Sambata, 20 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Elementul Pamant, stabilitate si confort in nuante de galben si maro

Elementul Pamant, stabilitate si confort in nuante de galben si maro

Email Imprimare

Elementul Pamant simbolizeaza natura mama, stabilitatea si siguranta. Este considerat un element Yin, feminin, pasiv, dar solid, asociat sfarsitului verii si culorilor galben si maro. In Feng Shui, galbenul evoca soarele si aurul, fiind, odinioara, culoarea rezervata exclusiv imparatilor Chinei. Este culoarea fericirii, a intelepciunii si imaginatiei. Galbenul solar absoarbe tensiunile, inveseleste si confera putere. La intrarea in casa, galbenul care bate spre portocaliu atrage energiile pozitive si stimuleaza patrunderea luminii in locuinta. In living, nuantele de ocru, bej si galben pai reduc stresul si pun in armonie energiile Yin si Yang. Galbenul si, implicit, elementul Pamant se potrivesc cel mai bine in partea de nord-est a casei, directie ce guverneaza educatia si invatarea, dar si la sud-vest, zona casatoriei si a fericirii conjugale.

In camerele orientate catre sud se recomanda evitarea nuantelor reci de galben, care pot fi inlocuite cu galben-maroniu sau galben-portocaliu. Pentru a personaliza un spatiu amenajat in aceste nuante se pot adauga accesorii de culoare roz sau visiniu. Culorile calde, precum galbenul sau maroul, sunt din ce in ce mai prezente in spatiile de birou, pentru ca ne stimuleaza intelectual si ne incurajeaza sa actionam, in timp ce culorile reci linistesc, relaxeaza si revigoreaza. Galbenul si maroul creeaza o ambianta placuta. Galbenul favorizeaza creativitatea, comunicarea si inspiratia. Exprima maturitate, entuziasm si dorinta de a evolua. Maroul calmeaza, ne ajuta sa ne adaptam mai usor si ne face mai pragmatici. In functie de dimensiunile spatiului si de nevoile specifice, galbenul si maroul se pot regasi la nivelul pieselor de mobilier din lemn, ideale atat pentru birourile operative, cat si pentru cele directoriale sau pentru salile de sedinta. Ca sa nu devina apasatoare, este bine ca nuantele de maro sa fie imbinate cu tonuri de rosu sau portocaliu, de exemplu introducand accesorii din ceramica sau teracota. Florile pot face si ele adevarate minuni! Asezat la nord-est sau la sud-vest, un buchet de floarea-soarelui sau orice alta planta cu flori galbene asigura o ambianta propice activitatii intelectuale.

Cum integram elementul Pamant in spatiul pe care dorim sa il amenajam
Elementul Pamant este indicat pentru stabilitate si evitarea conflictelor in relatiile interpersonale. In acest sens, decoratiunile in galben sau maro este bine sa fie amplasate mai ales in spatiile foarte frecventate, cum sunt holul de la intrare sau livingul. In plan psihologic, Pamantul este un element traditionalist, reticent la schimbare. Se poate spune despre el ca este incapatanat, greu de urnit.
Formele corespunzatoare elementului Pamant sunt formele patrate sau dreptunghiulare si suprafetele plane, care reflecta stabilitatea caracteristica pamantului. Elementul Pamant poate fi activat asezand la sud-vest, nord-est sau centru (pentru ca pamantul este nucleul vietii) obiecte din ceramica sau teracota, figurine sculptate in piatra sau cristale. Daca alegeti un vas din ceramica, este bine sa nu il lasati gol, ci sa il umpleti, de pilda cu pietricele, care reprezinta, la randul lor, elementul Pamant.
Mobilierul masiv si toate elementele de decor care intra in contact cu solul capteaza energia pozitiva a elementului Pamant. Prea multe decoratiuni care exprima caracterul elementului Pamant pot impiedica energiile vitale sa circule, de aceea se recomanda alternarea lor cu decoratiuni specifice Focului. In timp ce Pamantul blocheaza energia, incurajand stabilitatea, Focul actioneaza ca o infuzie de dinamism. In ciclul celor cinci elemente Feng Shui, Pamantul este amplificat de Foc, slabit de Metal si distrus de lemn. La randul sau, Pamantul distruge Apa.
In spatiul de birou de acasa sau de la serviciu, elementul Pamant se poate valorifica prin intermediul tablourilor cu rame patrate in nuante de maro si galben pai sau prin piese de mobilier modulare prevazute cu diverse compartimentari cubice, cum sunt cele pe care vi le propun brandurile din portofoliul companiei Hansen Office Design.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.