din panuse, oale, scaunase, stergare, lazi de zestre, catrinte, camasi, fote, clopotei, zurgalai, dar si cozonaci, mere, miere, placinte, cofeturi, plante medicinale, tuica... si cate si mai cate.

Citeste mai mult...
Manastirea Bujoreni - un loc de profunda tihna si rugaciune

Manastirea Bujoreni - un loc de profunda tihna si rugaciune

Uneori e nevoie sa pleci... sa lasi pasii sa te poarte in adierile de vant spre lumile construite pe clipe de liniste si solitudine. Printre picaturile dese de ploaie ale unei seri de septembrie, cand timpul parea sa oscileze intre vara si toamna, am ajuns, intr-o liniste eleganta si cu inimile pline de sperante, la Manastirea Bujoreni. Uneori e nevoie ca, din iuresul vietii cotidiene, sa faci un pas in afara, sa iesi din peisaj si sa te duci intr-un decor din alta lume, caci asa simti atunci cand ajungi la Bujoreni, simti ca ai ajuns intr-o alta lume, unde aerul are aroma de busuioc si mir, oamenii zambesc din inima si par sa te cunoasca de cand lumea. E un spatiu creat din liniste, special pentru cei care vor sa-l regaseasca pe Dumnezeu, pentru cei care vor sa-i asculte soaptele printre muscate si margarete sau printre brazii semeti.

Citeste mai mult...
De-as fi stiut…

De-as fi stiut…

Fiecare moment are cheia lui si omul lui, iar nu de putine ori, cheia este la omul care pare cel mai neinsemnat, cel la care nici nu te uiti, cel de la care poti sa juri ca nu ai ce invata. Asa a fost Bita, omul neluat in seama de zeci si sute de semeni grabiti si prea egoisti ca sa plece ochii si urechea la o batrana a nimanui, venita parca de nicaieri. O, de-as fi stiut…

Citeste mai mult...
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.