Marti, 23 Apr

Ultimele Titluri :
Te afli aici : Afaceri La birou Scaunele Xten, revolutie in design si ergonomie

Scaunele Xten, revolutie in design si ergonomie

Email Imprimare

Cand ii vezi designul avangardist, aproape neobisnuit pentru un scaun de birou, esti tentat sa crezi ca te afli in fata unui model desprins dintr-un film science fiction, proiectat pentru spatiul de birou al viitorului. Si, totusi, Xten este cat se poate de real, dispune de cele mai avansate reglaje ergonomice, este rezultatul utilizarii inteligente a unor materiale de cea mai inalta calitate si rodul imaginatiei unui designer de talie mondiala: scaunul ergonomic Xten, creat in colaborare cu brandul de mobilier Ares Line, poarta semnatura inconfundabila a designerului, inginerului si omului de afaceri Paolo Pininfarina, presedintele faimoasei companii de design Pininfarina, care si-a pus definitiv amprenta asupra frumusetii sculpturale a automobilelor Ferrari si Maserati.

Cand a demarat proiectul in care s-au investit 1.5 milioane de dolari, echipa Pininfarina si-a propus sa creeze cel mai bun scaun de birou din lume, atat in termeni de design, cat si de confort. Si a reusit. In cazul modelului Xten, totul este la superlativ. Suprafata sezutului este realizata, in premiera mondiala, din Dynatec, un material special, preferat in general de sportivi pentru rezistenta si confortul pe care le ofera. Xten are incorporat mecanismul Technogel, dezvoltat de Bayer Leverkausen, care permite ca scaunul sa se muleze pe conformatia coloanei vertebrale, reducand astfel cu pana la 60% presiunea si oboseala cauzate de statul prelungit pe scaun. Nu lipseste nici suportul lombar, ajustabil in functie de inaltimea utilizatorului, la fel ca tetiera. Confortul la nivelul membrelor superioare este garantat de sistemul revolutionar Armtronic, prin care bratele scaunului se regleaza automat, prin apasarea unui buton. Controlul pozitiei corpului este asigurat de mecanismul Dynamic Synchronized Tilting, cel mai avansat mecanism de acest tip: sezutul si spatarul se ajusteaza independent unul de celalalt, in unghiuri complementare. Scaunul Xten este disponibil in patru culori diferite, printre care si deja celebrele rosu Ferrari si albastru Maserati.
Paolo Pininfarina, creatorul modelului Xten, s-a nascut in 1958, la Torino. A absolvit Universitatea Politehnica de la Torino, specializarea inginerie mecanica. In 1982 a inceput sa lucreze pentru compania de design Pininfarina, condusa la vremea aceea de tatal sau, Sergio Pininfarina. De-a lungul anilor, Paolo Pininfarina a lucrat pentru producatori faimosi de automobile, precum General Motors si Honda. A preluat conducerea companiei in 2008, dupa disparitia fratelui sau, Andrea, si a extins portofoliul Pininfarina si la alte proiecte decat cele din industria auto (mobilier, aparatura de uz casnic, sectorul maritim).
Adevarat lider in universul mobilierului de birou si al mobilierului pentru colectivitati, Ares Line a adoptat ca principiu, inca de la momentul infiintarii sale, in 1987, excelenta. Produsele Ares Line, fie ca vorbim de scaunele de birou sau de sistemele de mobilier pentru institutii de invatamant, sali de conferinta sau de spectacole, sunt recunoscute in lumea intreaga pentru originalitatea designului si caracteristicile lor tehnice de inalta clasa. La Ares Line, realizarea fiecarui scaun graviteaza in jurul omului, cu nevoile sale specifice, dictate de conformatia fizica proprie si de activitatea pe care o desfasoara. De altfel, scaunele Ares Line sunt primele din lume certificate de ErgoCert, autoritatea europeana in materie de ergonomie. Scaunele ergonomice Xten si mobilierul Ares Line sunt disponibile in Romania prin compania Hansen Office Design.


Comentarii (0)


Arata comentarii/Ascunde

Scrie comentariu


busy
 

CONCURS

SCRIE-NE DESPRE ROMANIA TA!

ConcursScrie-ne despre Romania ta! Trimite-ne si fotografiile sau filmele tale cu locuri, oameni, situatii sau intamplari din Romania pe adresa office@daciccool.ro.

Le vom posta si le vom premia pe cele mai bune.

Arata-ne Romania asa cum o vezi tu!

Poti castiga premii constand in produse romanesti oferite de magazinul online DACIC COOL.


 

CONCURS

FII COOL! DACIC COOL!

Descopera Romania asa cum au vazut-o, au simtit-o sau au iubit-o cei care au avut curajul sa ne spuna opiniile si visele lor sau sa ne trimita imaginile si sperantele lor. Descopera Romania prin ochii lor!
Scrie-ne despre o viata frumoasa si sanatoasa intr-o Romanie frumoasa si sanatoasa, scrie-ne despre cum iti doresti sa fie viata ta in tara ta!
Asteptam materialele tale pe adresa office@daciccool.ro.
Le vom premia pe cele mai interesante.
Poti castiga unul dintre cele 10 premii pentru frumusetea si sanatatea ta.