Marti, 16 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Armonie in birou prin Feng Shui

Armonie in birou prin Feng Shui

Email Imprimare

Daca v-ati transformat deja casa intr-un spatiu al linistii si relaxarii, e timpul sa va ganditi acum si la armonia de la birou. Prin Feng Shui, mediul in care va desfasurati activitatea poate deveni mult mai placut si mai stimulant. In cazul in care lucrati intr-o companie si stati langa o persoana ale carei obiecte decorative va displac, nu puteti face altceva decat sa folositi, eventual, un paravan... Puteti sa modificati insa lucrurile care va inconjoara direct si care depind de vointa dumneavoastra. Ceea ce ne place noua nu este neaparat si pe placul celorlalti, iar intr-o companie, respectul fata de colegi ne impune sa nu aducem modificari decat la acele aspecte asupra carora avem dreptul sa actionam direct.
La birou, exista numerosi factori care ne influenteaza direct capacitatea de lucru, concentrarea, motivatia, si de care suntem mai mult sau mai putin constienti. Iata, mai jos, cativa dintre acesti factori.

Curatenie si ordine
Uitati-va cu atentie la spatiul in care lucrati. Este curat? Domneste ordinea sau, din contra, biroul este invadat de tot felul de hartii si dosare imprastiate? Aveti la indemana elementele esentiale: documente, instrumente de scris etc.?

Lumina
Reechilibrati spatiul de lucru plecand de la principiile Yin si Yang. Absenta ferestrelor si lipsa luminii naturale predispun la depresie si epuizare (sfera Yin). Puteti compensa acest deficit prin elemente de tip Yang, cum ar fi lumina artificiala, obiecte mobile, culori vii. In schimb, daca biroul este un amestec de culori care mai de care mai stridente si unde e o continua agitatie, atunci aveti nevoie de calm. Incercati sa folositi o lumina diafana, sa creati un decor simplu in tonuri pastelate si sa includeti accesorii cu forme rotunjite. In Feng Shui, spatiile in care se desfasoara activitati ce presupun multa concentrare este bine sa fie amenajate cu elemente de tip Yin, in timp ce spatiile unde au loc sesiuni de brainstorming si se iau decizii este indicat sa fie sub influenta Yang.

Eliminati obstacolele
Ca sa ajungeti pana la biroul pe care il ocupati trebuie sa faceti un adevarat slalom? Incercati sa creati si in jurul biroului un spatiu confortabil, astfel incat, la nevoie, sa va puteti lasa linistit scaunul pe spate pentru cateva clipe de relaxare. Aranjati-va lucrurile, folositi, eventual, etajere, clasoare, sertare in care sa va puneti accesoriile de papetarie si documentele indispensabile. Eliminati obiectele inutile si inlocuiti-le cu lucruri care va stimuleaza. Eliberati nu numai suprafata biroului, ci si spatiul de dedesubt, ca sa nu va mai simtiti incorsetat. Incet-incet, veti reusi faceti din birou un spatiu dinamic, in care va va fi drag sa lucrati.

Scaunul potrivit
Incercati, pe cat posibil, sa gasiti un scaun adecvat nevoilor dumneavoastra, in termeni de: inaltime reglabila pentru o cat mai buna adaptare a scaunului la conformatia corpului, brate reglabile, cat mai multe optiuni de reglare a unghiului de inclinare a spatarului in functie de pozitia in care stati, spatar inalt care sa va sustina bazinul, coloana vertebrala si umerii, sezut nici prea tare nici prea moale, de preferinta dintr-un material care absoarbe transpiratia. Compania Hansen Office Design va pune la dispozitie o gama variata de scaune ergonomice create pentru a raspunde nevoilor specifice ale fiecarui utilizator in parte.

Inconjurati-va de imagini pozitive
Tablourile care va decoreaza spatiul de birou trebuie sa fie vesele si sa transmita o energie pozitiva. Potrivit principiilor Feng Shui, la birou nu isi au locul peisajele cu asfintit de soare, cascade sau orice referinta la ceva ce este pe sfarsite. Evitati, pe cat posibil, tablourile cu scene de razboi, naufragii sau catastrofe naturale si colectiile de arme. Alegeti, mai degraba, peisaje campenesti, scene de sarbatoare, tablouri care infatiseaza plimbari in natura sau animale in mediul lor natural. Inconjurati-va de portretele/fotografiile persoanelor dragi.

Amplasati corect biroul
Sunt de evitat cu orice pret cateva situatii. De pilda, nu stati cu spatele sau fata spre usa si nici cu spatele sau fata spre fereastra, pentru ca riscati sa deveniti stresat si vulnerabil. Daca, totusi, nu aveti de ales, aveti grija ca scaunul pe care stati sa aiba spatar inalt. Eventual, asezati pe birou un accesoriu care reflecta lumina, pentru a putea vedea ce se intampla in spatele dumneavoastra. Evitati sa stati in fata unui perete. Daca nu aveti alta optiune, asezati deasupra biroului o imagine care sa dea senzatia de deschidere, de exemplu un peisaj cu intinderea nesfarsita a unui ocean. Incercati, atat cat se poate, sa nu aveti in campul vizual coltul camerei sau o piesa de mobilier al carei colt este indreptat spre dumneavoastra. O solutie ar fi sa camuflati colturile cu ajutorul unui vas cu flori, cu o lampa sau un alt obiect decorativ. Evitati sa lucrati avand deasupra capului rafturi, etajere grele sau panouri de afisaj care creeaza o senzatie apasatoare.
Inarmati cu toate aceste sfaturi, puteti incepe chiar acum sa va (re)amenajati biroul in stil Feng Shui, ca sa va simtiti mai confortabil, mai motivati si, nu in ultimul rand, ca sa fiti mai performanti la locul de munca!

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.