Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Magia culorii mov

Magia culorii mov

Email Imprimare

Asemenea culorii violet, movul a avut pentru mult timp reputatia de culoare greu de asortat si, din acest motiv, era rar folosita in designul de interior. Astazi, insa, movul este in tendinte, dar trebuie utilizat cu atentie. Se spune despre mov ca este culoarea oamenilor creativi. Fie ca ne referim la designul vestimentar sau la cel de interior, movul este culoarea spiritelor curajoase, cu inclinatii spirituale si cu o doza buna de talent dramatic. In cele ce urmeaza, va propunem sa descoperim impreuna valentele si simbolistica acestei culori, dar si sa intelegem mai bine cum putem crea, cu ajutorul culorii mov, o ambianta pe cat de moderna, pe atat de sic.

La prima vedere, intre mov si violet nu par sa fie mari diferente. Cu toate acestea, la o analiza mai atenta, ne dam seama ca, in timp ce violetul bate inspre rosu si este mai inchis, movul este mai apropiat de albastru si este mai luminos. Culoarea mov se declina intr-o varietate de nuante, de la lavanda si parma pana la... violet. In functie de stilul pe care vrem sa-l conferim unui anumit spatiu, vom alege un ton diferit de mov. De exemplu, intr-un salon contemporan si elegant merge de minune movul inchis, care insufla spatiului un aer sobru. Chiar daca este inchis, movul, in contrast cu gri deschis sau negru, de pilda, da senzatia de luminozitate si face ca spatiul sa para mai mare decat este de fapt. Movul inchis se potriveste si intr-o camera de dimensiuni mai mici. Indrazniti sa folositi si movul electrizant, care se poate asorta cu negru, dar si cu doze mici de portocaliu, mai ales in accesorii (perne, vase pentru flori). Impactul vizual este garantat! Daca, in schimb, doriti sa obtineti o ambianta romantica, alegeti tonurile naturale si feminine de mov, cum sunt liliachiu sau parma. In acest caz, puteti completa decorul cu accesorii in alb sau bej. Indiferent de nuanta de mov pe care o alegeti, evitati sa o asociati cu rosu.
In Feng Shui, movul corespunde elementului Yin, simbolul trezirii spirituale, al vindecarii fizice si psihice si este indicat a fi folosit pentru a atrage prosperitatea. Combinatia de mov inchis cu bej este considerata conservatoare, cu o nota de mister proprie culorii mov. In asociere cu verdele stralucitor, luminos, movul creeaza o ambianta vesela, optimista. Combinatia de roz cu mov este impregnata de feminitate.
Movul este considerat culoarea demnitatii si a respectului de sine. Este asociat creativitatii, intelepciunii, regalitatii, spiritualitatii si corespunde verbului a sti. Aceasta simbolistica este motivata, in mare masura, de faptul ca movul, asemenea violetului, se afla pe treapta cea mai inalta a spectrului cromatic, fiind culoarea care vibreaza la frecventa cea mai inalta. Este recomandat pentru meditatie, deoarece ne ajuta sa gasim in interiorul nostru forta de a merge mai departe, eliberandu-ne de stresul mental si emotional. Leonardo da Vinci era de parere ca intensitatea meditatiei creste de pana la zece ori cand meditatia se desfasoara intr-o ambianta dominata de culoarea mov, asa cum este cazul luminii mov reflectate de vitraliile din catedrale. De altfel, in arta vitraliilor, despre mov se spune ca reuneste intelepciunea proprie culorii albastru si iubirea caracteristica rosului, simbolizand astfel regalitatea si dreptatea. Movul rezulta din amestecul de albastru si rosu. In timp ce albastrul este calm, pasiv, relaxant, rosul este dinamic, activ, intens. Din aceasta imbinare de liniste si exuberanta rezulta energia creatoare a culorii mov. Tocmai de aceea, movul este pus in legatura cu imaginatia si inspiratia. Despre persoanele carora le place movul se crede ca au abilitati de lider si ca sunt generoase si drepte. Tot despre ele se spune ca sunt firi vizionare, creative, inzestrate cu un psihic puternic si cu spirit de sacrificiu. Visatoare, s-ar parea ca aceste persoane au misiunea de a crea, in jurul lor, o lume a frumosului.
Cu un strop de imaginatie, si dumneavoastra va puteti transforma spatiul in care locuiti sau lucrati intr-un microunivers in care culoarea, lumina, frumosul in general, sa fie puse in valoare. In acest sens, compania Hansen Office Design va pune la dispozitie un portofoliu vast de mobilier de la branduri recunoscute pe plan international, prin care biroul dumneavoastra va deveni, cu adevarat, o carte de vizita.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.