Joi, 30 Jun

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri Idei de succes Un premiu pentru gradina: trandafiri premium frantuzesti

Un premiu pentru gradina: trandafiri premium frantuzesti

Email Imprimare

In ultimii ani, romanii au inceput sa se arate tot mai interesati de amenajarea spatiilor verzi de langa casa, fie ca e vorba de curti, mici gradini sau zone mai vaste. Se intereseaza tot mai mult despre plantele decorative si trendurilor in peisagistica, sunt mai atenti la combinatiile de flori, arbusti, tufe si copaci, dorindu-si sa-si creeze o zona de relaxare cat mai incantatoare. Datorita acestui fapt au inceput sa creasca, incet, dar sigur, si afacerile in domeniul horticulturii. Asa cum se intampla uneori in antreprenoriat, Viaceslav Buhna si-a inceput afacerea cu trandafiri premium la sugestia si la rugamintea unui prieten.

Acesta isi dorea trandafiri frantuzesti de calitate, exclusivisti, insa pepiniera Delbard nu livra cantitati mai mici de 700 de butasi. Prin urmare, i-a propus sa faca el un import. Lui Viaceslav i-a suras ideea, astfel ca s-a aventurat in aceasta afacere fara sa stea prea mult pe ganduri. Impreuna cu sotia sa, Alina, Viaceslav Buhna a facut o vizita in Franta, in toamna anului 2010, unde a avut intalniri importante si edificatoare cu reprezentantii celor mai faimoase pepiniere de trandafiri din aceasta tara, Delbard si Meilland.
Vazand culturile de trandafiri si modul in care se derulau lucrurile acolo, si-a dat seama de potentialul afacerii si, chiar daca exista un risc mare ca in Romania lucrurile sa nu decurga la fel, a demarat activitatea, infiintand firma Famous Roses si magazinul online FamousRoses.eu. In anul 2010 a importat primul lot de butasi de trandafiri: 2.000 de bucati de la Meilland si 700 de bucati de la Delbard – cantitatile minime acceptate la export de catre cele doua pepiniere.
Lucrurile au inceput sa se miste, doritorii au inceput sa apara, iar in anul urmator Famous Roses a mai importat un lot de butasi. Cei 4.000 de butasi s-au vandut incet-incet, iubitorii de trandafiri din Romania apreciind tot mai mult soiurile premium aduse, in numar de peste 150. In mod fericit, au inceput sa apara si clienti din alte tari. Faptul ca firma vinde printr-un magazin online si ca livreaza butasii prin curier s-a dovedit a fi o decizie foarte buna. Dintre clienti, unii sunt persoane particulare pasionate de trandafiri, care cumpara 10-50 de butasi pentru curte, altii sunt persoane care vor sa testeze potentialul unei mici afaceri cu trandafiri, care cumpara 200-300 de butasi, iar altii sunt reprezentati de persoane care fac un business in domeniu - acestia cumpara de la 1.000 de butasi in sus.
Succesul companiei Famous Roses se datoreaza faptului ca proprietarii nu fac nici un rabat de la calitate, in nici unul din aspectele afacerii. Nu doar ca livreaza doar trandafiri premium, spectaculosi, brevetati, recunoscuti si premiati international, apreciati in toata lumea si garantati de catre producator, insa, in cazul in care clientul este nemultumit dintr-un motiv sau altul (trandafirul nu se dezvolta corect etc.), Famous Roses ii inlocuieste butasul cu un altul. Calitatea se mentine si la nivelul livrarii, caci butasii sunt livrati intr-un ambalaj din plastic inchis ermetic, special, care pastreaza umiditatea pe durata transportului. Astfel, daca sunt plantati corect, butasii se prind fara probleme. De altfel, fiecare butas este insotit de instructiuni privitoare la plantare si ingrijire.
De ce aleg insa gradinarii amatori si pasionatii de flori tot mai mult trandafiri premium? Diferentele dintre trandafirii obisnuiti, pe care ii gasim la supermarket, si trandafirii "de rasa" sunt multe. In primul rand, soiurile premium sunt selectate special pentru a fi rezistente la boli si la daunatori, precum si la ger, infloresc abundent si repetat, incepand din luna mai si pana tarziu, in noiembrie, cand vin primele geruri. In functie de tip, trandafirii premium pot fi cu flori mari, cu flori grupate, pot fi speciali pentru borduri (tufa), urcatori, pomisori sau plangatori. Soiurile premium, obtinute dupa nenumarate incrucisari si testari, au flori spectaculoase, cu multe petale, in culori deosebite, mai mult sau mai putin parfumate, flori care fac diferenta in orice gradina. Inca un detaliu: butasii livrati de Famous Roses au doi sau chiar trei ani, prin urmare ei cresc puternic din primul an in care sunt plantati si fac flori multe deja din primul an.
Cele doua pepiniere din Franta, Delbard si Meilland, se afla in topul mondial al producatorilor de trandafiri, creand sute de soiuri apreciate si laudate pe toate meridianele, adaptate unor climate diferite. Deoarece trandafirii acestor pepiniere sunt cu adevarat spectaculosi, multi dintre ei poarta nume de vedete internationale. Nume celebre pentru trandafiri celebri! Vedete precum Julio Iglesias, Printul de Monaco, Imparateasa Farah, Jeanne Moreau, Monica Belucci sau Liv Tyler au acceptat sa dea nume unor trandafiri speciali, deoarece au considerat acest lucru o onoare, un omagiu. Desigur, unii trandafiri sunt denumiti dupa unele personalitati ale trecutului: Da Vinci, Henri Matisse, Arthur Rimbaud, Alfred Sisley, Alphonse Daudet, Imperatrice Farah, Claude Monet, Jubile du Prince de Monaco, Mona Lisa etc.
Din anul 2013, Famous Roses ofera doritorilor si trei soiuri de trandafiri pentru dulceata. Printre acestea, faimosul soi Rosa Damascena, adus din Bulgaria, din regiunea renumita pentru dulceata de trandafiri, pentru parfumurile si cosmeticele din trandafiri. Trandafirii de dulceata reprezinta ultimul trend in materie de roze, fiind acum foarte cautati. Cand ajunge la trei ani, un butas de Rosa Damascena face nu mai putin de 10 kilograme de flori pe sezon, asta insemnand in lunile mai si iunie, caci atunci infloreste. Prin urmare, o productie importanta. Se poate obtine sirop sau dulceata din petale de trandafir, dar si apa de trandafiri sau uleiuri esentiale, utilizate la fabricarea sapunurilor etc.
In prezent, pepiniera Famous Roses se afla langa Bucuresti si are aproximativ 500 de metri patrati. Pe langa butasii de trandafiri a inceput sa distribuie si trandafiri la ghiveci. Practic, aproape orice soi de trandafir poate fi cultivat si la ghiveci, inclusiv cei urcatori. Avantajul este ca, in acest fel, trandafirii pot fi mutati in diferite locuri, pe terasa sau balcon, in functie de dorinta. Daca sunt intretinuti corect si daca li se ofera cantitatea de sol necesara, trandafirii pot trai la ghiveci timp de multi ani, dar pot fi plantati, de asemenea, in sol, oricand, la orice varsta, la fel ca orice butas.
Dupa cum ne-a spus Viaceslav Buhna, urmatorul pas al afacerii sale familiale este, insa, cultivarea trandafirilor speciali pentru buchete, care se vand ca flori taiate. Acestia au cozi mai lungi si rezista mai mult in vaza, fiind special selectati pentru a fi rezistenti si aspectuosi in buchete. Firma sa are deja o sera de 720 mp in Transilvania, in care a inceput cultivarea lor, iar planul este ca suprafata sa fie dublata in anul urmator. Desigur, principalii clienti ai trandafirilor taiati vor fi florariile din tara.
Viaceslav Buhna este increzator in viitorul trandafirilor premium in Romania. Nu exista prea multi importatori de astfel de trandafiri, poate pentru ca multi importatori gandesc doar in termeni de pret. Insa toti cei care au avut ocazia sa vada pe viu, la cineva in curte sau in gradina proprie, ce inseamna un trandafir de clasa vor opta, mereu, pentru acest tip de trandafir, care creste frumusetea si valoarea peisagistica a oricarui spatiu verde.
Mai multe detalii despre soiurile de trandafiri premium furnizate de Famous Roses, precum si despre plantarea, ingrijirea si intretinerea trandafirilor in general gasiti pe magazinul online www.famousroses.eu.

Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.